آیا پدر می‌تواند مادر را از دیدار فرزند محروم کند؟

۴
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
اگر فردی اجازه دیدن فرزند را به همسرش ندهد چه مجازاتی را باید طی کند؟ مجازات ممانعت از دیدن فرزند توسط همسر چیست؟
محرومیت از دیدار فرزند

بر اساس قانون حمایت از خانواده، حضانت فرزند از بدو تولد تا ۷ سالگی برعهده مادر است. پس از آن حضانت به پدر منتقل می‌شود. البته والدین می‌توانند گاهی اوقات خودشان توافق کنند که حضانت فرزند به چه کسی برسد. همچنین رسیدن حضانت فرزند به یکی از والدین به معنای آن نیست که دیگری از دیدن فرزند خود محروم شود. در این مطلب از مجله دلتا به موضوع محرومیت از دیدار فرزند می‌پردازیم.

ملاقات با طفل

منع ملاقات فرزند تحت حضانت، توسط یکی از والدین، منع قانونی دارد. با ارائه دادخواست ملاقات به دادگاه، می‌توان مجوز ملاقات فرزند(اکثرا در حضور یک ناظر) را طبق صلاح‌دید دادگاه، دریافت کرد.

مکان و زمان ملاقات نیز توسط دادگاه تعیین می‌شود. اقدام خلاف دستور دادگاه توسط فرد عهده‌دار حضانت، در مواردی منجر به سلب حضانت از وی می‌شود.

چنانچه رسیدگی به پرونده حضانت در دادگاه طول بکشد، امکان دریافت حکم ملاقات موقت از دادگاه توسط هر یک از زوجین وجود دارد.حضانت فرزند

آیا پدر می‌تواند مادر را از دیدار فرزند محروم کند؟

برای حضانت فرزند قوانین متعددی تدوین شده‌ است. حتی گاهی اوقات دادگاه، خود با توجه به مصلحت فرزند و متناسب با حقوق بشر درباره حضانت او تصمیم‌گیری می‌کند.

مطابق ماده ۴۰ قانون حمایت از خانواده هر فردی که از اجرای حکم دادگاه درباره حضانت فرزند خودداری کند یا مانع اجرای درست این حکم شود، با او مقابله می‌شود.

حتی اگر فردی که حضانت به او رسیده است از دادن طفل خودداری کند، بر حسب تقاضای ذی‌النفع و به دستور دادگاه، فرد تا زمان اجرای حکم بازداشت می‌شود.

ماده ۵۴ قانون حمایت از خانواده درباره مجازات و محکومیت فردی که مانع ملاقات فرزندان با پدر یا مادرشان می‌شود، صحبت و مجازاتی را هم مقرر کرده است.

اگر هر یک از والدین که حضانت فرزند را برعهده دارند، مانع ملاقات فرزند با والد دیگری شوند، برای بار اول به پرداخت جزای نقدی درجه ۸ و در صورت تکرار به حداکثر مجازات مذکور محکوم می‌شوند.

محروم کردن از مقالات با فرزند

انصراف از حق حضانت

در مواردی دیده می‌شود که زن با بخشیدن مهریه خود به مرد، حق حضانت را از وی می‌گیرد. اما در چنین حالتی چنانچه مرد عدم صلاحیت زن را در نگهداری از فرزند ثابت نماید، می‌تواند سرپرستی طفل را مجدد بر عهده گیرد.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی قانون، حقوق فرزندان حاصل از ازدواج موقت با کیست؟ مطالعه کنید.

۴ دیدگاه

  1. ناشناس

    ۵ فروردین ۱۴۰۱ در ۹:۵۷ ب٫ظ

  2. ناشناس

    ۱۵ آذر ۱۴۰۰ در ۱۱:۲۷ ب٫ظ

  3. ناشناس

    ۱۵ آذر ۱۴۰۰ در ۹:۲۲ ب٫ظ

  4. ناشناس

    ۱۵ آذر ۱۴۰۰ در ۱۰:۴۷ ق٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در نکات حقوقی

همچنین بخوانید

چه زمانی داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است؟

یکی از سؤالاتی که از ما پرسیده می‌شود آن است که داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است یا …