فرض کنید که دو ماده غذایی مثل یک کاسه گوجه فرنگی تازه و یک کاسه شکر را بیرون گذاشتهاید. بعد از یک هفته به آنها سر میزنید. احتمالا بعد از یک هفته متوجه لکههای سیاه و موادی شبیه به کپک روی گوجه فرنگی میشوید. در حالی که این اتفاق برای شکر نیفتاده است اما به نظر شما چرا شکر کپک نمیزند؟ با مجله اینترنتی دلتا همراه باشید تا در این مطلب به سوال چرا شکر کپک نمی زند پاسخ دهیم.
چرا قند و شکر کپک نمی زند؟
در ادامه دو دلیل اصلی که از کپک زدن قند و شکر جلوگیری میکند را معرفی میکنیم.
دلیل اول برای کپک نزدن قند و شکر: آب
موجودات مختلف مثل باکتری و قارچ عاشق شکر هستند اما آنها برای زنده ماندن علاوه بر قند، به آب هم نیاز دارند. اما خاصیت شکر و شیرینی اینگونه است که تمام آب اطراف را به داخل خودشان میکشند.
به همین دلیل شکر میتواند یک عامل نگهدارنده برای مواد غذایی محسوب شود، به خاطر اینکه تمام آب را داخل خودش نگه میدارد. در نتیجه باکتریهای اطراف، آن را تغذیه نمیکنند، زیرا هیچ آبی را برایشان نگه نمیدارد؛ بنابراین محیط خوبی برای رشد کپک و باکتری نخواهد بود.
دلیل دوم برای کپک نزدن قند و شکر: غشا
دلیل دیگر این که قسمت خارجی سلول در ناحیه غشا یک سد ایجاد میکند و مانع از حرکت بعضی از مواد به داخل و یا بیرون میشود. غشای سلولی در شکر و قند، غلظت و ضخامت بالایی دارد و در نتیجه آب داخل سلول میماند و باکتریها دیگر به آن دسترسی ندارند و اگر به سراغ شکر بروند، نمیتوانند زنده بمانند و همین باعث میشود که قند و شکر کپک نزنند. اگر به مطالب دانستنی علاقهمند هستید مطلب معنی برچسب روی میوهها چیست؟را از دست ندهید.
پیشنهاد مطالعه: مطلب هشدار، قهوه برای این افراد مرگبار است! را بخوانید.
ناشناس
۱ خرداد ۱۴۰۲ در ۰:۲۹ ق٫ظ
ناشناس
۸ دی ۱۴۰۱ در ۰:۰۸ ق٫ظ
ناشناس
۷ دی ۱۴۰۱ در ۸:۲۷ ب٫ظ
مطالب جالب و آموزنده بود
مونا اصفهانی
۸ دی ۱۴۰۱ در ۹:۱۱ ق٫ظ
درود و ممنون از همراهی شما دوست عزیز🌹
ناشناس
۷ دی ۱۴۰۱ در ۲:۲۵ ب٫ظ
جالب بود
مونا اصفهانی
۷ دی ۱۴۰۱ در ۳:۵۶ ب٫ظ
درود بر شما و ممنون از همراهیتون 🌹
ناشناس
۶ دی ۱۴۰۱ در ۱۰:۵۵ ب٫ظ
ناشناس
۶ دی ۱۴۰۱ در ۱۰:۵۵ ب٫ظ
ناشناس
۶ دی ۱۴۰۱ در ۶:۱۶ ب٫ظ