ساده‌ترین راهکار برای این‌که راحت بخوابید

۳
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
داشتن خواب راحت برای خیلی افراد تبدیل به آرزو شده است. آن‌ها مدت‌ها در تختخواب بیدار می‌مانند و صفحه‌های مختلف را در گوشی همراهشان بالا و پایین می‌کنند، اما باز هم خبری از خواب نیست.
راحت بخوابید

این‌که همه‌گیری کرونا تاثیر بدی روی خواب گذاشته است، چیزی نیست که پوشیده باشد. در این میان بسیاری به دنبال راه‌حل‌های ساده‌ای مثل نوشیدن دمنوش‌های آرام‌بخش، چای یا امتحان کردن تشک جدید بوده‌اند. اما موثرترین کارها می‌تواند ساده‌ترینشان باشد. با مجله دلتا همراه باشید تا با ساده‌ترین راهکار برای این‌که راحت بخوابید آشنا شوید.

ساده‌ترین راهکار برای این‌که راحت بخوابید

مطالعه پیش از خواب استرس را کاهش می‌دهد

جنیفر کاونگ، کارشناس روانشناسی در مرکز خدمات اجتماعی مارکام در اونتاریوی کانادا و متخصص خواب و بی‌خوابی می‌گوید: «بیداری ناشی از استرس، خوابیدن را برای ما مشکل کرده است. با کتاب خواندن پیش از خواب آرامش ایجاد می‌شود که به آرام شدن تنفس، کم شدن فشار خون و آرام شدن ضربان قلب کمک می‌کند.»

محققان گزارش داده‌اند که ۶ دقیقه مطالعه پیش از خواب می‌تواند استرس را تا ۶۸ درصد کاهش دهد. کاونگ می‌گوید: «آرامشی که کتاب خواندن قبل از خواب ایجاد می‌کند، فشارهای روزانه را از بین می‌برد و به ذهن شما می‌گوید آرام باشد و بر چیزی که می‌خوانید تمرکز کند.»

شما را از صفحه گوشی دور می‌کند

نگاه کردن به ویدئوها در صفحه‌های مجازی و جست‌وجو در اینترنت در حالی که در تختخواب هستید، آسیب‌زا به نظر می‌رسد، اما می‌تواند ناشی از الگوی ناسازگار خواب باشد. قرار گرفتن در معرض نور آبی صفحه گوشی، تولید ملاتونین را در بدن متوقف می‌کند که نقش اصلی در خواب سالم دارد. حتی ممکن است در طولانی مدت به مشکلات دیگری مثل افسردگی، دیابت یا بیماری‌های قلبی منجر شود.

مغز شما را قوی‌تر می‌کند

درست مثل بقیه بدن، مغز انسان هم نیاز به ورزش و سالم ماندن دارد و مطالعه پیش از خواب یکی از بهترین راه‌ها برای ورزش ذهن است. مطالعه‌ای انجام شده، نشان می‌دهد کسانی که در سنین بالاتر مطالعه می‌کنند، ۳۲ درصد کمتر از همسالانشان با کاهش توانایی‌های ذهنی روبه‌رو می‌شوند.

مطالعه همچنین راهی است برای این‌که حافظه کوتاه‌مدتتان را تقویت کنید. زمانی که رمان می‌خوانید، مجبورید جزئیات کوچکی را درباره هر شخصیت و روند داستانی آن‌ها را به خاطر بسپارید. هر بار که چیز جدیدی به داستان اضافه می‌شود، مغز شما پیوندهای جدیدی با اطلاعات قبلی برقرار می‌کند که باعث تقویت آن می‌شود.

راحت بخوابید

پیشنهاد مطالعه: برای مطالعه بیشتر مطالب دانستنی مطلب چرا خواب‌هایمان را به یاد نمی‌آوریم؟ را بخوانید.

۳ دیدگاه

  1. ناشناس

    ۳ دی ۱۴۰۰ در ۶:۵۵ ق٫ظ

  2. ناشناس

    ۳ آذر ۱۴۰۰ در ۱۰:۱۲ ب٫ظ

  3. ناشناس

    ۲ آذر ۱۴۰۰ در ۹:۱۷ ب٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در دانستنی ها

همچنین بخوانید

چگونه سرعت اینترنت گوشی اندروید خود را افزایش دهیم؟

سرعت اینترنت گوشی دغدغه بسیاری از افراد است و به دنبال راهکارهای مختلفی برای افزایش آن هست…