آیا تزریق بوتاکس عوارض دارد؟

۰
0
زمان مطالعه: 3 دقیقه
سم بوتولینوم که با نام تجاری بوتاکس در ایران معروف است از سم باکتری کلستریدیوم تهیه و برای فلج موقت عضلات تزریق می‌شود. سم بوتولینیوم مثل داروهایی از قبیل دبژیتالیس و آتروپین، از ترکیبات طبیعی می‌باشد که ابتدا به علت خواص سمی مورد توجه قرار گرفتند ولی امروزه بعنوان دارو استفاده می‌شوند.
فواید بوتاکس

بوتاکس، فواید و عوارض آن

بوتاکس دارویی است که جهت برطرف کردن چین و چروک پیشانی، بین دو ابروها و گوشه چشم بکار می‌رود. در حقیقت داروی بوتاکس شکل تخلیص و آماده شده سم باکتری کلستریدیوم بوتولینیوم است. در این مطلب از مجله دلتا درباره فواید بوتاکس صحبت خواهیم کرد.

بوتاکس چیست

فواید تزریق بوتاکس چیست؟

بوتاکس با فلج عضلات زیرپوستی برای صاف کردن چین و چروک‌های صورت و ایجاد ظاهری جوان‌‎تر در افراد به کار می‌رود؛ مانند چین و چروک‌های ناشی از اخم کردن که در بین ابروها یا روی پیشانی ایجاد می‌شوند و چروک‌های اطراف چشم و دهان که در موقع خندیدن ظاهر می‌شوند. بوتاکس در برخی موارد برای کاهش میزان تعریق در کف دست‌‌ها یا زیر بغل نیز استفاده می‌شود.

بوتاکس در درمان لوچی، بلفارواسپاسم، میگرن مزمن و دیستونی نیز کاربرد دارد. محل تزریق بوتاکس برای درمان میگرن در نواحی مختلف پوست سر است و معمولاً بر اساس منطقه‌‌ای از سر که بیشترین احساس درد را دارد انجام می‌شود. این در حالی است که در تزریق بوتاکس به منظور زیبایی نواحی پیشانی و اطراف چشم مورد تزریق قرار می‌گیرند.

مواردی که قبل از تزریق بوتاکس باید به آن توجه کرد:

کلفتی پوست، میزان آفتاب‌سوختگی آن و عمق چین و چروک‌ها از مواردی هستند که باید قبل از تزریق بوتاکس مورد توجه قرار بگیرند.

تزریق بوتاکس

عوارض تزریق بوتاکس

از آنجا که بوتاکس عمدتا جذب عضلات محل تزریق می‌شود و مقادیر بسیار ناچیزی از آن وارد گردش خون می‌گردد، با دوزی که برای بازکردن چروک‌ها به کار می‌رود، تقریبا هیچ عارضه مهمی ایجاد نمی‌کند.

البته مثل هر تزریق دیگری تزریق بوتاکس هم ممکن است سوزش و قرمزی خفیفی در محل تزریق ایجاد کند که پس از چند ساعت خودبه‌خود برطرف می‌شود. به‌علاوه از عوارض بوتاکس می‌توان گفت که در برخی از افراد پس از تزریق بوتاکس، سردرد یا تهوع خفیف یا علائم سرماخوردگی ایجاد می‌شود که معمولاً طی ۲ تا ۳ روز بهبود می‌یابد. هر چند تزریق بوتاکس عارضه جسمی مهمی ایجاد نمی‌کند، اما تزریق بوتاکس می‌تواند باعث افتادگی پلک، فقدان جلوه عضلات صورت و ایجاد حالت انجماد در افراد شود.

عوارض بوتاکس

چه کسانی نباید تزریق بوتاکس انجام دهند؟

  1. اگر فرد بیماری اختلالات انعقادی داشته باشد نباید تزریق بوتاکس انجام دهد.
  1. تزریق بوتاکس برای کسانی که از داروهای ضد انعقاد خون استفاده می‌کنند ممنوع است.
  1. در زمان بارداری نیز بهتر است بوتاکس استفاده نشود.
  1. حداق سن برای تزریق بوتاکس ۱۸ و حداکثر سن تزریق بوتاکس ۷۵ سال است.
  1. تزریق بوتاکس به افرادی که دارای بیماری ام‌اس، میاستنی گراویس، نفروپاتی و نارسایی کلیه هستند توصیه نم‌یشود.
  1. افراد دارای بیماری‌های قلبی و عروقی حاد نباید تزریق بوتاکس انجام دهند.
  1. ضعف ایمنی یا کسانی که عفونت فعال دارند تزریق بوتاکس ممنوع است.
  1. واکسیناسیون در ۲ هفته اخیر
  1. کسانی که بدون دلیل مشخص مبتلا به بیماری فلج عضلانی هستند بهتر است تزریق بوتاکس انجام ندهند.
بیشتر ببینید در سلامتی

همچنین بخوانید

خواص شگفت‌انگیز هل شما را شوکه می‌کند!

هل ادویه نواحی گرمسیری است که عطر و طعم دلچسبی به غذاها می‌دهد. فواید هل برای سلامتی را در…