این شیرینی خوشمزه از شهر اصفهان، که دوبار پایتخت ایران زیبا هم بوده، برخواسته است. با ما در مجله دلتا همراه باشید تا خواص گز اصفهان برای سلامتی را با هم بررسی کنیم.
درباره گز
نام گز از ” گز انگبین” که به معنای شیره انگبین است گرفته شده است. انگبین نوعی درخت گز کوهی وحشی است که درکوههای زاگرس در اصفهان میروید. از آنجا که گز اغلب با استفاده از پسته و ادویههای ارزشمند ایرانی مانند زعفران و هل تهیه میشود، محصولی بسیار ارزشمند برای سلامتی محسوب میشود.
خواص گز اصفهان برای سلامتی
اکنون در مورد خواص مواد تشکیلدهنده گز صحبت خواهیم کرد.
خواص انگبین
انگبینها منبعی غنی از ویتامینها، املاح معدنی و قند هستند. انگبین دارای کلسیم است پس برای معالجه و پیشگیری از پوکی استخوان مفید است. انگبین به مقدار کم ملین و به مقدار زیاد مسهل است پس از یبوست و بواسیر جلوگیری میکند و بهترین مسهل برای اطفال و افراد مسن است. این ماده حرارت درونی را کاهش داده و عطش را نیز برطرف میکند.
انگبین بهدلیل مقادیر قابل توجهی از منیزیم، از پیشرفت سرطان و ابتلا به آن جلوگیری میکند. این ماده برای دهان و دندان مضر نیست بلکه دندانها را سفید و لثهها را محکم میکند.
خواص پسته
پسته در میان مغزها بیشترین مقدار آنتیاکسیدان را دارد. میزان لوتئین و زآگزانتین موجود در پسته که از آنتیاکسیدانهای ضروری برای سلامت چشم محسوب میشوند، بسیار بالا است. این آنتیاکسیدانها چشم را از عوارض نور آبی و کاهش دید مرکزی که با افزایش سن اتفاق میافتد، حفظ میکند. روتئین و فیبر بالای پسته احساس سیری را افزایش میدهد و باعث کاهش اشتها میشود.
پسته غنی از فیبر است و فیبر برای باکتریهای روده مفید است. پروبیوتیکها پس از تخمیر فیبر موجود در پسته آن را به اسیدهای چرب زنجیره کوتاه نظیر بوتیترات تبدیل میکنند که منافع متعددی ازجمله کاهش ریسک پیشرفت مشکلات گوارشی، سرطان و بیماریهای قلبی برای سلامتی دارد.
پیشنهاد مطالعه: اگر شما هم به دنبال سرمایهگذاری ملک در اصفهان هستید این آپارتمان در کوی پرتو را از دست ندهید.
ناشناس
۶ آبان ۱۴۰۰ در ۶:۴۴ ب٫ظ
ناشناس
۱۵ مهر ۱۴۰۰ در ۴:۱۷ ب٫ظ
ناشناس
۶ مهر ۱۴۰۰ در ۷:۱۸ ب٫ظ
ناشناس
۲ مهر ۱۴۰۰ در ۱۲:۴۰ ب٫ظ
ناشناس
۳۱ شهریور ۱۴۰۰ در ۷:۱۶ ق٫ظ
البته رویش گیاه انگبین در منطقه بختیاری خصوصا منطقه بخش ناغان را هم اضافه بفرمایید. همچنین تولید گز در این استان. شایان ذکر است به علت گرانی گز انگبین دیگر به جز سفارش دیگر از این ماده ارزشمند در گز استفاده نمی شود.
ملیکا وحیدی فر
۳۱ شهریور ۱۴۰۰ در ۹:۵۳ ق٫ظ
سپاس از اطلاعات مفید و ارزشمندی که فرمودید. ممنون از همراهیتون.
ناشناس
۳۱ شهریور ۱۴۰۰ در ۲:۳۳ ق٫ظ
ناشناس
۳۰ شهریور ۱۴۰۰ در ۸:۳۲ ب٫ظ