قولنامه یک سند عادی است که توسط اشخاص عادی تنظیم میشود و اگر به طور صحیح نوشته شود، میتوانید با استناد به آن، حقوق خود را پیگیری کنید. در این مطلب از مجله دلتا به نکات قولنامه دستی میپردازیم.
میزان اعتبار قولنامه دستی
هر قراردادی (درمورد ملک، آپارتمان، خودرو و …) که دارای امضاء یا اثر انگشت باشد، بین امضاکنندگان و قائممقام آنها (ورثه) دارای اعتبار قانونی است.
اعتبار قولنامه دستی در دادگاه بدون امضای شهود
قولنامه دستی اگر به صورت واقعی و صحیح به دور از هرگونه ادعای جعل یا کلاهبرداری و عناوین دیگر مجرمانه نوشته شود، حتی اگر شهودی هم آن را امضاء نکرده باشند و دادگاه نیز این امر را احراز کند، مشمول ماده ۱۰ قانون مدنی (قراردادهای خصوصی نسبت به کسانی که آن را منعقد نمودهاند در صورتی که مخالف صریح قانون نباشد نافذ است) قرار میگیرد و بین طرفین اعتبار دارد و نافذ است.
حتما نکات زیر را در حین نوشتن قولنامه رعایت کنید
- طرفین قولنامه یعنی خریدار و فروشنده باید به صورت کامل مشخص شده باشند، یعنی نام، نام خانوادگی، نام پدر به همراه کدملی هر یک.
- محل اقامت طرفین قولنامه باید به طور دقیق مشخص شود، یعنی نشانی، تلفن ثابت و تلفن همراه هریک به طور دقیق و خوانا ذکر شود.
- موضوع قولنامه باید مشخص بوده و صراحت داشته باشد.
- در هنگام نوشتن قولنامه دستی، زمان انجام معامله قطعی را قید کنید.
- نکته بسیار مهم در تنظیم قولنامه دستی این است که حتیالمقدور، ضمانت اجرا را در نظر بگیرید. (یعنی اگر یکی از طرفین به وعده خود عمل نکرد، ملزم به پرداخت خسارت شود.)
- حداقل دو نفر زیر قولنامه را بهعنوان شهود امضا کنند.
- شرایطی را در یکی از بندهای قولنامه بهعنوان شروط ضمن عقد درنظر بگیرید، تا در صورت عدم انجام تعهد، هر کدام از طرفین حق فسخ و ابطال قولنامه را داشته باشند.
- ثمن (مبلغ) معامله و نحوه پرداخت آن حتما به صورت واضح و مشخص در قولنامه ذکر شود.
- تا وقتی سند رسمی به نام شما منتقل نشده است، از پرداخت تمام پول به فروشنده خودداری کنید.
- قولنامه دستی را حتما در سه نسخه تهیه کنید.
در نهایت باید گفت تا جایی که امکان دارد از نوشتن قولنامه دستی پرهیز کنید، و اگر به هر نحوی مایل به نوشتن قولنامه هستید، حتیالامکان آن را در بنگاه تنظیم کنید تا بتوانید کد رهگیری دریافت کنید و نکات قولنامه دستی را رعایت کنید.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی بیشتر با نکات حقوقی در این زمینه، چرا ارث زنان نصف مردان است؟ را مطالعه کنید.
ناشناس
۲۲ بهمن ۱۴۰۰ در ۱۰:۳۲ ق٫ظ
ناشناس
۲۲ بهمن ۱۴۰۰ در ۰:۴۰ ق٫ظ
ناشناس
۲۱ بهمن ۱۴۰۰ در ۱۰:۵۱ ب٫ظ
ناشناس
۲۱ بهمن ۱۴۰۰ در ۱۲:۱۱ ب٫ظ
ناشناس
۱ مرداد ۱۴۰۰ در ۶:۳۸ ب٫ظ
بنگاه دولا سه لا میگیره پول
سارا امیرانی
۵ مرداد ۱۴۰۰ در ۱۱:۱۸ ق٫ظ
سپاس از شما کاربر گرامی.
با مطالب بعدی ما همراه باشید.
ناشناس
۶ مرداد ۱۴۰۰ در ۴:۵۳ ب٫ظ
شمایی که میفرمایید بنگاه دو لا سه لا پول میگیره حق التحرید بنگاه طبق تعرفه مشخص شده و شما میتوانید از بنگاه نرخنامه بخواهید وانگهی شما میدانید اگر زمانی کارتان یه دادگاه و شکایت کشید بنگاه هم یک پای تابت حضور در در دادگاه خواهد بود و مسول بنگاه موظف یه شهادت در دادگاه خواهد بود که وقت زیادی از وی خواهد گرفت
سارا امیرانی
۶ مرداد ۱۴۰۰ در ۵:۰۲ ب٫ظ
با سپاس از شما همراه گرامی
حتما از نظرات سازنده و پیشنهادات عالی شما در مطالب بعدی استفاده خواهیم کرد.
بله دقیقا از دیدگاه حقوقی همینطور است که فرمودید.
ناشناس
۳۱ تیر ۱۴۰۰ در ۴:۲۲ ق٫ظ