تقویت حواس در افراد نابینا قبلا در تحقیقاتی اثبات شده است. حواسی که پیش از این تحقیقات در مورد آنها انجام شده عبارتاند از شنوایی و لامسه اما بر اساس تحقیقات جدید، افراد نابینا دریافت درونی بالاتری نیز دارند. با ما در مجله اینترنتی دلتا همراه باشید.
مطالعهای درباره تقویت حواس درونی در افراد نابینا
این مطالعه با هدف بررسی تقویت حواس در افراد نابینا و بهطور خاص به بررسی تاثیر نابینایی بر دریافت درونی قلبی و بهویژه ضربان قلب پرداخته است.
انگیزه این مطالعه تحقیقات قبلی بود که نشان داده بود نابینایی میتواند به افزایش انعطافپذیری مغز منجر شود، یعنی توانایی مغز برای سازماندهی مجدد و جبران محرومیت حس بینایی با تقویت حواس دیگر.
مشخص است که افراد نابینا در پردازش اطلاعات بیرونی مانند شنوایی و لامسه، تواناییهای بالایی دارند، اما تا پیش از این مطالعه مشخص نبود که آیا دریافت درونی آنها نیز در اثر نابینایی افزایش یافته است یا خیر.
ادراک نقش مهمی در تجارب عاطفی و خودآگاهی بدنی ما ایفا میکند و درک اینکه چگونه کمبود بینایی بر آن تاثیر میگذارد، میتواند بینشهای ارزشمندی را در مورد میزان انعطافپذیری مغز پس از نابینایی ارائه دهد.
علاوهبر این، مطالعه پردازش دریافت درونی در افراد نابینا میتواند پیامدهای مهمی برای بهبود کیفیت زندگی آنها از طریق مداخلاتی در شرایطی مانند اختلالات اضطرابی داشته باشد. تقویت حواس در افراد نابینا در مورد ادراکات درونی منجر به دستاوردهایی برای آرامش روان آنها خواهد شد.
نحوه مطالعه
این مطالعه شامل ۳۶ فرد نابینا و ۳۶ فرد بینا بود که از نظر سن و جنس شبیه بههم بودند. علت نابینایی همه شرکتکنندگان نابینا منشایی محیطی بود و هیچ اختلال حسی دیگری در آنها ثبت نشد.
از شرکتکنندگان خواسته شد تا پرسشنامهای را در رابطه با تجربیات بدنی خود در ابتدای آزمایش پر کنند که دریافت درونی را با استفاده از ابزار ارزیابی چند بعدی دریافت درونی (MAIA) اندازهگیری میکرد.
سپس از شرکتکنندگان خواسته شد تا یک تکلیف شمارش ضربان قلب را انجام دهند. به آنها دستور داده شد تا هر ضربان قلب را که در بدن حس میکنند از زمان شنیدن کلمه «شروع» تا «ایست» بشمارند. شرکتکنندگان اجازه نداشتند بهصورت دستی نبض خود را چک کنند یا قفسه سینه خود را با دست احساس کنند. آنها فقط اجازه داشتند که تپش قلب خود را از درون حس کنند.
نتایج
یافتههای مطالعه ما نشان میدهد که افراد نابینا توانایی بالایی برای درک دقیق ضربان قلب خود دارند که یکی از جنبههای مهم دریافت درونی است. این توانایی احتمالا بهدلیل انعطافپذیری زیاد مغز آنهاست که در پاسخ به کمبود بینایی رخ میدهد.
بهطور خلاصه، محرومیت حسی میتواند تغییراتی در عملکرد مغز ایجاد کند که منجر به تقویت حواس در افراد نابینا میشود.
پیشنهاد مطالعه: باورهای ما، تجربه فیزیکی ما از جهان را متفاوت میکنند را بخوانید.
ناشناس
۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۱:۲۵ ق٫ظ
ناشناس
۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۱۰:۵۵ ق٫ظ
سرکارخانم رستمیان مطالبتون بسیارمفیدوعالی هستن، سپاس
مونا رستمیان
۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۱۱:۴۵ ق٫ظ
سپاسگزارم از شما که همراه ما هستید
ناشناس
۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۰:۳۴ ق٫ظ
ناشناس
۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۵:۵۶ ب٫ظ
عاطفه
۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۵:۴۰ ب٫ظ
بنظرم چون مجبورن🤕البته سپاس از شما ومطالب خوبتون♥️🙏
مونا رستمیان
۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۱۱:۴۶ ق٫ظ
عاطفه جان مرسی از وقتی که میگذارید
عاطفه
۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۶:۴۹ ب٫ظ
عزیزمی شما ♥️عشق من♥️♥️دوستتون دارم یک عالمه 😘♥️
مونا رستمیان
۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۸:۴۶ ق٫ظ
قربونتون همراه همیشگی مجله دلتا😘