هر زمان که لبخند میزنید، جشن مختصری در مغزتان بر پا میشود. عمل خندیدن سبب فعال کردن پیامرسانهای عصبی میشود که برای سلامتی و شادی مفید هستند. در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی تاثیر لبخند بر مغز میپردازیم.
تاثیر لبخند بر مغز
آیا می دانستید خندیدن سبب آزاد شدن نوروپپتیدها میشود که ماموریتشان، مبارزه با استرس است؟ نوروپپتیدها مولکولهای کوچکی هستند که مجوز برقراری ارتباط را میدهند. این مولکولها زمانیکه ما خوشحال، غمگین، عصبانی، افسرده و هیجانزده هستیم، پیامرسانی به کل بدن را تسهیل میکند. زمانی که لبخند میزنید انتقالدهندگان عصبی احساسات خوب، (دوپامین، اندورفین و سروتونین) آزاد میشود. این آزادسازی نه تنها به بدن آرامش میدهد، بلکه میتواند ضربان قلب و فشار خون را نیز پایین بیاورد. اندورفینها همچنین به عنوان یک مسکن طبیعی درد عمل میکنند.
در نهایت، سروتونینی که به واسطه لبخند شما آزاد میشود، به عنوان یک عامل ضدافسردگی و سرحال کننده عمل میکند. امروزه بسیاری از داروهای ضدافسردگی نیز بر سطوح سروتونین در مغز شما اثر میگذارند، اما اگر به واسطه لبخند خودتان سبب آزاد شدن این انتقالدهندگان عصبی شوید، دیگر نیاز نیست نگران اثرات جانبی این داروها باشید، به علاوه به نسخه پزشک هم نیازی ندارید. اگر همیشه وسط روز نیاز به استراحت دارید مطلب این افراد از چرت زدن وسط روز اجتناب کنند را بخوانید.
کدام مواد غذایی سروتونین دارند؟
تخم مرغ
زردهها غنی از تریپتوفان، تیروزین، کولین، بیوتین، اسیدهای چرب امگا ۳ و سایر مواد مغذی هستند که از مهمترین عوامل موثر در سلامتی و خواص آنتیاکسیدانی تخم مرغ است.
پنیر
پنیر یکی دیگر از منابع عالی تریپتوفان است. به شما پیشنهاد میکنیم مک اند چیز را امتحان کنید که ترکیبی است از ماکارونی، پنیر چدار با تخم مرغ و شیر و منبع خوبی از تریپتوفان.
آناناس
از دههها پیش ثابت شده است که آناناس حاوی سروتونین است.
ماهی سالمون
ماهی سالمون سرشار از تریپتوفان است. آن را با تخم مرغ و شیر ترکیب کنید تا یک فریتاتای سالمون دودی درست کنید!
آجیلها و مغزیجات
همه آجیلها و مغزیجات حاوی تریپتوفان هستند. مطالعات نشان میدهد که خوردن یک مشت آجیل در روز ممکن است خطر مرگ و میر ناشی از سرطان، بیماریهای قلبی و مشکلات تنفسی را کاهش دهد.
بوقلمون
گوشت بوقلمون یکی از منابع غنی تریپتوفان محسوب میشود.
پیشنهاد مطالعه: مطلب شگفتانگیزترین افرادی که از کما زنده برگشتهاند! را بخوانید.
ناشناس
۶ دی ۱۴۰۰ در ۳:۰۱ ب٫ظ
ناشناس
۲۲ مهر ۱۴۰۰ در ۱۲:۳۰ ب٫ظ
ناشناس
۲۰ شهریور ۱۴۰۰ در ۱۲:۳۹ ب٫ظ
ناشناس
۲۰ شهریور ۱۴۰۰ در ۱۲:۳۹ ب٫ظ
ناشناس
۱۹ شهریور ۱۴۰۰ در ۵:۳۸ ب٫ظ
ناشناس
۱۹ شهریور ۱۴۰۰ در ۲:۳۹ ب٫ظ
ناشناس
۳ اسفند ۱۳۹۹ در ۰:۳۶ ق٫ظ
ناشناس
۱۶ بهمن ۱۳۹۹ در ۴:۵۴ ق٫ظ
ناشناس
۱۴ بهمن ۱۳۹۹ در ۱۱:۴۹ ق٫ظ
ناشناس
۱۴ بهمن ۱۳۹۹ در ۰:۱۴ ق٫ظ
ناشناس
۱۳ بهمن ۱۳۹۹ در ۷:۲۴ ب٫ظ
ناشناس
۱۳ بهمن ۱۳۹۹ در ۷:۲۴ ب٫ظ
ناشناس
۱۳ بهمن ۱۳۹۹ در ۶:۲۴ ب٫ظ