۱. خستگی
شما در محیط کار و زمانی که مشغول فعالیت هستید و حتی در خانه بعد از یک خواب خوب شبانه باز هم احساس خستگی میکنید. چرا؟ اگر به طور مداوم احساس خستگی میکنید، این احتمال وجود دارد که آب بدنتان کم شده باشد. کمبود آب، باعث میشود که فعالیت آنزیمی بدنتان کاهش یابد و انرژی کمتری داشته باشید.
۲. یبوست مزمن
اگر احساس نفخ و متورم شدن میکنید و مدتی است که به یبوست دچارید، به جز توجه به میزان فیبر مصرفی، در این موارد باید بررسی کنید که آیا آب به اندازه کافی میخورید یا نه؟! کمبود آب، یکی از دلایلی است که باعث یبوست مزمن میشود؛ چرا که وقتی آب کافی ننوشید، ضایعات روده شما خشک شده و به سختی بیرون میآید.
۳. سردرد
سردرد یکی دیگر از علائم کمبود آب بدن است. وقتی به اندازه کافی آب ننوشیم، مغزمان فورا واکنش نشان میدهد. مغز توسط یک لایه محافظ از آب احاطه شده است. مصرف کم و یا عدم مصرف آب، باعث میشود که این لایه تبخیر شود؛ بنابراین مغز بر جمجمه فشار وارد میکند و منجر به سردرد خواهد شد.
۴. تب و لرز
همیشه داشتن تب و لرز به دلیل وجود ویروس و سرماخوردگی در بدن نیست و کمبود آب هم میتواند دلیل آن باشد. در صورت کم آبی شدید بدن، فرد دچار علائم تب و حتی لرز میشود.
۵. بوی بد دهان
بزاق دهان دارای خاصیت ضدباکتریایی است؛ اما کمبود آب باعث کاهش بزاق دهان میشود که بوی نامطبوع دهان را در پی دارد.
۶. هوس خوردن شیرینی
هنگامی که بدن دچار کم آبی میشود، فعالیت بعضی از اعضای بدن مانند کبد که آب مصرف و گلیکوژن ذخیره میکند، تحت تاثیر قرار گرفته و به همین دلیل هوس خوردن شیرینی در فرد ایجاد میشود .
چند توصیه برای رفع کمبود آب بدن
- اگر علائم کمبود آب بدن دارید بلافاصله بعد از بیدار شدن از خواب، ۲ لیوان آب بنوشید. شروع کردن روز با این کار، نه فقط باعث میشود احساس طراوت کنید، بلکه به هضم شما نیز کمک میکند.
- یک قمقمه یا بطری آب بخرید و هر زمان که از خانه بیرون میروید، آن را از آب پر کرده و با خود ببرید.
- برای جلوگیری از کمبود آب بدن، مواد غذایی حاوی آب مانند خیار، گریپ فروت، هندوانه و کاهو را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
- برنامه کنترل و ردیابی مصرف آب را دانلود کنید. تعداد زیادی از این نوع برنامهها وجود دارد، فقط کافیست یکی از آنها را انتخاب کنید.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با بیماریهای قابل کنترل با نوشیدن آب، “بیماریهایی که با نوشیدن آب کنترل میشوند” را مطالعه کنید.
ناشناس
۲۰ فروردین ۱۳۹۹ در ۴:۱۷ ب٫ظ
ناشناس
۲۰ فروردین ۱۳۹۹ در ۱۲:۰۱ ب٫ظ