موزه جلال و سیمین در حقیقت خانه این زوج ادبی است و یکی از اقامتگاههایی محسوب میشود که به موزه تبدیل شده است. اگر به ادبیات و آثار سیمین دانشور و جلال آل احمد علاقه دارید و دلتان میخواهد زندگی این دو نویسنده ایرانی را از نزدیک ببینید، در مجله دلتا با ماه همراه باشید تا شما را با این جاذبه گردشگری منحصربهفرد آشنا کنیم.
موزه سیمین دانشور و جلال آل احمد کجای تهران است؟
در خیابانی بنبست و حوالی دزاشیب، خانهای زیبا و باصفا واقع شده است که پیش از این مالکانش دو نویسنده معروف ادبیات معاصر ایران بودند که سالهاست آثارشان به چاپ میرسد. این خانه را جلال آل احمد ساخت، زمانی که همسرش سیمین دانشور در دانشگاه استنفورد به تحصیل مشغول بود.
اگر به این دست مطالب علاقهمند هستید مطلب اگر اهل فوتبال هستید این جاذبه گردشگری برای شماست! را هم بخوانید.
چه چیزی در موزه خانه جلال و سیمین جالب و دیدنی است؟
آنچه هر بینندهای را جذب میکند، طراحی و تزئینات این خانه تاریخی است. چراکه به همان دوران تعلق دارد و چیزی به آن اضافه نشده و تغییری نکرده است. این اثر علاوهبر ارزش معنوی از نظر معماری هم ارزشمند محسوب میشود. این روزها موزه جلال و سیمین به محلی برای رفت و آمد شاعران، نویسندگان و علاقهمندان به فرهنگ و ادبیات ایران تبدیل شده است.
وقتی وارد موزه خانه جلال و سیمین میشوید، بعد از عبور از حیاط منزل، مجسمهای از جنس موم میبینید که در آستانه ورودی خانه قرار دارد. این مجسمه سیمین دانشور است که روی صندلی چوبی خود، مقابل حوض، به انتظار نشسته است.
سیمین دانشور در اثر معروف خود به نام «جزیره سرگردانی» چنین نوشته است:
«احمد هنوز زنده است!»
وقتی مجسمه سیمین دانشور را میبینید، این جمله در ذهن تداعی میشود، گویی هنوز منتظر آمدن جلال آل احمد است. مجسمه مومی جلال آل احمد نیز در نیم طبقهای قرار دارد که وی پیش از این ساخته بود. درحقیقت، این مکان جایی بوده که جلال آل احمد برای خلق آثار خود به آنجا میرفته است. خانه تاریخی و دیدنی جلال آل احمد و سیمین دانشور در سال ۱۳۸۳ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد.
چه آثاری در این موزه نگهداری میشوند؟
حلقههای ازدواج جلال و سیمین
عقدنامه آنها
کارت ملی سیمین دانشور
پیشنهاد مطالعه: برای مطالعه بیشتر مطالب گردشگری سری هم به موزه محبوبترین بازیکن فوتبال بزنید.
ناشناس
۱۹ فروردین ۱۴۰۱ در ۱۲:۴۰ ب٫ظ
ناشناس
۱۹ فروردین ۱۴۰۱ در ۹:۰۴ ق٫ظ
ناشناس
۱۹ فروردین ۱۴۰۱ در ۳:۱۲ ق٫ظ
ناشناس
۱۹ فروردین ۱۴۰۱ در ۱:۳۱ ق٫ظ
ناشناس
۱۹ فروردین ۱۴۰۱ در ۰:۳۰ ق٫ظ
ناشناس
۱۸ فروردین ۱۴۰۱ در ۱۱:۱۳ ب٫ظ
عالی بود
ناشناس
۱۸ فروردین ۱۴۰۱ در ۱۰:۲۴ ب٫ظ