پارکینسون از جمله بیماریهایی است که نشانهها و علایم آن معمولاً در سنین بالا بروز پیدا میکند. اما مسئله اینجااست که علایم پارکینسون معمولاً در سنین پایینتر خودشان را نشان میدهند و در صورتی که فرد با این علائم آشنا باشد، میتوان بروز پارکینسون را به تعویق انداخت یا از ابتلا به آن جلوگیری کرد.
به گزارش مجله دلتا، هر یک از علائم پارکینسون ممکن است در افراد سالم نیز دیده شود، بههمین سبب توصیه میکنیم فقط در صورت داشتن بیش از یک یا دو نشانه، با پزشک مشورت کنید.
علایم پارکینسون
۱- لرزش انگشتان دست یا چانه
۲- ریز شدن دست خط
۳- ضعیف شدن حس بویایی
۴- تکان خوردن در خواب
۵- اشکال در راه رفتن یا حرکت کردن
۶- مشکل در اجابت مزاج
۷- تغییر در صدا
۸- صورت ماسکی (ناتوانی بروز حالات روحی در چهره)
۹- احساس سرگیجه در زمان بلند شدن
۱۰- خمیدگی تدریجی قامت
پارکینسون بیماری پیرمردهااست؟
واقعیت این است که بیماری پارکینسون، معمولاً از سن ۶۰ سالگی به بعد در برخی افراد بروز پیدا میکند. امکان ابتلای مردان بیشتر از زنان است و در صورت سابقه ژنتیکی ممکن است در برخی افراد جوان هم خودش را نشان دهد.
پارکینسون درمان قطعی دارد؟
خبر بد این است که برای بیماری پارکینسون هنوز درمان مشخصی وجود ندارد. علایم پارکینسون را از طریق مصرف دارو زیر نظر پزشک، و در موارد معدود انجام عمل جراحی میتوان تا حدودی کنترل کرد. برخی داروها حتی تا سالها میتوانند علایم بیماری را کنترل و مهار کنند. اما خبر خوب این است که اگرچه هنوز درمان قطعی برای پارکینسون وجود ندارد اما تحقیقات مربوط به بیماری پارکینسون امیدوارکنندهاند.
رژیم غذایی مدیترانهای تا حدود زیادی ریسک ابتلا به این بیماری را کاهش میدهد و احتمال ابتلا به آن در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ بیشتر است. در حال حاضر پزشکان امیدوارند که علت این بیماری چه ژنتیک و چه علل محیطی، شناسایی و تأثیرات دقیق این علل روی عملکرد مغز کشف شود. پژوهشگران همچنین درمانهای جدیدی را برای پارکینسون طراحی و بررسی میکنند. از روشهای درمانی که هماکنون درحال بررسی هستند، پیوند سلولهای جنینی و استفاده از سلولهای بنیادی و ژندرمانی را میتوان برشمرد.
منبع: کوروش
بزرگی
۱۸ خرداد ۱۳۹۸ در ۲:۲۷ ب٫ظ
سعی کنیم با عوامل پیشگیرانه جلوی امراض رو بگیریم.
مهدی فراهانی
۱۴ خرداد ۱۳۹۸ در ۱:۴۴ ق٫ظ
کاش در مورد تغذیه در این زمینه بیشتر مطلب بگذارید.ممنون
زهرا نوری درخشان
۱۸ خرداد ۱۳۹۸ در ۱۲:۰۸ ب٫ظ
ممنون از نظرتون، حتماً در این هفته به این مطلب میپردازیم.
بزرگی
۱۳ خرداد ۱۳۹۸ در ۶:۳۸ ب٫ظ
سپاس بابت گذاشتن مطالب علمی پزشکی