دره چریک یکی از مناطق زیبای گردشگری شمال شرقی ایران، در استان خراسان رضوی است که یکی از زیباترین جاذبههای گردشگری ایران است. مجله گردشگری دلتا در این مقاله به معرفی یکی از بکرترین جاذبههای توریستی ایران پرداخته است، با ما همراه شوید.
دره چریک کجاست؟
دره چریک که با نام دریش چریش هم شناخته میشود، در وسعتی بیش از ۳۰۰ هکتار واقع شده و شامل جنگلهای پسته، چنار، بید، سپیدار و گردو است. این دره به دلیل طبیعت بکر و زیباییهای آن، مقصدی برای گردشگران داخلی و خارجی است. همچنین در این دره چشمههای آب طبیعی، آبشارها و سنگهای بلوری زیبا نیز وجود دارد.
دره چریک همچنین بهعنوان محل زندگی گونههای مختلف حیاتوحش شناخته میشود. گونههایی همچون گرگ، روباه، گراز و مارمولک در این منطقه زندگی میکنند.
در کنار طبیعت زیبای این دره، یکی از جاذبههای تاریخی و فرهنگی این منطقه، آرامگاه «عمارت بیگم» است که به دلیل معماری بینظیر و تاریخی آن، جذابیت زیادی دارد.
علاوه بر آرامگاه عمارت بیگم، در دره چریک چندین آثار باستانی و تاریخی دیگر نیز وجود دارد که میتوان به آثار زیر اشاره کرد:
قلعه چریک
قلعهای باستانی که در دل دره چریک واقع شده و دارای تاریخی بسیار قدیمی است. این قلعه در قرن ۹ هجری ساخته شده است.
آبشار دواب
آبشاری زیبا و بزرگ در قسمت جنوبی این دره زیبا که در زمستان و بهار به دلیل آب فراوان و در فصول گرما به دلیل سرسبزی و زیبایی اطراف خود جذابیت زیادی دارد.
آبشار شوشک
آبشار دیگری در دره چریک وجود دارد که از مهمترین جاذبههای گردشگری در این منطقه به شمار میرود. این آبشار در داخل جنگل قرار دارد.
دسترسی به دره چریک
این دره در شمال شهرستان سبزوار و در فاصله حدود ۷۰ کیلومتری آن قرار دارد.
برای رسیدن به این دره بایستی از کیلومتر ۵۰ جاده درگز به قوچان وارد فرعی سمت راست، جاده روستای رحمان قلی یا روستای محمدتقی بیک شوید. پس از طی نمودن حدود پنج کیلومتر به روستای دوست محمد بیک خواهید رسید. میتوانید از مجاور پاسگاه مرزی ارباب به داخل دره ارغوان وارد شوید. فاصله این دره زیبا از شهر درگز حدود ۶۴ کیلومتر است که حدود ۶۰ کیلومتر آن آسفالت و چهار کیلومتر آن جاده خاکی است.
بهترین زمان سفر به این منطقه اواخر اردیبهشتماه است که زیباییهای آن در این موقع از سال مثالزدنی است.
پیشنهاد مطالعه: مطلب اقیانوس ابر بر فراز روستای فیلبند را بخوانید.
عاطفه
۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۷:۴۴ ب٫ظ
والا ما از خراسان فقط امام رضا را میشناسیم. نمیدونستیم جای بکرهم داره 😳
ناشناس
۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۴:۴۳ ب٫ظ
ناشناس
۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۱:۵۲ ق٫ظ
همراه باشما
۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۰:۲۵ ق٫ظ
خدا یا چقدر زیبای که چنین زیبا یها را خلق کرده ای ممنون
ناشناس
۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۶:۰۷ ق٫ظ
ناشناس
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۱۱:۰۶ ب٫ظ