معمولا بسیاری از افراد صبح ناشتا، آب گرم و لیموترش مینوشند زیرا به پاکسازی و سمزدایی دستگاه گوارش، تحریک آنزیمهای گوارشی، هضم صحیح، دریافت ویتامینC و حتی شاید به کاهش وزن کمک میکند. اما آیا میدانید که آبلیمو میتواند به دندان آسیب برساند؟! با عوارض خوردن آبلیمو برای دندان در این مطلب از مجله اینترنتی دلتا آشنا شوید.
عوارض خوردن آبلیمو برای دندان
هنگامی که مینای دندان فرسوده شود، عاج زیرین (که زرد رنگتر از حد معمول است) را در معرض دید قرار میدهد و ممکن است باعث شود حساسیت دندانی را تجربه کنید.
مصرف غذاها و نوشیدنیهای اسیدی اصلیترین علت فرسایش مینای دندان هستند. مینای دندان سختترین ماده معدنی موجود در بدن انسان است. این ماده سطح خارجی هر دندان را پوشش داده و از مواد معدنی ساخته شده که عمده این مواد هیدروکسی آپاتیت است.
اسید، مینای دندان را در خود حل کرده و در طول زمان سبب فرسایش آن میشود بدین ترتیب دندان بدون لایه اصلی محافظ، آسیبپذیر خواهد شد. احساس درد هنگام لمس دندانها با زبان میتواند یکی از نشانههای فرسایش مینای دندان باشد. ممکن است دندانهای شما تو رفته و زردتر به نظر برسند.
دمای آب نیز میتواند تاثیری در آب لیمو ایجاد کند. سرعت واکنشهای شیمیایی با درجه حرارت افزایش مییابد و بنابراین فرسایش در دماهای بالاتر شدیدتر خواهد بود.
چگونه میتوان آب لیمو را بدون خراب کردن دندانها نوشید؟
برای نوشیدن آب لیمو از نی استفاده کنید
نوشیدن آب لیمو از طریق نی میتواند خطر بیشتر فرسایش را کاهش دهد زیرا استفاده از نی باعث میشود تا مایعات از دندان دور شوند.
پس از نوشیدن آب لیمو دهانتان را بشویید
پس از نوشیدن آب لیمو فورا دهان خود را با آب بشویید. با این کار اسیدی که ممکن است روی سطح دندان باقی مانده باشد از بین میرود و همچنین باعث کاهش اسیدیته بزاق دهان میشود.
پس از نوشیدن آب لیمو آدامسی فاقد قند بجوید
پس از نوشیدن آب لیمو آدامس بجوید زیرا این امر به شما در تولید بزاق بیشتر کمک کرده و میزان اسیدیته در دهان را خنثی میکند.
بلافاصله پس از نوشیدن آب لیمو مسواک نزنید
حداقل ۳۰ دقیقه پس از نوشیدن آب لیمو دندان خود را مسواک نزنید زیرا باعث منتشر شدن اسید آب لیمو در دهان میشود و با فشار مسواک بر دندانها مینای دندان آسیب میبیند. پس تا یک ساعت پس از مصرف آب لیمو مسواک نزنید و با جویدن یک تکه آدامس یا خوردن یک عدد خیار تعادل مواد را به دهان خود بازگردانید.
آب لیمو را با آب سرد بخورید
از آب سرد استفاده کنید زیرا آب گرم حلال بهتری بوده و اسیدهای موجود در یک نوشیدنی آب لیمو داغ بیشتر در دسترس مینای دندان هستند. از ریختن آبلیمو در چای داغ و…بپرهیزید.
آب لیمو را همراه سالاد مصرف کنید
بهتر است آب لیمو را همراه سالاد مصرف کنید.
پیشنهاد مطالعه: مطلب این ۵ علامت را برای سلامتی خود جدی بگیرید! را بخوانید.
ناشناس
۱ فروردین ۱۴۰۲ در ۲:۲۰ ق٫ظ
ناشناس
۲ اسفند ۱۴۰۱ در ۴:۳۶ ب٫ظ
ناشناس
۲ اسفند ۱۴۰۱ در ۷:۰۶ ق٫ظ
ناشناس
۱ اسفند ۱۴۰۱ در ۸:۴۲ ب٫ظ
سلام خسته نباشید مطالب جهت آگاهی بسیار سودمند
مونا غریبی
۷ اسفند ۱۴۰۱ در ۱۰:۵۶ ق٫ظ
سپاس از همراهی شما🌹
ناشناس
۱ اسفند ۱۴۰۱ در ۸:۴۲ ب٫ظ
سلام خسته نباشید مطالب جهت آگاهی بسیار سودمند
عاطفه
۱ اسفند ۱۴۰۱ در ۱:۱۸ ق٫ظ
عامووو چیه مگه آبلیمو عه اسیدنیست که!تابستان همش شربت آبلیمو میخوریم چیزی نشدیم بخدا🤭
ناشناس
۳۰ بهمن ۱۴۰۱ در ۹:۳۲ ق٫ظ
ناشناس
۳۰ بهمن ۱۴۰۱ در ۲:۱۶ ق٫ظ
ناشناس
۲۹ بهمن ۱۴۰۱ در ۷:۴۰ ب٫ظ