جزیره سقطرا از هر گونه خشکی و قحطیزدگی دور مانده است و گونههای مختلف گیاهی و جانوری دارد که در هیچ کجای دنیا پیدا نمیشود مگر به تعداد خیلی کم. بیش از ۵۰۰ نوع گیاه و ۲۹۰ نوع پرنده در این جزیره وجود دارند که آمار خوبی به نظر میرسد. شهرت این جزیره بیشتر به علت وجود درختانی است از تنه آنها خون بیرون میریزد. این درختان به نام درخت خون اژدها مشهور است و جزء یکی از درختان کمیاب نیز به شمار میرود. بر اساس نظر برخی افراد میگویند که نام آن در زبان سانسکریتی دویپا ساخادراوا است و در واقع به معنای جزیره شادکامی خواهد بود. با مجله گردشگری دلتا همراه باشید.
تاریخچه جزیره سقطرا
در دوران رومیان باستان، مصریان و یونانیان نیز جزایر سقطرا را با نام دیوسکوریدس صدا میکردند. ساکنان این جزیره در سده شانزدهم دین اسلام را پذیرفتند، اما قبل از آن پیرو آیین مسیحیت نطسوری بودند. در انجیل نیز نام این جزایر آمده است. مادهای به نام صبر و خون سیاوشان نیز که صمغ درختی بود و بهجز در آن جزایر در جای دیگر رشد نمیکردند، عامل جذب مسیحیان عربی میشد که از سرزمینهای آفریقایی سفر میکردند و در مسیر خود از جزایر سقطرا میگذشتند.
جغرافیای جزیره سقطرا
در آن زمان شماری از رومیان در جنگی که به راه انداختند، قبایل بربر، یونانیان دوره اسکندر و عربهای نصرانی را به زانو انداختند و خود نیز در این جزیره ساکن شدند. عنبر و صبر سقطرایی بر اقتصاد آنها در این جزیره کمک زیادی میکرد. آنها به استخراج و صادرات آن به کشورهای دیگر میپرداختند و در صورت کلی بازرگانی این کالاها در اختیار آنها بود.
جزیرههای سقطرا در حالت کلی مساحتی در حدود ۳.۶۰۰ کیلومتر مربع دارند و فاصله این جزایر تا کرانههای خاک یمن ۳۴۰ کیلومتر و تا کشور سومالی ۲۵۰ کیلومتر است. جالب است بدانید دو جزیره درسه و سهمه به الاخوان (برادر) شناخته میشوند. اگر به دیدن عجایب جهان علاقه دارید، سفر به مثلث طلایی هند + ویدیو را ببینید.
در سال ۲۰۰۴ بیشتر ساکنان جزیره سقطرا سامی تبار بودند و جمعیت آنها ۴۳.۰۰۰ نفر برآورده شده بود و زبان عربی و گویش سقطرایی نیز زبان ارتباط آنها بود که در واقع زبان یمنی هم با آنها به یک شکل است.
پیشنهاد مطالعه: برای دیدن مطالب بیشتر از گردشگری آیا سفر به ترکیه دیگر مد نیست؟ را بخوانید.
ناشناس
۲۳ دی ۱۴۰۱ در ۷:۰۳ ق٫ظ
ناشناس
۱۲ دی ۱۴۰۱ در ۱:۴۳ ق٫ظ
جالب و عالی
مونا اصفهانی
۱۲ دی ۱۴۰۱ در ۸:۵۳ ق٫ظ
ممنون از همراهی شما
ناشناس
۲ دی ۱۴۰۱ در ۱۰:۴۸ ب٫ظ
ناشناس
۱ دی ۱۴۰۱ در ۱۱:۴۷ ب٫ظ
ناشناس
۲۸ آذر ۱۴۰۱ در ۱۱:۰۲ ب٫ظ
ناشناس
۲۸ آذر ۱۴۰۱ در ۰:۰۶ ق٫ظ
ناشناس
۲۷ آذر ۱۴۰۱ در ۷:۵۴ ب٫ظ
ناشناس
۲۷ آذر ۱۴۰۱ در ۱۰:۱۲ ق٫ظ
ناشناس
۲۷ آذر ۱۴۰۱ در ۸:۲۹ ق٫ظ
عاطفه
۲۶ آذر ۱۴۰۱ در ۱۱:۴۸ ب٫ظ
چقدر قشنگ بود مرسی 🙏🙏🙏ممنونم ک باگوشه وکنار دنیا آشنا میکنین 🌹
مونا اصفهانی
۲۷ آذر ۱۴۰۱ در ۹:۳۹ ق٫ظ
ممنون از شما عاطفه خانم که همراه همیشگی ما هستید عزیزم💕
مسعود
۲۶ آذر ۱۴۰۱ در ۱۰:۲۲ ب٫ظ
سلام مطلب خوبی بود
مونا اصفهانی
۲۷ آذر ۱۴۰۱ در ۹:۳۹ ق٫ظ
درود بر شما و ممنون از همراهیتون🌹