درست نشستن پشت میز کار
اگر شغل شما ایجاب میکند که زیاد بنشینید و با کامپیوتر کار کنید، همراه صفحه سلامت مجله دلتا باشید در ادامه درباره درست نشستن پشت میز کار صحبت خواهیم کرد.
کمر خود را تکیه دهید
شما میتوانید با تنطیم صندلی خود بهطوریکه کمرتان کاملا تکیه داده شود، خطر ابتلا به کمر درد را کاهش دهید.
تنظیم درست صندلی باعث کاهش فشار وارده به کمرتان میشود. از صندلیهای قابل تغییر استفاده کنید و ارتفاع، موقعیت پشت صندلی و شیب را تنظیم کنید. زانوهایتان باید اندکی پایینتر از باسن( مفصل ران) باشد؛ در صورت نیاز از زیر پایی استفاده کنید.
صندلیتان را تنظیم کنید
صندلیتان را طوری تنظیم کنید که هنگام استفاده از کیبورد، مچ و ساعدتان در حالت مستقیم و هم سطح باشد. این میتواند از آسیبهای فشاری احتمالی جلوگیری کند. آرنجهایتان باید در کنار بدنتان باشد بطوریکه بازویتان در محل مفصل آرنج L شکل تشکیل دهد.
پاهایتان را روی زمین قرار دهید
پاهایتان را صاف روی زمین قرار دهید، در صورت نیاز از زیرپایی استفاده کنید و پاهایتان را در سطحی که برایتان راحت است، قرار دهید. پاهایتان را در حالت ضربدری(به صورت تقاطعی) قرار ندهید.
صفحه نمایش را هم سطح با چشمانتان قرار دهید
صفحۀ نمایش باید بطور مستقیم در مقابل شما قرار گرفته باشد. راه درست این است که مانیتور به اندازه طول بازو از شما فاصله داشته و بالاترین قسمت مانیتور هم سطح با چشمتان باشد.
در صورت نیاز از پایه مانیتور استفاده کنید، زیرا اگر صفحه، بالاتر یا پایینتر باشد مجبور میشوید گردنتان را خم کنید که این میتواند ناراحت کننده باشد.
از کیبورد استفاده کنید
هنگام تایپ، صفحه کیبورد را در مقابل خود قرار دهید. فاصلهای به اندازه ۴ تا ۶ اینچ(۱۰۰mm-۱۵۰mm) بین کیبورد و لبه میز برای قرار دادن مچ دست خود برای استراحت هنگام تایپ، بگذارید. بازوها را به شکل L خم کنید و آرنج را کنار بدن قرار دهید.
موس(mouse) را در نزدیکی خود قرار دهید
تا جایی که امکانپذیر است موس را در نزدیکی خود قرار دهید. یک زیرموسی دارای بالشتک برای مچ دست، کمک میکند تا مچ دستتان را راست نگه دارید و از خم کردنهای غیرماهرانه و نادرست مچ دست جلوگیری میکند.
از انعکاس نور صفحه نمایش دوری کنید
تا جایی که ممکن است، صفحه نمایش نباید تابش خیره کننده داشته باشد، در غیر این صورت آینهای در مقابل صفحه قرار دهید تا بدانید موجب چه میشود. موقعیت مانیتور برای جلوگیری از انعکاس نور چراغ یا نور خورشید مهم است؛ در صورت لزوم پرده پنجرهها را بکشید. تنظیم میزان نور و کنتراست صفحه نمایش استفاده از آن را بسیار راحتتر میکند.
از عینک استفاده کنید
افرادی عینکی دوکانونی که با کامپیوتر کار میکنند کمتر از افراد بدون عینک است. بسیار مهم است که بتوان صفحه نمایش را بدون بالا و پایین بردن سر به خوبی دید.اگر نمیتوانید با عینک دوکانونی به راحتی کار کنید به نوع دیگری از عینک احتیاج دارید. اگر در شک هستید، با چشم پزشک خود مشورت کنید.
اشیا را در دسترس قرار دهید
اشیایی مانند تلفن همراه، که مکررا از آنها استفاده میکنید، را در محدوده نزدیک خود قرار دهید. از کشش، خم شدن و چرخیدنهای مکرر برای دستیابی به اشیا، خودداری کنید.
از آسیبهای ناشی از تلفن دوری کنید
اگر زمان زیاد خود را پای تلفن میگذرانید، سعی کنید از هدفون استفاده کنید. جابهجایی مکرر تلفن بین گوش و شانه، عضلات گردن را تحت فشار قرار میدهد.
مرتباً استراحت کنید
در یک موقعیت یکنواخت به مدت طولانی ننشینید. اغلب موقعیت خود را تا جایی که عملی است تغییر دهید. استراحتهای مکرر کوتاهمدت برای کمرتان بهتر از استراحتهای طولانی مدت اما به تعداد کم، است. این کار به عضلات فرصت میدهد تا استراحت کنند در حالی که عضلات دیگر در حال انقباضاند.
ناشناس
۱۰ آذر ۱۳۹۹ در ۱۱:۰۷ ق٫ظ