فواید درمانی آبغوره چیست؟
غوره و آبغوره فواید بسیاری برای حفظ سلامتی دارند. مصرف آبغوره باعث کاهش وزن و لاغری، کاهش فشار خون بالا و کاهش صفرا میشود. آبغوره از دانههای نارس انگور تهیه میشود و همانند انگور، در پیشگیری و درمان بیماریها بسیار موثر است. علاوه بر مصارف درمانی، آبغوره برای طعم و مزه دادن به انواع غذاها و تهیه ترشی کاربرد دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره خواص آبغوره در درمان بیماریها با مجله دلتا همراه باشید.
خواص آبغوره
- آب انگور نارس یا آبغوره میزان زیادی آنتی اکسیدان یعنی قویترین ماده برای مبارزه با رادیکالهای آزاد را دارد و از این رو نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از سرطان ایفا میکند.
- تقویت معده، کمک به هضم غذا و عملکرد بهتر دستگاه گوارش از مهمترین خواص آبغوره است و مصرف آن به صوت ناشتا، به دفع کرم روده کمک میکند.
- غرغره کردن آبغوره در دهان و گلو برای درمان ورم گلو مفید است.
- آبغوره تقویت کننده کبد است، همچنین یکی از خواص آبغوره که در طب اسلامی به آن اشاره شده، رفع عطش، تشنگی، دفع صفرا و تعدیل اشتها است. نوشیدن آبغوره، حرارت و صفرای بدن را دفع و رودهها را ضدعفونی میکند. به این منظور توصیه میشود، روزانه یک قاشق مرباخوری آبغوره و در چند روز متوالی مصرف شود.
- از دیگر خواص آبغوره در طب سنتی کمک به درمان و تسکین درد سیاتیک، دردکمر و پادرد است. همچنین مصرف آن برای افراد مبتلا به روماتیسم مفید میباشد. ذکر این نکته ضروری است که برای استفاده از رژیم غذایی حاوی آبغوره، لازم است در طول مصرف از خوردن غذاهای سنگین اجتناب شود.
- آبغوره برای درمان اسهال ساده و ضدعفونی کردن دستگاه گوارش مفید است.
- آبغوره خاصیت مدر دارد و از اینرو یکی از موارد مصرف آن کاهش فشار خون بالا است، این نوشیدنی ترش همچنین حاوی مقادیر زیادی پتاسیم است که برای تنظیم فشار خون مفید است.
- قابض بودن از خواص آبغوره است، از این رو ریختن چند قطره آبغوره در هنگام خونریزی بینی باعث بند آمدن خون میشود.
- استفاده از آبغوره به همراه آب تره برای درمان بواسیر مفید است.
- طبع آبغوره، خنک است و برای کمک به درمان تب، آنژین، ورم دهان و سل ریوی مناسب است.
- یکی از شناخته شدهترین خواص آبغوره، کمک به کاهش وزن و لاغری است. مداومت در خوردن آبغوره، صبحها به صورت ناشتا بدن را لاغر و چربی دور شکم را آب میکند.
- از این ماده غذایی به دلیل خاصیت صفرابر در درمان زردی و یرقان استفاده میشود.
- آبغوره باعث کاهش کلسترول و چربی بد خون شده و آن را تبدیل به چربی خوب میکند و به همین دلیل در پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی موثر است. نتایج تحقیقات بر روی افرادی که از آبغوره بهطور مداوم استفاده کردهاند، نشان داد که رسوبات کلسیمی و چربی در دیوارههای رگهایشان کمتر شده است.
- آبغوره به تسکین سردردهای ناشی از غلبه صفرا، سردردهای کهنه و مزمن کمک میکند. به این منظور دستمالی را در آبغوره تر نموده و بر روی پیشانی خود قرار دهید.
مضرات آبغوره
- زیادهروی در مصرف آبغوره باعث ضعیف شدن قوای جنسی میشود.
- جمع شدن گاز در دستگاه گوارش، نفخ، دلپیچه و درهم کشیدن اجزای معده از مضرات افراط در خوردن آبغوره است.
- مصرف آبغوره برای افرادی که کبد سرد دارند و کسانی که از ناحیه ششها دچار ناراحتی هستند، توصیه نمیشود. همچنین افرادی که دچار مشکلات معده مانند زخم معده و بالا بودن اسید معده هستند خوردن غوره و آبغوره برای آنان ممنوع است.
- توصیه میشود که خانمهای باردار از مصرف بیش از حد آبغوره خودداری کنند، زیرا ممکن است باعث سقط جنین شود.
ناشناس
۱۰ بهمن ۱۳۹۹ در ۱۱:۱۶ ب٫ظ
محمدعلی خواجه نوری
۲۰ دی ۱۳۹۹ در ۸:۱۳ ق٫ظ
ازشما روی خواص آّبغوره خیلی متشکرم.