فضای سبز در پشت بام یا همان روف گاردن آرزوی تعداد زیادی از ساکنان شهرهای بزرگ است.
به گزارش مجله دلتا، در زندگی مردم امروزی که مرتفع سازی آن هم به شکل انبوه، به کم رنگ شدن و حذف فضای سبز از محیط زندگی منجر شده است، پشت بام می تواند پتانسیل تبدیل شدن به یک فضای سبز جذاب را داشته باشد. محیطی که اغلب نازیبا و پر از تاسیسات طراحی است.
برای داشتن فضای سبز در پشت بام خوش آب هوا و دوست داشتنی، لازم است چند گام مهم را انجام دهید:
گام اول برای داشتن فضای سبز در پشت بام ، مشورت با یک مهندس ساختمان در خصوص مقاومت پشت بام و پس از آن، استفاده از یک متخصص تاسیسات است. آنها عایق کاری پشت بام شما را بررسی کرده و در صورت نیاز تعمیر و تقویت می کنند چرا که یک عایق کاری آسیب دیده به معنای یک منزل پر از سقف و دیوار رطوبت زده است.
در قدم بعدی لازم است از مسئول تاسیسات بخواهیم لوله های اضافه را جمع آوری و مرتب کند. همچنین تاسیسات تخلیه و تهویه ای را به گوشه ای منتقل کند تا با پشت بامی پر از لوله های تخلیه مواجه نباشیم همچنین یک شیر آب جهت آبیاری فضای سبز تعبیه کنید تا بعد از این فرایند بتوانیم به راحتی وارد فاز محوطه سازی شویم.
گام سوم به کف سازی مربوط می شود. کف سازی یک فاز بسیار مهم در این فرایند است. بسیار از کارفرماها ترجیه می دهند کف سازی پشت بام را بصورت عرشه چوبی و کف سازی کاذب انجام دهند. این کار باعث می شود آب حاصل از باران، به راحتی زیر کفپوش جریان پیدا کند. از طرفی می توان آب حاصله را در مخزنی ذخیره کرد و برای شستشو محوطه و آبیاری به کار بست.
خیلی از افراد هم ترجیح می دهند کف محوطه را با استفاده از سنگ های طبیعی یا مصنوعی (کاشی سرامیک آجر و…) فرش کنند. این کار اگرچه به زیبایی فضای سبز در پشت بام شما کمک می کند اما می تواند منجر به افزایش بار اضافه و ایجاد محدودیت در اجرای دیگر امکانات ممکن شود.
در همین ارتباط بخوانید:
روف گاردن یا بام سبز،تجربه زندگی سبز
برای دیدن مطالب بیشتر در مورد معماری های خاص ، دکوراسیون داخلی و محوطه سازی از مجله دلتا دیدن کنید.