در روزهای اخیر حواشیهای زیادی برای برخی بازیگران و سلبریتیها پیرامون موضوع حجاب در شبکه اجتماعی اینستاگرام رخ داده است. در این مطلب از مجله دلتا به موضوع عدم رعایت حجاب در فضای مجازی میپردازیم.
چه کسی میتواند از بیحجابی شکایت کند؟
جرم بدحجابی یک عمل مجرمانه و در دسته جرائم با جنبه عمومی است. یعنی هم مردم عادی و هم دادستانها میتوانند این جرم را اعلام کنند. علاوه بر این، جرم بیحجابی میتواند شاکی خصوصی نیز داشته باشد.
شاکی خصوصی باید کسی باشد که از این موضوع صدمه مستقیم دیده باشد ولی اگر کسی باشد که تنها طبق وظیفه دینی و اجتماعی میخواهد از بیحجابی شکایت کند، فقط میتواند اعلام جرم کند.
کشف حجاب در فضای مجازی
معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا گفته است: «مصادیق مجرمانه در فضای مجازی غالبا مواردی هستند که مربوط به جرائم رایانهای میشوند.
بعد کلان این جرائم شامل فیشینگ، دسترسی غیرمجاز به اطلاعات، حملات سایبری، جرائم تکامل یافته شامل استفاده از فضای مجازی در راستای هتک حرمت، کلاهبرداری، فروش اجناس ممنوعه، جرائم اخلاقی و … است. اما جرائم دیگری مانند بد حجابی و کشف حجاب نیز در این فضا رخ میدهند.»
همچنین بیان شده است: هیچ تفاوتی میان جرائم در فضای مجازی و واقعیت وجود ندارد و هر امری که موجب تشویش اذهان عمومی شود قطعا با آن برخورد خواهد شد و پلیس در این رابطه با جدیت عمل میکند.»
آیا انتشار تصاویر شخصی و عدم رعایت حجاب در فضای مجازی جرم است یا خیر؟
رئیس پلیس فتا پایتخت چنین پاسخ داده است: بیحجابی در فضای مجازی ترویج «موارد غیراخلاقی» و در قالب مصادیق مجرمانه است و هر شخصی که در فضای مجازی مرتکب تخلف شود و موارد فوق را رعایت نکند به عنوان مجرم شناخته خواهد شد.
طبق قانون مجازات اسلامی زنانی که در منظر عمومی حجاب شرعی را رعایت نمیکنند، مجرم و مستحق مجازات هستند.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب، قولنامه دستی خود را جدی بگیرید را مطالعه کنید.
ناشناس
۲۲ بهمن ۱۴۰۰ در ۱:۳۰ ق٫ظ
ناشناس
۲۹ مرداد ۱۴۰۰ در ۲:۳۷ ب٫ظ
ناشناس
۱۵ مرداد ۱۴۰۰ در ۶:۰۸ ب٫ظ
عالی
ناشناس
۲۸ تیر ۱۴۰۰ در ۸:۱۲ ب٫ظ