حقوق زنان در ازدواج موقت یکی از موضوعات مهم حقوقی است که خانمهای بسیاری پیرامون آن سوال میکنند. عقد موقت به عقدی گفته میشود که برای مدت زمان معینی میان زن و مرد خوانده میشود. این عقد با اتمام مدت مشخص شده در عقد نکاح به پایان میرسد. در این ازدواج نیازی به مهریه وجود ندارد. همراه مجله اینترنتی دلتا باشید.
حقوق زنان در ازدواج موقت مثل مهریه
مهریه یکی از حقوق زنان است که بر عهده مردان قرار دارد. این حق به محض انعقاد عقد نکاح باید به زن پرداخت شود. مهریه هم در عقد نکاح دائم وجود دارد هم در عقد موقت اما بحث مهریه در عقد موقت متفاوت است. این حق اگر در عقد موقت مشخص نشود، عقد موقت باطل میشود. لازم به ذکر است که این موضوع ارتباطی به رابطه زناشویی میان زن و مرد ندارد و حتی اگر نزدیکی بین زوجین اتفاق نیفتد، مرد باید مهریه را پرداخت کند. نکته دیگر آن است که حتی اگر زن قبل از اتمام زمان عقد نکاح فوت کند باز هم مهریه بر گردن مرد است.
این موضوع در ماده ۱۰۹۵ قانون مدنی هم آمده است: «در نکاح منقطع عدم مهر در عقد، موجب بطلان است.»
بنابراین از نکات بسیار مهمی که در عقد موقت باید به آن توجه کنید آن است که حتما در این عقد مهریه را مشخص کنید. لازم به ذکر است که میزان آن بستگی به تراضی طرفین دارد.
حقوق زنان در ازدواج موقت مثل نفقه
نفقه در عقد موقت جایگاهی ندارد و نفقه تنها به زن در عقد دائم تعلق میگیرد. و این امر از نص صریح ماده ۱۱۰۶ قانون مدنی استنباط میگردد.
طبق ماده ۱۱۰۶ قانون مدنی: در عقد دائم نفقه زن به عهده شوهر است و صحبتی از عقد موقت نشده است. از طرفی دیگر در ماده ۱۱۱۳ قانون مدنی آمده است که به زن در عقد موقت نفقه تعلق نمیگیرد مگر اینکه این موضوع در عقد موقت شرط شده باشد. دراینصورت چون توافق است به آن ترتیب اثر داده میشود.
حقوق زنان در ازدواج موقت مثل ارث
قانونگذار در ماده ۸۶۴ قانون مدنی زن و شوهر را واجد صلاحیت جهت ارث بردن از یکدیگر قرار داده است و چنین بیان داشته است: «از جمله اشخاصی که به موجب سبب ارث میبرند هر یک از زوجین است که در زمان فوت دیگری زنده باشد.»
اما از طرفی دیگر ارث را ویژه نکاح دائم قرار داده است و زنی را مستحق ارث بردن میداند که در عقد دائم مردی باشد و زن در ازدواج موقت مشمول ارث مرد نمیگردد.
اما این نکته بسیار مهم است که ارث بردن زوجین از یکدیگر فقط مختص نکاح دائم است.
ماده ۹۴۰ قانون مدنی صراحتا اعلام نموده است که در نکاح موقت ارث به زن تعلق نمیگیرد. این ماده چنین بیان مینماید: «زوجین که زوجیت آنها دائمی بوده و ممنوع از ارث نباشند از یکدیگر ارث میبرند.»
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب آیا میتوان طلاق را در شناسنامه ثبت نکرد؟ را مطالعه کنید.
ناشناس
۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۲:۱۳ ب٫ظ
💖💖💖💖💖💖
مونا اصفهانی
۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۹:۳۳ ق٫ظ
💖💖💖
عاطفه
۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۹:۳۳ ق٫ظ
واقعا نمیدونم در رابطه با این مطلب چی بگم. جون بنظرم کلا این ازدواج اشتباهه و من درآوردی 🤕
مائده اسماعیلی کومال آبادی
۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۱۲:۳۶ ب٫ظ
من درآوردی؟نه ایستیرم؟ از من دراوردی هم زده بالا ... عزیزان تازگی ها نعمی شه زیاد تایپ کرد این متن مال سال قبله بع بعشید ها اورج گوذل، گووناه من/ نارسنی نه من گوزءل/ اورج گوزلینده / رامیزا اورج گوزل…باریکلا
عاطفه
۱۴ خرداد ۱۴۰۲ در ۱۱:۳۱ ب٫ظ
عزیزم ترجمه لطفا.. تعریف بود فحش بود، چی بود عاموووخووو🫣🫣
ناشناس
۳۱ فروردین ۱۴۰۲ در ۱۰:۵۲ ب٫ظ
ناشناس
۲۵ فروردین ۱۴۰۱ در ۲:۲۶ ب٫ظ
حمید
۲۴ فروردین ۱۴۰۱ در ۴:۴۴ ب٫ظ
علی
۲۴ فروردین ۱۴۰۱ در ۲:۳۹ ق٫ظ
آیا فرقی بین ازدواج موقت با ازدواج دائمی چیه،؟
کسی جواب این سئوال منطق ودرست بده. ۵عدد سکه جایزه دارد.
البته جواب این سئوال به این جهت است.
رسانه دلتا به یک نقطه اشاره کرده که چرا تا به حال حق حقوق خانمهاییکه ازدواج موقت میکنند. توجه نشده. زیرا ازدواج موقت هم باید مانند جایگاه حق حقوق ازدواج دائمی قراربگیره.
دلتا به نقطه جالبی اشاره کرده که جلب توجه کلی مخاطب همراه داشته. امیدوارم با جواب صحیح این سئوال نتیجه عادلانه وقانون پسندبگیریم.
ناشناس
۲۴ فروردین ۱۴۰۱ در ۳:۴۷ ب٫ظ
ناتاشا از آلمان
۳۱ فروردین ۱۴۰۲ در ۱۰:۵۶ ب٫ظ
میشه بگید شما چطور متن به این بلندی رو تایپ کردید من تو میتونم یه خط بنویسم
عاطفه
۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۹:۳۱ ق٫ظ
عزیزم تازگی ها نمیشه زیاد تایپ کرداین متن مال سال قبله👍
ابراهیم طلبی
۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۷:۲۸ ب٫ظ
دوست عزیز تازه گی ها نمی شه زیاد نایپ کرد این متن مال پارساله بدرد نعمی خوره جانم عمرم بلعخره خوبیا بد می گذره تا زنده یاد بعشیم .
ناشناس
۲۳ فروردین ۱۴۰۱ در ۵:۰۱ ب٫ظ
سعیدی
۲۳ فروردین ۱۴۰۱ در ۴:۴۶ ب٫ظ
فوقالعاده عالی و کاربردی برای اصلاح قانون مدنی
ریحانه شیشه گر
۲۴ فروردین ۱۴۰۱ در ۹:۰۹ ق٫ظ
ممنون ازهمراهی شما
ناشناس
۲۳ فروردین ۱۴۰۱ در ۴:۱۳ ب٫ظ
ناشناس
۲۳ فروردین ۱۴۰۱ در ۳:۴۲ ب٫ظ
حضرت عشق
۲۳ فروردین ۱۴۰۱ در ۱۱:۱۸ ب٫ظ
باسلام.درجامعه و درقانون نکات زیادی وجود دارد که گفته شده و عده ای نیز پذیرفته اند اما صحت آنها مورد تأیید نیست.عقد موقت رابطه جنسی باپرداخت پول است و جنبه شغل دارد .و این فرهنگ با فرهنگ غنی ایرانی و دستورات خداوند برای ازدواج که هدف آن رشد و تعالی انسانی است منافات دارد.کنترل شهوت و ارضای نیازجنسی درقالب خانواده و تعهد تشکیل خانواده با پرداخت پول برای یه مدت لذت شهوانی جنسی منافات دارد و مشروعیت ندارد.صحت ندارد و قانون اشتباهی است که باید اصلاح گردد
ریحانه شیشه گر
۲۴ فروردین ۱۴۰۱ در ۹:۰۶ ق٫ظ
ممنون از نظر شما
شاهین چشم
۲۳ فروردین ۱۴۰۱ در ۲:۱۷ ب٫ظ
عالیه بود
ریحانه شیشه گر
۲۳ فروردین ۱۴۰۱ در ۳:۰۱ ب٫ظ
ممنون از همراهی شما