کمر درد میتواند در زندگی روزمره اختلال ایجاد کند و یا منجر به تداخل در برنامههای افراد شود. در حقیقت، احتمال ابتلا به کمر درد (درد پشت) در طول زندگی، حدود ۸۴% است. به همین دلیل، بهتر است افراد روشهای درمان کمر درد را بدانند.
این عارضه به گونهای نیست که بتوان نسبت به آن بیتوجه بود یا منتظر ماند تا خودبهخود برطرف شود. خوشبختانه چندین راه برای درمان کمر درد وجود دارد. این روشهای درمانی، استفاده از گیاهان دارویی تا ماساژ بدن را شامل میشوند که در این مطلب از مجله دلتا، آنها را با شما به اشتراک میگذاریم.
راههای درمان کمر درد
از محصولات ضد درد گیاهی استفاده کنید
پمادها و کرمهای زیادی وجود دارند که به کاهش درد کمر کمک میکنند. به عنوان مثال، کرمهای حاوی کپسایسین میتوانند حساسیت به درد را در مجرا و کانالهای درد، در ناحیه مورد نظر، کاهش دهند. سایر مواد موثری که میتوانند در کرم ضد درد موضعی وجود داشته باشند، عبارتند از:
- کتوپروفن
- ایبوپروفن
- دیکلوفناک (وُلتارِن)
- لیدوکائین
- فلفلِ کایِن
- گیاه هماور (کامفری)
- آرنیکای برزیلی (سوسن کوهی)
روغنهای گیاهی را امتحان کنید
با وجود انتخابهای زیاد موجود و در دسترس از اسانسهای روغنی، دانستن این که کدام یک واقعا میتواند در درمان کمر درد موثر باشد، گیج کننده خواهد بود. برخی از روغنها میتوانند به شما کمک کنند تا انتخاب صحیحی داشته باشید. این روغنها عبارتند از:
- روغن نعنا فلفلی
- روغن گیاه چای کوهستان (انگورک)
- روغن علف لیمو
- روغن زنجبیل
- روغن اسطوخودوس
- روغن اوکالیپتوس
- روغن بابونه آلمانی یا رومانیایی
- روغن رزماری
- روغن چوب صندل
اسانسهای روغنی میتوانند در حین ماساژ استفاده شوند. همچنین میتوانید این روغنها را به صورت مستقیم روی کمر بمالید.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی بیشتر با انجام ماشاژ با روغنهای گیاهی مطلب ”ماساژ درمانی با بهترین روغنها” را مطالعه کنید.
به دنبال گیاه آرنیکا باشید
آرنیکا درمانی بر پایه همیوپاتی است. آرنیکا در درمان جراحات جزئی، درد عضلانی، کبودی و تورم مفید است. میتوانید آن را مستقیما روی پوست بمالید. طبق تحقیقات انجام شده، مصرف کرم آرنیکا، همراه با طب سوزنی و ماساژ، به کاهش درد آرتروز مزمن و درمان کمر درد کمک میکند.
محصولات حاوی آرنیکا باعث بهبود گردش خون موضعی میشوند و میتوانند در تسکین انواع دردهای ماهیچهای و روماتیسمی مانند کمر درد و زانو درد موثر باشند.
برای درمان کمر درد بدن خود را ماساژ دهید
ماساژ ملایم، برای درد، ناراحتی و گرفتگی عضلات، یکی از موثرترین راهها به منظور شل کردن یا تسکین درد است. نتایج مطالعهای نشان میدهد که ماساژ درمانی، به همراه درمانهای سنتی، میتواند نتایج موثری به همراه داشته باشد. از جمله:
- کمر درد را کاهش دهد
- عملکرد کمر را بهبود بخشد
- استفاده از داروهای ضد التهاب را کاهش دهد
- تعداد روزهای استراحت در تختخواب را به حداقل برساند
ورزشهای هدفمند انجام دهید
ورزش، با هدف بهبود حالت بدن و تقویت عضلات کمر و شکمی (که ماهیچههای مرکزی نامیده میشوند)، یکی از راههای درمانی بوده که باید مورد توجه قرار گیرد.
این روش درمانی معمولا با موارد زیر مرتبط است:
- بهبود وضعیت و ساختار بدن
- استفاده از روشهای وزنه برداری مناسب
- تقویت ماهیچههای مرکزی
- کشش ماهیچهها با هدف بهبود انعطافپذیری
متخصصان فیزیوتراپی میتوانند در چگونگی اجرای این نوع ورزشها در خانه برای درمان کمر درد شما را راهنمایی کرده و آموزشهای لازم را به شما ارائه دهند.
نحوه خوابیدنتان را اصلاح کنید
گذراندن چند شب روی کف زمین با بالشی در زیر پاها، میتواند به درمان درد کمر کمک کند؛ حتی اگر خوابیدن در این حالت سختتر باشد. در صورتی که عادت دارید به پهلو بخوابید، قرار دادن بالش در بین زانوان میتواند در آرامش دادن به ماهیچهها موثر باشد.
خوابیدن روی شکم نیز میتواند برای کمر، بد و نامناسب باشد. در صورتی که این حالت تنها راهی است که میتوانید با آن به خواب بروید، هنگام خواب، بالشی را در زیر قسمت پایینتر شکم یا لگن قرار داده تا از ایجاد و کشیدگی عضلات کمر جلوگیری کند.
با نمک اپسوم حمام کنید
نمک اپسوم یا سولفات منیزیم، از طریق پوست اثر گذاشته و به درون ماهیچههای درد راه پیدا میکند. به مدت ۲۰ دقیقه ماندن در آب حاوی این نمک میتواند به کاهش و تسکین درد ماهیچههای کمر (به ویژه پس از ورزش) کمک کند.
استرستان را مدیریت کنید
استرس باعث ایجاد گرفتگی و افزایش اسپاسم عضلانی دردناک و در نتیجه افزایش درد میشود. اگر در اثر استرس طولانی مدت یا در اثر یک اتفاق آسیبزا دچار کمردرد شدهاید، چند تکنیک برای کاهش استرس و درمان کمر درد تان در ادامه برای شما آورده شده است:
- مراقبه یا مدیتِیشن
- تنفس عمیق
- آرام یا ریلکس کردن تدریجی عضلات
- تصورات آرامبخش
- یوگا
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی بیشتر با فواید یوگا مطلب ”فواید یوگا برای سلامتی” را مطالعه کنید.
امروزه در گوشیهای هوشمند برنامههای بسیاری وجود دارند که میتوانید با استفاده از آنها تکنیکهای رسیدن به آرامش و مراقبه را فرا بگیرید.
البته پیش از انجام هر اقدامی حتما از یک پزشک برای تشخیص علت اصلی کمردردتان شما کمک بگیرید؛ سپس با راهنمایی او یا یک متخصص، از اقدامات فوق برای تکسین یا کاهش دردتان بهرهمند شوید.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی بیشتر با کنترل استرس مطلب ”روش های مقابله با استرس و اضطراب” را مطالعه کنید.
ناشناس
۲۶ بهمن ۱۳۹۹ در ۹:۲۰ ق٫ظ