مصرف بیشازاندازه گوشت قرمز، برخی بیماریها را به همراه خواهد داشت. ازجمله مشکلات قلبی، عروقی، فشارخون بالا، کلسترول خون و سرطانها از رایجترین این بیماریها است، به همین خاطر مجله دلتا در این مطلب مضرات گوشت قرمز و جایگزینهای مناسب آن را معرفی میکند.
چاق میشوید
طبق مطالعات انجامیافته افرادی که نسبت به دیگران میزان بیشتری گوشت قرمز مصرف میکنند در معرض چاقی و افزایش وزن قرار دارند.
انرژیتان کاهش پیدا میکند
جالب است بدانید این گوشت سطح انرژی بدن را کاهش میدهد؛ بنابراین توصیه میشود بیشتر میوهها و سبزیجات که موجب افزایش انرژی بدن میشود، مصرف کنید.
زود پیر میشوید
با مصرف میوه و سبزی که باعث افزایش آنتیاکسیدانها و مهار رادیکالهای آزاد میشوند از شر مشکلاتی مانند لکههای تیره و چینوچروک خلاص شوید.
فشارخونتان بالا میرود
گوشت قرمز با دارا بودن چربی اشباعشده موجب افزایش فشارخون در فرد میشود؛ اما مصرف کمتر از این گوشت باعث طبیعی شدن فشارخون میشود.
در دستگاه گوارش اختلال ایجاد میکند
علت این امر پایین بودن فیبر در این ماده غذایی است که موجب میشود فضایی برای غذاهای حاوی فیبر در معده باقی نماند.
گوشت قرمز التهاب میآورد
از شایعترین مضرات گوشت قرمز مسئله التهاب زیاد است. گوشت بهعنوان یک ماده دیرهضم (حتی در صورت پخت عالی) موجب افزایش آنزیمهای گوارشی میشود.
بدن انسان در برابر دارو مقاوم میشود
امروزه به خاطر افزایش دادن وزن گاوها از آنتیبیوتیکها و داروهایی متعدد استفاده میشود. این آنتیبیوتیک بر سلامت انسان تاثیر میگذارند و بدن رفتهرفته در برابر دارو از خود مقاومت نشان خواهد داد.
مضرات گوشت قرمز، سرطان را جدی بگیرید
گوشت قرمز گوسفند و گاو دارای مواد شیمیایی سمی ارگانیکی است که از مهمترین آنها دیوکسین در صدر قرار دارد. دیوکسین یک هورمون شیمیایی به شمار میرود که عملکرد سلولهای بدن را مختل میکند.
افزایش بیماریهای قلبی
جایگزین کردن چربیهای اشباع با چربیهای غیراشباع به کاهش خطر بیماری قلبی منجر میشود.
راهکارهای کم کردن گوشت قرمز
برای اینکه میزان گوشت رژیم غذایی خود را کاهش دهید، میتوانید از راهکارهای زیر استفاده کنید.
مصرف ماکیان و ماهی را زیاد کنید
بهجای گوشت قرمز از مرغ، بوقلمون یا غذاهای دریایی استفاده کنید. این غذاهای پروتئینی معمولا نسبت به گوشت گاو و گوشتهای فراوریشده مثل سوسیس کمچربتر هستند و چربی اشباع کمتری دارند.
پروتئین گیاهی
غذاهای حاوی پروتئین گیاهی را در رژیم غذایی خود بگنجانید. بسیاری از غذاهای گیاهی ازجمله نخود، لوبیاچیتی، عدس، آجیل، کره آجیل، دانهها و محصولات حاوی سویا مثل توفو پروتئین دارند. بهجای گوشت از یکی از این مواد غذایی بهعنوان منبع پروتئین استفاده کنید.
پیشنهاد مطالعه: از شما دعوت میکنیم مطلب چرا هوس خوراکیهای شور میکنیم؟ را بخوانید.
ناشناس
۵ اسفند ۱۴۰۰ در ۸:۳۰ ب٫ظ
ناشناس
۱ اسفند ۱۴۰۰ در ۹:۳۶ ق٫ظ
ناشناس
۲۵ بهمن ۱۴۰۰ در ۵:۴۹ ب٫ظ
ناشناس
۲۵ بهمن ۱۴۰۰ در ۶:۵۰ ق٫ظ
ناشناس
۲۴ بهمن ۱۴۰۰ در ۹:۳۵ ب٫ظ
ناشناس
۲۴ بهمن ۱۴۰۰ در ۸:۳۲ ب٫ظ
ناشناس
۲۴ بهمن ۱۴۰۰ در ۵:۱۵ ب٫ظ
ناشناس
۲۴ بهمن ۱۴۰۰ در ۵:۱۵ ب٫ظ
ناشناس
۲۴ بهمن ۱۴۰۰ در ۵:۱۰ ب٫ظ