امروزه راه اندازی یک کسب وکار به مراتب بیشتر از گذشته مورد توجه قرار گرفته است و در نتیجه چالشهای حقوقی در راه اندازی کسب وکار نیز اهمیت ویژهای دارد. در این نوشتار از مجله دلتا به چالش حقوقی کسب و کار جدید میپردازیم.
مراحل تاسیس شرکت
- قبل از افتتاح و تاسیس فکر، طرح یا پروژه با مسائلی روبرو هستید که حتما باید اینها را از لحاظ حقوقی مورد توجه قرار دهید.
- پس از طرح ایده کسب و کار شروع به مذاکره با اشخاص میکنیم.
- پس از اینکه با اشخاص مذاکره کردیم نوبت به انعقاد یک تفاهم نامه ابتدایی با شرکا یا سرمایه گذارها میرسد.
- پس از ثبت قرارداد و تشکیل شرکت حتما باید برای فعالیتمان از مراجع ذی صلاح مثل اتحادیهها، وزارت خانهها مثل وزارت و علوم و رفاه و تامین اجتماعی یا صنعت، معدن و تجارت اقدام به اخذ مجوز کنیم.
- پس از اخذ مجوز نیازمند تامین سرمایه های مالی هستیم.
- استخدام نیروی انسانی براساس حجم و ظرفیت فعالیتمان صورت میپذیرد.
- در نهایت به تنظیم مقررات و دستورالعمل های حرفهای میپردازیم.
چالشهای مالیاتی پیش روی کسب و کارهای مختلف
یکی از چالش حقوقی شروع کسب و کار جدید، پرداخت مالیات است.
مالیات برای کسب و کارهای تازه تاسیس در سالهای ابتدایی بسیار دشوار خواهد بود. چنین کسب و کارهایی اغلب توان پرداخت مالیات در سالهای نخست را ندارند.
شیوع ویروس کرونا کار پرداخت مالیات برای برندهای بزرگ را نیز با مشکل مواجه کرده است، با این حساب وضعیت کسب و کارهای کوچک به طور کلی حاد ارزیابی میشود. نکته مهم در این میان تلاش گروههای مختلف مردمی برای کاهش بار مالیاتی کسب و کارهاست.
توصیههای مالیاتی برای کسب و کارهای کوچک
- خریدها را به پایان سال واگذار کنید
وقتی شما در خرید تجهیزات موردنیاز کسب و کارتان زمان بندی درستی نداشته باشید، مالیاتتان به طور تصاعدی افزایش خواهد یافت. درست به همین خاطر اغلب برندهای بزرگ خریدهای ضروریشان را در روزهای پایانی سال انجام میدهند.
- پرداخت مالیات مشتریان پس از فروش
اگر شما مالیات تان را به موقع و پس از هر فروش پرداخت نمایید، دیگر مشکلی از بابت نگرانی برای جریمه مالیاتی نخواهید داشت.
استخدام در کسب وکار جدید
قانون کار کلیه موارد قانونی را برای استخدام ذکر کرده و شورای عالی کار نیز هر ساله حداقلهای قانونی دستمزد و مزایای کارگران را تعیین مینماید که تخطی از آنها به هیچ عنوان جایز نیست.
علاوه بر این قانون بیمه تامین اجتماعی نیز شرایط و ضوابطی را برای کارفرمایان در نظر گرفته است که رعایت آنها نیز الزامی بوده و تخطی از آنها ممکن است جریمههای سنگینی را به دنبال داشته باشد.
قراردادها
در صورتی که شما به تنهایی کسب و کار خود راه اندازی میکنید، در ابتدای امر نیازی به انعقاد هیچ گونه قراردادی نخواهید داشت، اما در آینده نزدیک برای ارتباط با مشتریان و یا استخدام پرسنل قرارداد و امور مربوط به آن اهمیت مییابند.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی بیشتر با نکات حقوقی ضرر و زیان فسخ قرارداد اجاره را مطالعه کنید.
ناشناس
۹ تیر ۱۴۰۰ در ۴:۱۳ ب٫ظ
ناشناس
۹ تیر ۱۴۰۰ در ۳:۳۴ ب٫ظ