آیا میدانستید که ظرفیت گوارشی حدود ۶۵ درصد از مردم برای هضم لاکتوز پس از پایان دوران نوزادی ضعیف میشود؟ حتی اگر به لاکتوز حساسیت نداشته باشید، باز هم دلایل دیگری هستند که میتوانند هضم پنیر را دچار مشکل کنند. در این مطلب مجله دلتا با افرادی که ممنوعیت مصرف پنیر دارند آشنا میشوید.
دهان شما متورم میشود و گزگز میکند
اگرچه آلرژی به شیر گاو در کودکان خردسال شایعتر است، اما همچنان بهعنوان یکی از شایعترین آلرژیها غذایی در بزرگسالان هم شناخته میشود. پس اگر بهخاطر مصرف پنیر با خارش، گزگز یا تورم در اطراف زبان، گلو یا لبها مواجه شدید، احتمالا نسبت به شیر گاو آلرژی دارید. علائم شدیدتر این آلرژی هم عبارتند از خسخس سینه، کهیر و اختلال در تنفس. این علائم میتوانند جان شما را به خطر بیندازند و بنابراین به مداخله پزشکی فوری نیاز دارند. پزشکان معمولا از تجویز آنتیهیستامین برای تسکین علائم این واکنشهای آلرژیک کمک میگیرند.
دچار نفخ شدید میشوید
اگر پس از مصرف یک وعده غذایی سرشار از پنیر دچار مشکلات گوارشی مانند نفخ شدید یا اسهال شدید، احتمالا با مشکل عدم تحمل لاکتوز یا حساسیت نسبت به این ماده مواجه هستید. این علائم معمولا حدود ۳۰ دقیقه تا ۲ ساعت پس از مصرف پنیر نمایان میشوند. گرفتگی عضلات شکم هم معمولا در این موارد با اسهال همراه است.
پوستتان جوش میزند
همانطور که قبلا هم مشخص شده است، مصرف خوراکیهایی مثل پیتزا و دیگر غذاهای پنیردار میتواند باعث ایجاد جوشهای پوستی شود. بهگفته متخصصان تغذیه، هورمونهای موجود در شیر میتوانند ترشحات سبوم را افزایش دهند و باعث مشکلاتی مثل چربتر شدن پوست، انسداد روزنههای پوستی و آکنه شوند. البته اگر مشکلات پوستی کسی واقعا به مصرف پنیر مرتبط باشد، مدتی بعد از قطع مصرف پنیر باید این مشکلات پوستی هم برطرف شوند. بعضی از افراد مبتلا به اگزما هم با مصرف پنیر دچار تشدید علائم این بیماری پوستی میشوند و درنتیجه باید از مصرف پنیر خودداری کنند.
مشکل یبوست پیدا میکنید
مصرف انواع لبنیات مانند پنیر میتواند یکی از دلایل ابتلا به یبوست باشد. یکی از مطالعات نشان میدهد که کودکان مبتلا به یبوست مزمن پس از جایگزین کردن شیر سویا با شیر گاو دیگر با علائم یبوست مواجه نمیشوند. البته پنیر بهطور کلی تحرکات روده را ضعیف و آهستهتر میکند زیرا چربی زیادی دارد، درحالی که فیبر غذاییاش کم است.
دچار سوءهاضمه میشوید
اگر با مشکل رفلکس اسید یا عدم تحمل لاکتوز مواجه هستید، عجیب نیست که پس از خوردن پنیر هم دچار درجاتی از سوءهاضمه شوید، مخصوصا اگر حجم پنیر مصرفی زیاد باشد. یکی از دلایل این مشکل به بالا بودن میزان چربی پنیر برمیگردد، درحالی که انواع لبنیات بهطور کلی عضله اسفنکتر مری را شل میکنند و باعث عبور اسید از معده به سمت بالا میشوند. پس اگر شما هم با چنین مشکلی مواجه میشوید، بهتر است حجم پنیر مصرفی تان را کاهش بدهید.
پیشنهاد مطالعه: مطلب خواص شگفتانگیز کاهو که شما را شوکه میکند! را بخوانید.
ناشناس
۲۱ مهر ۱۴۰۱ در ۰:۱۸ ق٫ظ
ناشناس
۳۱ شهریور ۱۴۰۱ در ۳:۵۲ ب٫ظ
ناشناس
۲۱ مرداد ۱۴۰۱ در ۱۲:۵۳ ب٫ظ
ناشناس
۶ مرداد ۱۴۰۱ در ۷:۳۲ ب٫ظ
ناشناس
۵ مرداد ۱۴۰۱ در ۱۱:۵۸ ق٫ظ
ناشناس
۵ مرداد ۱۴۰۱ در ۱:۴۳ ق٫ظ
ناشناس
۴ مرداد ۱۴۰۱ در ۴:۴۳ ب٫ظ
ناشناس
۴ مرداد ۱۴۰۱ در ۲:۰۵ ب٫ظ