سازههای معماری یکی از مهمترین جاذبههای گردشگری در سراسر دنیا هستند. بخصوص اگر آن سازه های معماری ویژگی خاصی داشته باشند که آنها را از سایر بناهای اطرافشان متمایز کند. در ادامه، با مجله دلتا همراه باشید تا چند مورد از عجیبترین سازههای معماری دنیا را ببینید.
۱. ساختمان تولد زرافه، پاریس
این ساختمان مرکز نگهداری از کودکان است. برای طراحیِ ویژه این سازه معماری از مجسمههای حیوانات استفاده شده است. بارزترین آنها زرافه بزرگی است که در حال عبور از میان ساختمان به نظر میرسد. آنگونه که طراح این بنا گفته، ایده استفاده از مجسمهها با الهام از خلاقیت و تخیل کودکان شکل گرفته است.
۲. خانه رقصان پراگ، جمهوری چک
طراحی خانه رقصان در سال ۱۹۹۲ شروع شد. این طراحی چهار سال طول کشید. این ساختمان در واقع یکی از دفاتر شرکتی بینالمللی در زمینه بیمه است. ساخت این بنا با این طراحی ساختارشکنانه، که بر اساس سبک «باروک نوین» انجام شده بود، مخالفان زیادی داشت. علت مخالفتها این بود که این بنا نظم معماری پراگ را بر هم میزند. سبکهای رایج در معماری شهر پراگ معماری مذهبی گوتیک، معماری کلاسیک باروک و معماری کاربردی آرتنوو بود.
۳. مرکز طراحی شارپ، کانادا
مرکز طراحی شارپ یکی از بخشهای دانشگاه هنر و طراحی انتاریو است. این ساختمان سازهای مستطیلی است که در ارتفاع ۲۶متری نصب شده است و برای مهار آن از ۱۲ ستون فولادی استفاده شده است. این سازه در واقع بالای ساختمان قدیمی دانشگاه ساخته شده است که بهوسیله آسانسور و پلکان به یکدیگر مرتبط شدهاند.
۴. ساختمان سلفریجز، بیرمنگام انگلستان
ساختمان سلفریجز یک بنای نمادین در بیرمنگام است. این ساختمان سازهای فلزی است که روکش بتنی دارد و صفحاتی از جنس آلومینیم، نمای بیرونی آن را پوشاندهاند. این ساختمان علاوه بر اینکه نقش ویژهای در نوسازی بیرمنگام ایفا کرد، به یک نماد معماری تبدیل شده است.
۵. خانه کجومعوج، سوپوت در لهستان
خانه کجومعوج برعکس اسم غیرمعمولش، مرکز خرید است. بخشی از آن شامل دفاتر اداری است و در یکی از خیابانهای اصلی شهر قرار دارد. برای طراحی این خانه از نقاشیهای یک تصویرگر لهستانی الهام گرفتهاند. تعدادی از مهمترین شرکتهای بینالمللی لهستان در این مجموعه دفتر دارند.
۶. دفتر مرکزی لانگابرگر، اوهایو آمریکا
چون دفتر مرکزی شرکت لانگابرگر یک شرکت سبدسازی بود، بنای آن طوری طراحی شده که نمایانگر مهمترین محصول شرکت یعنی سبد باشد. این ساختمان شامل ۷ طبقه است و تقریبا ۱۷ هزار متر مربع وسعت دارد. البته اینجا دیگر دفتر مرکزی شرکت نیست. در سال ۲۰۱۹ تصمیم گرفته شد که این بنا به هتلی لوکس تبدیل شود.
۷. معبد نیلوفر آبی، دهلی هند
معبد نیلوفر آبی یکی از هشت معبد (مشرق الاذکار) بهایی در سراسر دنیا است. این سازه یکی از عجیبترین سازههای معماری است که معمار ایرانی بهنام فریبرز صهبا آن را طراحی کرده است. گل نیلوفر آبی در هندوستان نمادی از عبادت و دیانت است. ساختمان معبد شامل ۲۸ گلبرگ است که با بتن سفید ساخته شده و روکشی از جنس مرمر دارد.
پیشنهاد مطالعه: مطلب ازعجیبترین آبشار خون تا ساحل شب تاب! را بخوانید.
ناشناس
۲۶ تیر ۱۴۰۰ در ۱۱:۴۷ ق٫ظ
مرسی
کوپن
۱۱ تیر ۱۴۰۰ در ۱۱:۲۳ ب٫ظ
محتوای عالی! به کار خود ادامه دهید!
سارا امیرانی
۱۱ تیر ۱۴۰۰ در ۱۱:۲۷ ب٫ظ
از همراهی همیشگی شما و تقویت مثبت شما سپاس گزارم. آرزوی قلبی ما شادی و سلامتی شماست.💐
سارا امیرانی
۱۱ تیر ۱۴۰۰ در ۱۱:۳۲ ب٫ظ
از همراهی همیشگی شما سپاس گزارم. آرزوی قلبی ما شادی و سلامتی شماست.💐