برخی از مواد غذایی را نباید با یکدیگر مصرف کرد زیرا ممکن است عوارض مختلفی را برای بدن به وجود آورد. آگاهی از تداخل برخی از مواد غذایی یکی از نکات بسیار کلیدی و مهم در حوزه تغذیه و حفظ سلامت افراد است. مصرف گوشت ماهی با برخی از مواد غذایی مانند ماست می تواند منجر به بروز مشکلات و عوارض شدیدی برای بدن گردد. مجله دلتا در این قسمت به مضرات مصرف همزمان ماهی و ماست میپردازد.
خطرات خوردن ماست و ماهی بایکدیگر
خوردن همزمان ماهی و ماست برای بدن عوارض دارد. اسید لاکتیک موجود در ماست با تاثیر بر روی عصب پاراسمپاتیک، حالت لختی در بدن ایجاد میکند، برخی از افراد نیز حساسیت خاص غذایی دارند و امکان بروز بثورات پوستی در هنگام مصرف ماست با ماهی در آن ها وجود دارد.
به نظر برخی از مردم، خوردن ماهی همراه با ماست و یا دوغ موجب نفخ و ناراحتی گوارشی در آنها میشود. این مسئله ارتباط بسیاری با سیستم گوارشی آنها دارد، برخی از افراد حتی ممکن است علاوه بر نفخ و اختلالات گوارشی، دچار اسهال نیز شوند.
سردی عارضه دیگری است که ممکن است به سراغ برخی از افراد رود، اما با این وجود بعضی دیگر با مصرف همزمان این دو ماده غذایی دچار هیچ عارضهای نمیشوند. بنابراین هر شخص باید متناسب با سیستم بدنی و دستگاه گوارش خود، نوع تغذیه اش را تعیین کند.
مضرات خوردن ماهی و ماست بر روی پوست
با مصرف همزمان ماهی و ماست عوارض پوستی خطرناکی بر روی پوست برخی از افراد ایجاد میشود. همچنین احساس خارش پوست و ناخنها احساس می شود. لکهای سفید روی پوست از عوارض دیگر خوردن ماهی و ماست یا دوغ است. البته این حالتها به صورت دائم ایجاد نمیشود.
راه حل!
به طور کلی ماهی و ماست، هر دو طبع سردی دارند و افرادی که به طبع سرد حساسیت دارند را دچار مشکلاتی مانند سنگینی معده، دل درد، خواب آلودگی، افزایش ادرار، افزایش ترشحات دهان هنگام خواب میکند.
برای رفع این مشکلات باید از مواد غذایی با طبع گرم مانند چای نبات و خرما پس از غذا استفاده نمود. بسیاری از افراد نیز ماهی و ماست را با هم مصرف میکنند و دچار هیچ عارضهای نمیشوند زیرا حساسیت ندارند.
بنابراین برص، لک و پیس، سردی معده، ضعف شدید، افزایش احتمال ابتلا به MS، ناراحتیهای عصبی، افزایش احتمال سکته، تحلیل قوای جنسی و غیره تنها برخی از عوارض خوردن همزمان ماهی و ماست است.
نکات مهم در مورد مصرف ماهی
- مصرف ماهی بیشتر باید در فصل تابستان و فصول گرم سال باشد.
- افراد با طبع سرد (افراد بلغمی و سوداوی) از خوردن زیاد ماهی به شدت پرهیز کنند.
- ماهی هرگز همراه ماست یا دوغ مصرف نشود.
- هرگز همراه ماهی، آب ننوشید.
- ماهی در وعده غذایی ناهار مصرف شود و از مصرف آن در وعده شام پرهیز شود.
- ماهی حتما همراه مصلحات آن (خرما، عسل، گردو، زنجبیل، ادویه جات گرم، ماهی به صورت شکم پر) خورده شود.
مصرف کدام ماده غذایی با ماهی توصیه می شود ؟
به نظر متخصصان تغذیه، بهتر است ماهی را همراه با لیمو ترش مصرف کرد زیرا علاوه بر طعم بهتر گوشت ماهی، ویتامین C موجود در لیمو ترش موجب جذب بهتر آهن ماهی در بدن میشود.
پیشنهاد مطالعه: از شما دعوت میکنیم مطلب این افراد بیشتر از بقیه مریض میشوند را بخوانید.
ناشناس
۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۳:۱۰ ب٫ظ
ناشناس
۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۲:۱۴ ب٫ظ
ناشناس
۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۳:۴۵ ق٫ظ
ناشناس
۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۳:۴۴ ق٫ظ
عالی
الهام الهامی
۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۹:۲۷ ق٫ظ
سپاس از همراهی شما کاربر عزیز
ناشناس
۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۱۰:۰۱ ب٫ظ
ناشناس
۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۸:۵۳ ب٫ظ
ناشناس
۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۷:۵۳ ب٫ظ
ناشناس
۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۷:۴۸ ب٫ظ
ناشناس
۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۶:۵۸ ب٫ظ
🙏🌹
سعیدی
۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۵:۱۱ ب٫ظ
فوقالعاده عالی و بسیار کاملا آگاهانه
الهام الهامی
۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۹:۲۸ ق٫ظ
سپاس از همراهی شما کاربر عزیز
ناشناس
۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۴:۵۲ ب٫ظ
رامین الاسوند0
۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۴:۰۴ ب٫ظ
ناشناس
۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۱:۰۴ ب٫ظ