با صفحه گردشگری مجله دلتا همراه باشید تا با هم به آینه صورتی استان فارس یعنی دریاچه مهارلو سفر کنیم و از زیباییهای آن لذت ببریم.
دریاچه مهارلو کجاست؟
مهارلو در سمت جنوب شرقی شهر شیراز و ۲۰ کیلومتری مسیر جاده شیراز به فسا قرار دارد. این دریاچه، در مجاورت یک روستا به همین نام واقع شده است. روستایی که قدمتش را به دوران صفویه نسبت میدهند و در قدیم به آن دشت گل میگفتند. جدای از دریاچه زیبا، روستای مهارلو هم ظرفیت گردشگری بالایی دارد. این روستا در دامنههای جنوبی کوههای مرتفع زاگرس قرار گرفته است.
خانههای این روستا، طاقهای بلندی دارند و پنجرههای قوسدار آنها جلوه زیبایی به آنها داده است. باغهای پراکندهای مملو از درختان بادام، انار و انجیر که در مجاورت چشمه آب معدنی روستا ایجاد شده، بر زیباییهای مهارلو افزودهاند. بسیاری از اهالی روستا، عقیده دارند که آب این چشمه شفابخش است و بسیاری از بیماریهای پوستی را درمان میکند.
بیشتر درباره این دریاچه بدانیم
دریاچه مهارلو محل سکونت گونههای بسیاری از پرندگان مهاجر و غیر مهاجر است. میتوان نام دریاچه نمک را هم بر این دریاچه گذاشت، چرا که آبی تقریبا شور دارد. به دلیل خشک شدن قسمتهای زیادی از دریاچه، بستر برخی نقاط آن از نمک پوشیده شده و به عنوان منبع تامین نمک شیراز از آن استفاده میشود. مهارلو، یکی از جاذبههای طبیعی و عجیب استان فارس است که با رنگ صورتی جذابش، میزبان طبیعتگردان بسیاری از داخل و خارج از کشور است.
عمق دریاچه در بخشهای مختلف آن متفاوت است و به بارشهای جوی بستگی دارد. در بیشتر نقاط آن عمق آب حدود نیم متر است و در قسمتهای عمیق، عمق سه متر را هم اندازه گرفتهاند. آب این دریاچه از چند چشمه آب شیرین در شمال آن، بارشهای باران و رودخانههای حمزه، خشک و سروستان تامین میشود.
چرا صورتی؟
دریاچه مهارلو صورتی است. درست مثل اینکه مقدار زیادی آب هندوانه ببیند! اما اشتباه نکنید. این آب خوردنی نیست. در واقع، آب دریاچه شور است. دلیل صورتی رنگ بودن آن هم به همین نمک موجود در آب بستگی دارد. میزان تبخیر آب این دریاچه بسیار بالاست. تبخیر شدید آب دریاچه مهارلو سبب شده است تا شوری آن به شدت افزایش یابد و نوعی جلبک دریایی قرمز رنگ به نام “کشند سرخ” در آن تکثیر شود. رشد و تکثیر بیش از حد این جلبک در این دریاچه باعث شده است تا تمام آب آن به رنگ قرمز متمایل شود و هیچ موجود زندهای به جز یک نوع آبزی به نام آرتمیا نتواند در آن زنده بماند.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با دیگر جاذبههای گردشگری شمال ایران، تنگه دریخا؛ هیجان بر فراز صخرهها! را مطالعه کنید.
ناشناس
۴ خرداد ۱۴۰۰ در ۷:۱۰ ب٫ظ
عالی
سارا امیرانی
۵ خرداد ۱۴۰۰ در ۱:۱۵ ب٫ظ
از اینکه همراه فرهیخته ای چون شما داریم خرسندیم.
ناشناس
۱۸ فروردین ۱۴۰۰ در ۱۲:۱۱ ب٫ظ
ناشناس
۱۱ فروردین ۱۴۰۰ در ۱۱:۱۸ ق٫ظ
سنای
۵ فروردین ۱۴۰۰ در ۵:۵۴ ب٫ظ
ممنون که بهترینها را معرفی میکنید
ناشناس
۴ فروردین ۱۴۰۰ در ۰:۳۶ ق٫ظ
ناشناس
۳ فروردین ۱۴۰۰ در ۶:۴۵ ق٫ظ
ناشناس
۳ فروردین ۱۴۰۰ در ۱:۴۲ ق٫ظ
ناشناس
۲ فروردین ۱۴۰۰ در ۹:۲۸ ب٫ظ
خیلی زیباست
ناشناس
۲ فروردین ۱۴۰۰ در ۸:۴۴ ب٫ظ
افشاری
۲۸ شهریور ۱۳۹۸ در ۶:۰۳ ب٫ظ
خیلی زیباست
چند وقت گذشته به دلیل سفری که با هواپیما داشتم از اسمان شیراز اینجا رو دیدم خیلی دوست داشتم بدونم کجاست
ناشناس
۳ فروردین ۱۴۰۰ در ۰:۲۳ ق٫ظ
ملکی
۲۷ شهریور ۱۳۹۸ در ۳:۲۱ ب٫ظ
لذت بخش بود
آقازاده
۲۴ شهریور ۱۳۹۸ در ۹:۱۷ ق٫ظ
محشره این عکسا
هوشمند
۲۳ شهریور ۱۳۹۸ در ۶:۴۹ ب٫ظ
واقعا زیباست
09128066152
۲۳ شهریور ۱۳۹۸ در ۵:۱۹ ب٫ظ
تشکر