سوزن سوزن شدن بازوی چپ یک حس بسیار رایج است و معمولا به آن “به خواب رفتن” یا “بی حسی” بازو هم میگویند. دلایل بیحسی بازو چپ را میتوانید در این مطلب از مجله اینترنتی دلتا بخوانید.
دلایل بیحسی بازو چپ چیست؟
در زیر، هفت دلیل برای سوزن سوزن شدن بازوی چپ آورده شده است:
عصب فشرده گردن
فشرده شدن عصب گردن یکی از شایعترین علل گزگز در بازوی چپ است. بسته به اینکه چه چیزی باعث گرفتگی عصب شده و شدت آن، ممکن است درد، بیحسی یا ضعف در بازوی خود احساس کنید.
یکی از دلایل احتمالی، ساییدگی و پارگی در اثر افزایش سن است که به آن اسپوندیلوز گردنی میگویند و زمانی اتفاق میافتد که دیسکهای مهرههای شما نازک و ضعیف میشوند.
حمله قلبی
علائم شایع حمله قلبی شامل درد یا فشار قفسه سینه و تنگی نفس است. اما حملات قلبی همچنین میتواند نشانههای ظریفی داشته باشد که ممکن است مورد توجه قرار نگیرد. سایر علائم احتمالی حمله قلبی عبارتند از:
- حالت تهوع
- سوء هاضمه
- عرق سرد
- سرگیجه
- فشار یا درد بالای کمر
دیابت نوع ۲
دیابت نوع ۲ و قند خون بالا به طور مداوم میتواند باعث نوروپاتی محیطی (آسیب به اعصاب خارج از مغز و نخاع) شود. این نوع آسیب عصبی معمولا از پاها و ساق پاها شروع میشود، اما میتواند با پیشرفت روی دستها و بازوهای شما نیز تاثیر بگذارد و همراه با بیحسی و سوزن سوزن شدن، میتواند باعث احساس سوزش یا درد شدید در بدن شما شود.
برای کاهش خطر نوروپاتی محیطی، میتوانید:
- قند خون خود را کنترل کنید: اگر میتوانید، به طور منظم ورزش کنید. طبق دستورالعملهای فعلی، ۱۵۰ دقیقه در هفته ورزش هوازی متوسط، مانند پیاده روی سریع یا شنا یا ۷۵ دقیقه در هفته ورزش هوازی شدید، مانند دویدن یا رقص هوازی توصیه میشود.
- رژیم غذایی متعادلی داشته باشید: که حاوی انواع میوهها و سبزیجات، غلات کامل و پروتئینهای بدون چربی باشد.
سندرم تونل کارپال
سندرم تونل کارپال معمولا به دلیل استفاده مکرر از دستها مانند کار دستی، تایپ کردن، استفاده بیش از حد از تلفن همراه یا کار روی خط مونتاژ ایجاد میشود.
با سندروم تونل کارپ، شما در انگشت شست، اشاره و انگشت میانی خود احساس سوزن سوزن شدن یا بیحسی دارید که معمولا در یک طرف بدن است اما ممکن است در بعضی موارد کم کم به ساعد شما هم برسد.
درمان میتواند شامل موارد زیر باشد:
- مچ بند: مچ دست شما را صاف نگه میدارد و فشار کمتری به عصب میانی وارد میکند.
- تزریق استروئید: کورتیزون و سایر استروئیدها میتوانند به کاهش التهاب و تورم تاندونهای مچ دست کمک کنند، که فشردگی عصب میانی را کاهش میدهد.
- جراحی: یک جراحی سرپایی مختصر، که بریدن رباط مچ دست توسط جراح است، میتواند کمککننده باشد. اکثر افراد در عرض چهار تا شش هفته به فعالیتهای عادی خود برمیگردند.
ام اس
مولتیپل اسکلروزیس (MS) یک بیماری خودایمنی سیستم عصبی مرکزی مغز و نخاع است که نزدیک به یک میلیون نفر در ایالات متحده را تحت تاثیر قرار داده است. در بیماری ام اس، احتمالا بیحسی و گزگز در پاها، تنه و صورت خود، نه فقط بازوی چپ را نیز تجربه میکنید.
چه باید کرد: اگر احساس سوزن سوزن شدن در بازو همراه با سایر علائم اولیه رایج ام اس، از جمله:
- ضعف عضلانی
- مشکلات تعادل
- خستگی مفرط
- مشکلات بینایی، از جمله تاری دید یا دوتایی یا از دست دادن دید رنگی دارید
هیچ درمانی برای ام اس وجود ندارد. درمان بر محور بیشتر نشدن علائم با داروهایی مانند گلوکوکورتیکوئیدها و درمان فیزیکی برای کمک به حفظ تحرک بدن متمرکز است.
نحوه خوابیدن
سوزن سوزن شدن در بازوی چپ میتواند به وضعیت خواب شما نیز مربوط باشد. برخی از موقعیتهای خواب میتواند باعث شود که اعصاب بازو یا گردن شما در طول شب فشرده شوند. اگر شما:
- با بازوی خم شده بخوابید
- هنگام خواب سر خود را روی بازوی خود قرار دهید
- روی شکم بخوابید
- به پهلو بخوابید و بازوی شما در وضعیت درستی نباشد.
چه کاری باید انجام دهید: اگر مرتبا با گزگز بازوی خود از خواب بیدار میشوید، باید موقعیت دیگری را برای خواب خود انتخاب کنید. برای خواب راحتتر سعی کنید:
- به پشت بخوابید، بازوهای خود را به پهلو یا روی بالش بگذارید. این بهترین موقعیت برای حمایت از اعصاب گردن و بازو است.
- به پهلو بخوابید و یک بالش در جلوی خود قرار دهید تا به موقعیت بازوی شما و به صاف نگه داشتن مچ دست و انگشتانتان کمک کند.
- هنگام خوابیدن روی شکم، یک بالش زیر زانوی خود در سمتی که هستید، بگذارید. این کار مقداری از فشار گردن شما را کم میکند.
پیشنهاد مطالعه: مطلب کاهش علائم کمخونی با میوههای در دسترس را بخوانید.
ناشناس
۱۳ دی ۱۴۰۱ در ۲:۰۴ ب٫ظ
ناشناس
۱۴ آذر ۱۴۰۱ در ۱۲:۰۲ ب٫ظ
ناشناس
۲۸ آبان ۱۴۰۱ در ۹:۳۵ ق٫ظ
معصومه نوروزیان
۲۸ آبان ۱۴۰۱ در ۷:۱۳ ق٫ظ
با عرض سلام خسته نباشید ممنونم از زحمات بی دریغ شما
مونا غریبی
۲۹ آبان ۱۴۰۱ در ۹:۲۱ ق٫ظ
ممنون از شما🌹
رشیدی
۲۸ آبان ۱۴۰۱ در ۱:۴۲ ق٫ظ
رضا
۲۸ آبان ۱۴۰۱ در ۱:۱۹ ق٫ظ
خوب خوب بود
مونا اصفهانی
۲۸ آبان ۱۴۰۱ در ۱۰:۳۴ ق٫ظ
درود بر شما و ممنون از حضور ارزشمند شما🌹
ناشناس
۲۷ آبان ۱۴۰۱ در ۹:۴۳ ب٫ظ
مطلب جالب و مفیدی بود. ممنونم.
مونا اصفهانی
۲۸ آبان ۱۴۰۱ در ۱۰:۳۶ ق٫ظ
درود بر شما و ممنون از حضور ارزشمند شما🌹