امسال باید مراقب کرونا و آنفولانزای فصلی باشیم. شاید فکر کنید که اگر به یکی از آنها مبتلا شده باشید به دیگری مبتلا نمیشوید؛ اما این اشتباه است. سیستم ایمنی افراد با یکدیگر متفاوت است و پاسخهای متفاوتی هم به بیماریهای مختلف میدهد. در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی موضوع ابتلا به کرونا و آنفولانزا میپردازیم.
ابتلا به کرونا و آنفولانزا
شاید ویروس کرونا در بدن یک فرد مغلوب شود یا مانند سرماخوردگی خود را نشان دهد؛ اما در بدن همین فرد ویروس آنفولانزا پیروز شود و خطرات جدی را بر سلامت فرد به وجود آورد. به این علت که ما پروتکلهای بهداشتی را برای قطع زنجیره کرونا رعایت میکنیم، آنفولانزای فصلی نتوانسته خود را به صورت قابل توجهی نشان دهد. تهدید دو جانبه این ویروسها حتی فشار بیشتری بر سیستم مراقبتهای بهداشتی وارد کرده است. در صورت رعایت نکردن، بخش قابل توجهی از جمعیت میتواند در عرض چند هفته یا ماه به واسطه یکدیگر، به یکی از این ویروسها مبتلا شوند و برخی از افراد نیز میتوانند به هر دو ویروس مبتلا شوند.
پاسخهای ایمنی از نوع خاص و عمومی وجود دارد که بدن برای مبارزه با یک عفونت ویروسی، نوع پاسخ خود را تعیین میکند. اگرچه دادهها در چگونگی تعامل ویروسها با یکدیگر و اینکه چگونه بر بدن اثر میگذارند محدود است، شواهد اولیه نشان میدهد کسانی که به هر دو ویروس مبتلا شدند حال بسیار وخیمی دارند. اولین چیزی که در مورد یک ویروس مشترک (کرونا و آنفلوانزا) میدانیم این است که این امکان وجود دارد، این دو ویروس با هم به نقاط مختلف بدن حمله کنند.
پیشنهاد مطالعه: مطلب “نقش آلودگی هوا در شیوع ویروس کرونا” را در مجله سلامتی بخوانید.
ناشناس
۲۴ فروردین ۱۴۰۰ در ۰:۲۹ ق٫ظ
ناشناس
۱ اسفند ۱۳۹۹ در ۱۱:۳۰ ب٫ظ
ناشناس
۵ بهمن ۱۳۹۹ در ۱۱:۳۱ ب٫ظ
محمود شکری
۵ بهمن ۱۳۹۹ در ۵:۲۳ ب٫ظ
ممنون