کمبود برخی مواد مغذی میتواند در اختلالات روانشناختی، افسردگی و آلزایمر نقش زیادی داشته باشد. بنابراین توجه به مصرف ریزمغذیهای مهم نظیر ویتامینها و مواد معدنی تاثیر فراوانی در تقویت عملکرد مغز و جلوگیری از بیماریهایی چون فراموشی خواهد داشت. مصرف چند نوع ویتامین خاص بطور ویژه در تقویت حافظه موثر است. در شناخت این ویتامینها با مجله دلتا همراه باشید.
ویتامین B۱(تیامین)
تیامین یکی از ویتامینهای گروه B است که به وفور در بافت سلولهای عصبی و مغز وجود دارد. این ویتامین نقش مهمی در هدایت محرکهای عصبی دارد. فقدان شدید این ویتامین میتواند منجر به اختلال مزمن در حافظه شود.
اسید فولیک (ویتامین B۹)
اسید فولیک(فولات) نقش مهمی در تشکیل زنجیرههای پروتئین و تشکیل بافت عصبی دارد. نتایج مطالعات نشان میدهد که مصرف مکملهای اسید فولیک منجر به بهبود حافظه میشوند. البته این مکملها باید زیر نظر پزشک مصرف شوند. بهتر است ویتامین B9 از منابع غذایی سرشار از اسید فولیک تامین شود.
ویتامین C
ویتامین C یک آنتیاکسیدان ضروری برای عملکرد مغز است. این ویتامین در تشکیل دوپامین بعنوان یک انتقال دهنده عصبی مهم است. همچنین از مغز در مقابل فشار تنشی حفاظت میکند. مجموعه این عوامل، ویتامین C را به یک ویتامین برای تقویت حافظه تبدیل کرده است.
کلسیم
کلسیم از جمله مواد معدنی ضروری برای عملکرد مغز سالم است. این ماده نقش محوری به عنوان پیامرسان سلول عصبی ایفا میکند. همچنین انتقال عصب را تنظیم کرده و ذخیره اطلاعات در مغز را کنترل میکند.
منیزیم
وجود منیزیم برای تبدیل بسیاری از ویتامینهای گروه B به شکل فعال اهمیت دارد. منیزیم در غشای سلولی برای انتقال محرکها نقش مهمی دارد. مصرف مقدار کافی منیزیم موجب بهبود حافظه کاری در بلندمدت میشود.
زینک (روی)
عنصر روی با مقادیر بالا در سلولهای عصبی بخش پیشین مغز وجود دارد. دانشمندان نمیدانند این عنصر چه نقشی در حفظ سلامت مغز دارد. اما کمبود آن با نارساییهای روانشناختی و اختلال حافظه مرتبط است.
پیشنهاد مطالعه: مطلب ۳ دمنوش برای تقویت حافظه را بخوانید.
ناشناس
۲۱ آذر ۱۴۰۰ در ۱۰:۲۶ ب٫ظ
ناشناس
۴ مرداد ۱۴۰۰ در ۱۲:۳۶ ب٫ظ
ناشناس
۲۹ خرداد ۱۴۰۰ در ۷:۵۵ ب٫ظ
ناشناس
۲۴ خرداد ۱۴۰۰ در ۱۲:۳۱ ب٫ظ
اگه منابع غذایی گفته میشدبهتربود
سارا امیرانی
۲۴ خرداد ۱۴۰۰ در ۷:۳۰ ب٫ظ
سپاس از همراهی شما
در مطالب بعدی همراه ما باشید