تعداد زیادی ویتامین، مواد معدنی، گیاهان دارویی و مکمل برای بیماری آرتروز وجود دارد که ظاهرا به کنترل علائم در افراد مبتلا کمک میکنند، اما برخی از آنها ازلحاظ علمی تایید و حمایت نمیشوند. مجله دلتا در این مطلب توجه بیشتری به گیاهان موثر در کنترل آرتروز دارد.
گیاهان دارویی و ادویههای مخصوص آرتروز
چای سبز
چای سبز خواص ضدالتهاب و آنتیاکسیدانی قوی دارد. این به دلیل وجود پلی فنلها است. ماده دیگر چای سبز که خواص آنتیاکسیدانی قوی ایجاد میکند، اپی گالوکاتچین ۳- گالات (EGCG) است. این ماده به استحکام استخوانها و غضروف کمک میکند. تحقیقات نشان میدهد چای سبز و ورزش بهتنهایی یا با همدیگر موجب بهبود در فعالیت بیماری، بازسازی استخوان و کاهش فرایند فرسودگی استخوان در بیماران مبتلابه آرتروز روماتیسمی میشود.
گیاه پنجه شیطان
گیاه پنجه شیطان بومی آفریقای جنوبی است که خواص ضدالتهاب و تسکیندهنده درد دارد. در یک مطالعه بالینی، ۸۹ فرد مبتلابه آرتروز گیاه پنجه شیطان را به مدت هشت هفته دریافت کردند. این پژوهش نشان داد بعد از ۳۰ و ۶۰ روز درمان، بیمارانی که پنجه شیطان دریافت کردند، کاهش چشمگیری در درد داشتند.
عوارض جانبی مهم پنجه شیطان عبارتاند از:
- ناراحتی معده
- سردرد
- کاهش اشتها
- تهوع
- زنگ زدن در گوشها
زردچوبه
زردچوبه ریشه گیاهی ست که همخانواده زنجبیل است. کورکومین ماده شناختهشده در زردچوبه است که به ممانعت از التهاب و ممکن است اثر رقیقکننده خون داشته باشد. تحقیقات نشان میدهد زردچوبه خواص ضدالتهاب و آنتیاکسیدان دارد که میتواند به پیشگیری از آرتروز کمک کند.
زنجبیل
مواد شیمیایی گیاهی در زنجبیل خواص ضدالتهابی دارند که ممکن است به کاهش التهاب و درد در مفاصل کمک کند. تحقیقات نشان داده که زنجبیل بیان ژن پیش التهابی را کاهش میدهد همچنین قابلیت افزایش ژنهای ضدالتهابی را کاهش میدهد. زنجبیل به شکل پودر، کپسول، چای، عصاره و روغن موجود است. اگر در حال مصرف رقیقکنندههای خون هستید یا سنگ کیسه صفرا دارید، زنجبیل بهتر است توصیه نشود.
میخک
میخک حاوی یک ماده شیمیایی ضدالتهابی است که میتواند در مکانیسم بدن برای تحریک آرتروز اختلال ایجاد کند. در تحقیقی که انجام شد محققان متوجه شدند که ترکیب ضدالتهابی موجود در میخک از آزاد شدن پروتئینهای ایجادکننده التهاب جلوگیری میکند. میخک حاوی آنتیاکسیدان است که در کند کردن سرعت تخریب غضروف و استخوان ناشی از آرتروز بسیار ضروری است.
پیشنهاد مطالعه: از شما دعوت میکنیم ویدئو عوارض خطرناک زیاد نشستن را ببینید.
ناشناس
۴ آذر ۱۴۰۰ در ۱۱:۱۱ ق٫ظ
،👌👌
مونا غریبی
۴ آذر ۱۴۰۰ در ۱۲:۴۷ ب٫ظ
ممنون 🌹
ناشناس
۳ آذر ۱۴۰۰ در ۱۰:۵۶ ب٫ظ