روزه گرفتن فواید بسیاری را برای سلامتی دارد. از فواید روزه گرفتن میتوان به استراحت دستگاه گوارش، کاهش قند خون، کمک به کاهش وزن و پاکسازی پوست اشاره کرد. مجله دلتا در این مطلب هفت مورد از فواید روزه داری در ماه مبارک رمضان برای سلامتی بدن را معرفی میکند.
فواید روزه داری در ماه مبارک رمضان چیست؟
تقویت عملکرد مغز
تمرکز ذهنی بهدستآمده در ماه رمضان، باعث افزایش سطح فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز شده و باعث میشود بدن، سلولهای مغزی بیشتری تولید کند و در نتیجه عملکرد مغز را بهبود میبخشد. به این معنی که سطح استرس در طول ماه رمضان و بعد از آن بهشدت کاهش مییابد.
ترک عادتهای بد
ماه رمضان بهترین زمان برای ترک عادتهای بد مانند سیگار و غذاهای شیرین است. در این ماه نباید در خوردن افراط کنید. از آنجایی که از خوردن و یا استعمال دخانیات پرهیز میکنید بدن شما بهتدریج با نبود آنها سازگار میشود تا زمانی که اعتیاد شما بهطور کامل برطرف شود.
کاهش کلسترول
تیمی از متخصصان دریافتند افرادی که ماه رمضان را روزه میگیرند، تاثیر مثبتی بر چربی بدن آنها دارد. این به این معنی است که سطح کلسترول خون کاهش مییابد. کاهش کلسترول سلامت قلب و عروق را افزایش میدهد و در نتیجه خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، حمله قلبی یا سکته را تا حد زیادی کاهش میدهد. علاوه بر این، اگر بعد از ماه رمضان از یک رژیم غذایی سالم پیروی کنید، بهراحتی میتوانید سطح کلسترول پایین خود را حفظ کنید.
از دست دادن اشتهای زیاد
کاهش غذای مصرفشده در روزه داری باعث میشود معده شما بهتدریج کوچک شود، به این معنی که برای احساس سیری باید کمتر غذا بخورید و اگر میخواهید به تغذیه سالم عادت کنید، ماه رمضان زمان خوبی برای شروع است و اشتهای شما کاهش مییابد و احتمال کمتری برای پرخوری خواهید داشت.
سموم را دفع میکند
ماه رمضان بهعنوان یک سمزدایی عالی برای بدن شما عمل میکند، با نخوردن یا ننوشیدن در تمام روز، فرصتی نادر برای سمزدایی دستگاه گوارش در طول ماه به شما ارائه میشود. همچنین سموم مضری را که ممکن است در رسوبات آن وجود داشته باشد را میسوزاند. این پاکسازی بدن یک صفحه خالی سالم باقی میگذارد و نقطه شروع عالی برای یک سبک زندگی سالم است.
مواد مغذی بیشتری جذب خواهید کرد
با نخوردن تمام روز در ماه رمضان، متابولیسم شما کارآمدتر میشود، به این معنی که میزان جذب مواد مغذی از غذا بهبود مییابد. این به دلیل افزایش هورمونی به نام آدیپونکتین است که با ترکیب روزه و غذا تولید میشود و به عضلات شما اجازه میدهد تا مواد مغذی بیشتری را جذب کنند.
پیشنهاد مطالعه: از شما دعوت میکنیم مطلب ترفندهای سلامتی در ماه رمضان را بخوانید.
ناشناس
۱۸ فروردین ۱۴۰۱ در ۷:۰۰ ق٫ظ