غذاهای گیاهی سرشار از ترکیبات شیمیایی مفید موسوم به فیتوکمیکال هستند که از بدن در برابر آسیب دیدن، محافظت میکنند. فیتوکمیکالها فرآیندهایی را که محرک تولید سلولهای سرطانی در بدن هستند، مختل میکنند. در عین حال رژیمهای غذایی گیاهی سرشار از فیبر طبیعی و خوراکی هستند که نشان داده شده مصرف آن، خطر ابتلا به سرطان سینه و روده بزرگ را کاهش میدهد. مجله دلتا در این مطلب سه نمونه از مواد مفید در پیشگیری از سرطان را معرفی میکند.
آنتیاکسیدان
این نوع از فیتوکمیکالها از بدن در برابر آسیب سلولی محافظت میکنند. سرطان زمانی ایجاد میشود که DNA در سلولها آسیب ببیند. این روند باعث میشود سلولهای غیرطبیعی بهطور غیرقابلکنترلی تقسیم شوند و به بافت طبیعی بدن نفوذ کنند.
برخی از خوراکیهای گیاهی که حاوی سطح بالایی از آنتیاکسیدان هستند عبارتند از سیب با پوست، آووکادو، کنگرفرنگی، کلمقرمز، چای، آجیل و غلات.
کاروتنوئیدها
این ترکیبات محلول در چربی به طور طبیعی در بسیاری از میوهها، غلات، روغنها و سبزیجات مانند هویج، سیبزمینی شیرین، کدو حلوایی، اسفناج، زردآلو، فلفلسبز و سبزیجات برگدار وجود دارند. این مواد غذایی رنگدانه بالایی دارند و بنابراین توصیه میشود غذاهای طبیعی قرمز، نارنجی، زرد و سبزرنگ را به برنامه غذایی خود اضافه کنید. مصرف این کارتنوئیدها با کاهش خطر بیماریقلبی، سرطان، دژنراسیون ماکولا (نوعی آسیب چشمی بر اثر افزایش سن) و آبمروارید مرتبط هستند.
فیبر خوراکی گیاهی
رژیمهای غذایی گیاهی همچنین سرشار از فیبر طبیعی و خوراکی هستند و مطالعات نشان داده که این ماده، خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهد و سطح انسولین را متعادل میکند. یک مطالعه نشان داده است زنان جوانی که بیشترین رژیم غذایی غنی از فیبر را داشتند، ۲۵ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه در آینده بودند. همچنین تحقیقات دیگر نشان میدهد که مصرف هر ۱۰ گرم فیبر روزانه میتواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را تا ۱۰ درصد کاهش دهد.
پیشنهاد مطالعه: مطلب ویتامینی که کمبودش باعث زودرنجی و مورمور دست و پا میشود! را بخوانید.
ناشناس
۲۵ مرداد ۱۴۰۱ در ۱۲:۰۴ ب٫ظ
ناشناس
۱۱ مرداد ۱۴۰۱ در ۰:۳۱ ق٫ظ
ناشناس
۸ مرداد ۱۴۰۱ در ۶:۲۷ ق٫ظ
ناشناس
۲۲ تیر ۱۴۰۱ در ۳:۳۸ ب٫ظ
۹۰ درصد مطالب کاملآ درست است پس استفاده نمایید .
مونا اصفهانی
۲۳ تیر ۱۴۰۱ در ۹:۱۹ ق٫ظ
🌹🌹🌹
قندیان
۱۸ تیر ۱۴۰۱ در ۹:۴۴ ق٫ظ
با سلام و ادب نام حوراکی و طرز استفاده پخنه یا تازه ودر چه زمان روز را هم بنویسید
ناشناس
۱۷ تیر ۱۴۰۱ در ۱۱:۰۸ ب٫ظ
ناشناس
۱۷ تیر ۱۴۰۱ در ۵:۱۹ ب٫ظ
ناشناس
۱۷ تیر ۱۴۰۱ در ۴:۵۴ ب٫ظ
ناشناس
۱۷ تیر ۱۴۰۱ در ۱۱:۱۹ ق٫ظ