سفری هیجانانگیز و خوردنی به زیر دریا!
مگر میشود از خوراکیهای مفید دریایی گذشت؟ زیر دریایی آماده حرکت است، لطفا سوار شوید.
به گزارش مجله پیام دلتا، خوراکیهای دریایی از قبیل ماهی، میگو، خرچنگ، خاویار و حتی انواع صدفهای دریایی خواص زیادی برای بدن دارند که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
خواص غذاهای دریایی
مگر میشود از خیر این خوراکیها گذشت؟
دریا و تمام نعمتهایش برای سلامتی بدن ما مفید است و اهمیت زیادی دارد؛ اگر شما هم تا به امروز در سبد غذاییتان از غذاهای دریایی زیاد استفاده نمیکردید، هرچه زودتر لیست غذای هفتگی خودتان را در سطل زباله بیندازید.
مزایای مصرف ماهی
ماهیها بخش مهمی از یک رژیم غذایی سالم هستند.
مصرف ماهی، به مقدار یک یا دو بار در هفته میتواند در کاهش خطر ابتلا به بیماریهایی مانند آسم دوران کودکی تا سرطان پروستات موثر باشد.
ماهی، منبع غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ است. گوشت ماهی مقدار کمی چربی و مقدار زیادی پروتئین دارد. مصرف ماهی در دوران بارداری میزان خطر تولد نوزاد نارس را کاهش میدهد .
البته خانمهای باردار باید به خاطر جیوهی موجود در ماهی در خوردن آن زیادهروی نکنند و با یک متخصص تغذیه مشورت کنند.
روشهای سالم برای لذت بردن از مصرف ماهی عبارتند از : ماهی سرخشده، پخت در فر ، آبپز، ماهی بریانشده و بخارپز .
ویتامینهای ماهی
– مقدار زیاد پروتئین
– مقدار کم چربی اشباعشده
– مقدار زیاد چربی غیراشباع
– مقدار زیاد امگا ۳
علائم فساد ماهی
- بدن ماهی فاسدشده نرم است و در مقابل فشار انگشت تغییر شکل میدهد.
- بوی گندیدگی نیز از دیگر علائم فساد ماهی است.
- ظاهر ماهی کدر و کثیف است و ماده مخاطی لزجی روی سطح آن مشاهده میشود.
- آبشش ماهی فاسد رنگپریده است و به راحتی جدا میشود.
میگو
پس از ماهی، میگو مهمترین غذای دریایی به حساب میآید.
میگوی خام گوشت سفت و شفافی دارد که حاوی کالری و چربی اشباعشده کمی است. میگوها اندازه و رنگهای گوناگونی دارند؛ مانند صورتی، خاکستری و مایل به زرد. مواد مغذی آنها بسیار زیاد است و حاوی ویتامینها و مواد معدنی مفیدی هستند.
ویتامینهای میگو
- حاوی ماده معدنی سلنیوم است. سلنیوم( selenium ) در خنثیسازی تاثیرات رادیکالهای آزادی که باعث بروز سرطان میشوند، موثر است..
- مقادیر زیادی پروتئین کمچرب و کمکالری دارد.
- حاوی مقادیر قابل ملاحظهای ویتامین D است که برای سلامت دندانها و استخوانها ضروری است. همچنین جذب کلسیم و فسفر را در بدن تنظیم میکند.
- ویتامین B12 دارد و مصرف آن باعث عملکرد درست مغز و بلوغ گلبولهای خون میشود.
- حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ است و از آنجا که کلسترول خون را کاهش میدهد، باعث محافظت بدن در برابر بیماریهای قلبی – عروقی میشود.
- خاصیت ضد التهابی دارد و در کاهش تورم لثهها موثر است.
خواص خرچنگ دریایی
خرچنگها یکی از محبوبترین و خوشمزهترین موجودات دریایی هستند که توسط صیادان و ماهیگیران صید میشوند و به فروش میرسند .
مزایای مصرف گوشت خرچنگ
بهبود سلامت استخوان
کلسیم و فسفر به ترتیب بیشترین عناصر از مواد معدنی هستند که در استخوانها یافت میشوند . یک خبر خوب برای دوستداران خرچنگ این است که گوشت خرچنگ منبعی سرشار از فسفر است و همین امر موجب بهبود و تقویت استخوانها میشود.
حفاظت از قلب و سلامت عروق
گوشت خرچنگ حاوی مقادیر زیاد اسیدهای چرب امگا ۳ است که این اسیدهای چرب باعث بهبود التهاب در سراسر بدن، کاهش سطح کلسترول خون، کاهش خطر بروز حملات قلبی و مغزی و کاهش فشار خون میشود .
سمزدایی طبیعی بدن
از وظایف اصلی کبد و کلیه سمزدایی بدن و تصفیه خون انسان است؛ گوشت خرچنگ حاوی مقدار زیادی فسفر است. فسفر به عملکرد کلیهها کمک میکند و آن را بهبود میبخشد؛ در نتیجه سرعت سمزدایی بدن افزایش پیدا میکند .
بهبود عملکرد ذهن
خرچنگ با داشتن طیف گسترده و متنوعی از عناصر مفید و مغذی مثل مس، سلنیوم و اسیدهای چرب امگا ۳، تاثیر مستقیمی بر بهبود و عملکرد فعالیت سیستمهای عصبی دارد؛ در نتیجه باعث تقویت عملکرد ذهن و حافظه میشود .
بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن
سلنیوم از جمله عناصر موجود در گوشت خرچنگ است که به طور مستقیم با عملکرد حافظه ارتباط دارد و به عنوان یک آنتیاکسیدان عمل کرده و از بدن در برابر بیماریهای مزمن و خطرناک محافظت میکند.
خاویار دریایی
خاویار یک ماده غذایی پرانرژی است و ارزشمند است که طعم و بویی بسیار خوشایند دارد.
ویتامینهای مفید خاویار
- به طور عمده پروتئین موجود در خاویار متشکل از اسیدهای آمینه آرژنین، هیستامین، ایزولوسین، لیزین و میتونین است.
- چربی موجود در خاویار نیز به دو دسته عمده تقسیم میشود که عبارتند از “۲۵ درصد کلسترول ” و “۷۵ درصد لستین”.
- مصرف خاویار از ابتلا به بیماری افسردگی و بیماریهای قلبی- عروقی پیشگیری میکند؛ زیرا در خاویار غلظت اسیدهای چرب از نوع امگا ۳بسیار بالا است.
- وجود اسیدهای چرب” امگا ۳ ” در خاویار مانع از افزایش کلسترول خون و به دنبال آن باعث پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی – عروقی میشود.
- مصرف خاویار در پیشگیری از ابتلا به بیماریهای آرتریت رومائید (التهاب مفاصل)، بیماریهای دستگاه گوارش و بعضی از انواع سرطان نیز موثر است.
- خاویار از نظر عنصر آهن نیز غنی است و به همین دلیل مصرف آن به افراد مبتلا به کمخونی توصیه میشود.
صدفهای خوراکی
تقاضا برای خوردن صدف طی دو تا سه دهه گذشته، به طور قابل ملاحظهای افزایش یافته است. این بیمهرگان خوشمزه ممکن است در ظاهر خیلی شبیه به پوست خارجیشان نباشند اما بسیار خوشمزه هستند.
ویتامینهای صدفهای خوراکی
سلامت قلب
صدف سطوح بالای اسیدهای چرب امگا ۳ دارد که فرم خوبی از کلسترول هستند. صدف و اسیدهای چرب آنها میتوانند محتوای کلسترول بد را در جریان خون کاهش دهند.
کاهش فشار خون
صدف محتوای پتاسیم و منیزیم بسیار بالایی دارد. این دو ماده، یعنی پتاسیم و منیزیم میتوانند به کاهش فشار خون کمک کنند.
درمان آکنه
میزان روی در صدف میتواند باعث جلوگیری از میکروبهای ایجادشده توسط آکنه شود. روی همچنین التهاب را کاهش میدهد و منافذ را پاک میکند و باعث کاهش کراتینوسیتها میشود که از بزرگ شدن منافذ پوست جلوگیری میکنند.
بهبود عملکرد مغز
از خواص دیگر صدف این است که یک منبع غنی از B12، اسیدهای چرب امگا ۳، روی و آهن به شمار میرود و برای عملکرد مغز و حافظه بسیار مفید است.
رژیم مدیترانهای با غذاهای دریایی
اگر به دنبال لاغری و کاهش وزن بدون گرسنگی هستید؛ باید بدانید که رژیم مدیترانهای و مصرف غذاهای دریایی یک راهحل مناسب است. درواقع یکی از ارکان اصلی این نوع رژیم انواع غذاهای دریایی مثل ماهی سالمون، ساردین، قزلآلا، تن، ماکرل، صدف و خرچنگ است.
رژیم مدیترانهای به صورت طبیعی به مدیریت وزن و کاهش چربی دریافتی بدن کمک میکند و همچنین شما به آسانی میتوانید مواد مغذی بسیار زیادی بخورید.
بنابراین، ماهی، محصولات لبنی و گوشت حیوانات تغذیهشده با علوفه طبیعی حاوی اسیدهای چرب سالم برای این نوع رژیم لاغری مورد نیاز هستند.
از این میان، اسیدهای چرب سالم در غذاهای دریایی به شما در تجربهی احساس سیری، مدیریت وزن و لاغری، کنترل قند خون و بهبود سطح انرژی و خلق و خو کمک زیادی میکنند.
رنجبر
۲۳ شهریور ۱۳۹۸ در ۲:۴۲ ب٫ظ
بسیار مفید و بهترین منبع غذایی برای رژیم گرفتن
نعمت زاده
۲۳ شهریور ۱۳۹۸ در ۱:۳۶ ب٫ظ
جذاب
یوسفی
۲۳ شهریور ۱۳۹۸ در ۱۲:۰۰ ب٫ظ
عالی
نامجو
۲۳ شهریور ۱۳۹۸ در ۸:۵۱ ق٫ظ
خوشمزست
نرگس نظیف
۲۳ شهریور ۱۳۹۸ در ۸:۵۹ ق٫ظ
سپاس
روزبهاني
۲۲ شهریور ۱۳۹۸ در ۲:۳۴ ب٫ظ
خیلی قشنگه