در واقع ترس از تعهد نوعی فوبیا محسوب میشود که فرد ترس غیر منطقی از پیمان بستن و تعهد نسبت به شخص دیگری دارد و پذیرش مسئولیت برای فرد با استرس و اضطراب زیادی همراه میشود. در این مطلب از مجله دلتا به بیان دلایل ترس از تعهد در رابطه عاطفی میپردازیم.
دلایل ترس از تعهد در رابطه عاطفی
تعهد ابعاد چندگانهای دارد که دربرگیرنده دلایل شخصی، اعتقادی و اخلاقی بخصوصی است که شخص را به ادامه رابطه عاطفی پایبند میکند. ترس از تعهد یا گاموفوبیا نوعی ترس غیرواقعی از پیمان بستن، تعهد دادن و التزام برای باقی ماندن در یک ارتباط ثابت و صادقانه در کنار یک شخص دیگر برای همیشه است.
تجربه های تلخ کودکی از دلایل ترس از تعهد در رابطه عاطفی
تجربههای کودکی معمولا به تفکرات یک فرد در بزرگسالی شکل میدهند. اگر در زمان کودکی کسی را مثل (پدر، مادر، برادر بزرگتر) دوست داشتید و آن شخص چیزی را از شما گرفته باشد (مانند؛ قدرت، حس احترام یا معصومیت)، چنین شخصی در ضمیر ناخودآگاه شما علی رغم آنکه دوستش دارید، دشمن خود میدانید. حال که بزرگ شده و همسری اختیار کردهاید که دوستش دارید، ذهن شما طبق تجربهاش میگوید “کسی را دوست دارم دشمن من است و میخواهد چیزی از من بگیرد). بنابراین قبول تعهد، نسبت به او برایتان مشکل میشود.
ترس از محدودیت و از دست دادن لذت های دوران مجردی
برخی افراد میترسند اگر وارد رابطهای شوند لذتهای دوران مجردی خود را از دست بدهند و دیگر نتوانند آزادانه با دوستان خود به گردش و تفریح بپردازند. آنها از محدودیت خوششان نمیآید. این افراد میترسند چرا که در زمان طول زندگی مشترک باید مطابق با برخی قوانین زندگی طرف مقابلشان رفتار کنند. برای اینکه روابط عاطفی بهتری داشته باشید به مطلب ازدواج سفید، خوب است یا بد؟ سر بزنید.
تجربه ناکامی در رابطه از دلایل ترس از تعهد در رابطه عاطفی
ممکن است فرد تجربه بدی از یک رابطه طولانی مدت داشته باشد. شکست عشقی قطعا میتواند ناراحتکننده باشد. نادیده گرفتن جدایی و عدم درمان شکست عشقی مانند یک زخم همیشگی در فرد باقی خواهد ماند. همین مسئله باعث تغییر نحوه درکش از ایجاد یک رابطه جدید شده است.
راه های غلبه بر ترس از تعهد در رابطه
خوشبختانه ورش هایی وجود دارد که شما با استفاده از آنها میتوانید ترس از تعهد و اضطراب خود را از بین ببرید.
سهم خود را در شکست ها مشخص کنید
درصورتی که در گذشته رابطهای داشتهاید اما منجر به جدایی شده است، سهم خود را در شکست رابطه بررسی کنید. سپس به دنبال یافتن راه حلی برای جلوگیری از تکرار آن باشید.
از طرف مقابل شناخت کافی پیدا کنید
با مهیا کردن زمینههای شناخت از یکدیگر میتوانید بر این ترس غلبه کنید. در زمان آشنایی بیاندیشید تا چه حد فرد مورد نظر برای شما مناسب است. در صورتی که شما و فرد مقابلتان شناخت مناسبی از یکدیگر بدست آورید مثلا عادتهای اخلاقی خوب و بد همدیگر مانند احساس حسادت، خشم، مهربانی، فداکاری و غیره را بدانید راحتتر میتوانید به یکدیگر برای زندگی در آینده اعتماد کنید.
حقیقت را بپذیرید
در صورت ترس از دست دادن آزادی و ایجاد تغییرات در خود، به یاد داشته باشید که چه افراد ازدواج کنند و چه نه، در شرایطی باید در خود تغییراتی ایجاد نمایند و زیر بار مسئولیت بروند. همچنین در صورت نگرانی از جدایی بدانید آنچه که شکست یا موفقیت شما را تعیین میکند، تلاش شما برای حفظ رابطه است. با استفاده از روشهای کاهش استرس میتوانید سختیهای موجود در رابطه و ترس از تعهد را از بین ببرید.
پیشنهاد مطالعه: مطلب چگونه شکست عشقی را فراموش کنیم؟ را بخوانید.
ناشناس
۱۸ مرداد ۱۴۰۱ در ۱۱:۰۹ ق٫ظ