یکی از توصیههای پزشکان که همواره برای سلامت بدن بر آن تاکیدشده مصرف آب است اما آدمی تا اندازهای میتواند آب بنوشد و به ویژه با نزدیک شدن فصل گرما برای جبران کمبود آب بدن باید چارهای اندیشید که مصرف میوههای آبدار یکی از گزینهها است. مجله دلتا در این مطلب همه آنچه درباره خواص ملون پر فایده باید بدانید را گردهآوری کردهاست.
پیشگیری از مشکلات بینایی
ویتامین A و کارتنوئیدها به مقدار زیادی در ملون وجود دارند. این مواد به پیشگیری از مشکلات بینایی و حفاظت از چشمها کمک میکند. بتاکاروتن نقش چشمگیری در پیشگیری از آبمروارید، دژنراسیون ماکولا و حساسیت به اشعه UV دارد.
سلامت قلب
فیبر موجود در این ملونها بهطور چشمگیری کلسترول بد در بدن انسان را کاهش میدهد و از شما در مقابل تصلب شریانها محافظت مینماید. پتاسیم موجود در این میوه نقش گشادکننده عروق را دارد و خطر حملات قلبی، بیماریهای عروق کرونر قلب و … را کاهش میدهد. همچنین سطح فشارخون را کنترل میکند.
پیشگیری از دیابت
پکتین و دیگر شکلهای فیبر به تنظیم ترشح گلوکز در جریان خون کمک میکنند. ازاینرو پکتین موجود در ملون در پیشگیری از دیابت موثر است.
سلامت دستگاه گوارش با ملون
همه فیبرهای خوراکی، خصوصا پکتین، به دفع مدفوع و حذف مشکلات گوارش کمک میکنند. فیبر قابلحل باعث میشود احساس سیری کنید و از پرخوری جلوگیری میکند. به همین دلیل برای کسانی که یک رژیم غذایی سخت را دنبال میکنند مصرف ملون توصیه میشود.
پیشگیری از سرطان
ملونها دارای ترکیبات ارگانیک متنوعی هستند که ارتباط مستقیمی با کاهش احتمال سرطان روده، ریه، سینه و دهان دارند. این ترکیبات رادیکالهای آزادی که مسئول بروز سرطان هستند را خنثی میکنند.
بهبود ایمنی بدن
ملون و ترکیبات آن قدرت ایمنی در بدن انسان را بالا میبرند و شما را سالم و متناسب نگه میدارند. این میوه ویتامین C و ویتامین A زیادی دارد که آنتیاکسیدان هستند و به حفاظت از بدن در مقابل تمام بیماریها و عفونتها کمک میکنند.
خاصیت ادرارآور یکی از خواص ملون
خاصیت ادرارآور ملون به درمان مشکلات کلیه و بیماریهای حاد کمک کرده و اگزما را درمان میکند. اگر ملون را همراه با لیمو مصرف کنید به طرز شگفتآوری در درمان نقرس موثر است.
توصیه آخر
فراموش نکنید مصرف زیاد ملون، دستنبو، طالبی و گرمک برای بیماران دیابتی، ورم روده و سوءهاضمه ضرر دارد و موجب نفخ روده و معده و درد معده میگردد.
همچنین دانشمندان با تحقیق بر پوست این میوهها دریافتهاند که پوست آنها میتواند منبعی برای مسمومیت غذایی باشد؛ ازاینرو شستن کامل میوهها بسیار توصیه میشود.
پیشنهاد مطالعه: از شما دعوت میکنیم مطلب خواص شوکه کننده ریواس برای سلامتی را بخوانید.
ناشناس
۱۷ خرداد ۱۴۰۱ در ۱۱:۰۵ ب٫ظ
ناشناس
۶ خرداد ۱۴۰۱ در ۴:۳۸ ب٫ظ
مفید بود
ناشناس
۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۲:۵۵ ب٫ظ
ناشناس
۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۰:۲۴ ق٫ظ
عالی
ناشناس
۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۹:۰۹ ب٫ظ
ناشناس
۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۷:۱۵ ب٫ظ
ناشناس
۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۴:۴۱ ب٫ظ
سیدعلی
۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۴:۲۰ ب٫ظ
این باطالبی فرق دارد