حیوانات سرشار از انرژی مثبت هستند. آنها میتوانند دقایقی زندگی ما را از سرعت، تکنولوژی، استرس و نگرانی های کاری و تشویش زندگی دور کنند. در گذشته مردم در خانههایی زندگی میکردند که فضای کافی برای نگهداری انواع حیوانات اهلی وجود داشت. اما حالا که سبک زندگیهای شهری خیلی متفاوتتر از آن روزهاست، باید فکری به حال افرادی کرد که میخواهند در فضای آپارتمان حیوانی را بزرگ کنند. نگهداری حیوانات خانگی یکی از اصلیترین مشکلات همسایگان در آپارتمانها و مجتمعهای مسکونی است. در این بخش از مجله دلتا به بررسی این موضوع میپردازیم.
نگهداری حیوانات در آپارتمان
در هر صورت، نگهداری حیوانات در فضای مسکونی نباید مشکلاتی برای خود شما و دیگر ساکنین ایجاد کند. برخی از حیوانات به دلیل شباهت بیماریهایی که انسانها هم میتوانند به آن مبتلا شوند، سلامتی ساکنین را تهدید میکنند. این حیوانات حتی ممکن است جثه خیلی کوچکی هم داشته باشند، اما در معرض بیماریهایی هستند که میتوانند انسانها را هم بیمار کنند.
بنابراین، مشکل، فقط سر و صدای حیوان نیست. شرایط بهداشتی افراد هم در این خصوص بسیار اهمیت دارد.
از بین همه حیوانات، دستهای هستند که مناسب نگهداری در فضای آپارتمان میباشند. پرندگان، گربه و سگ از انواع محبوب حیوانات خانگی است که با دردسر کمتری میتوان از آنها مراقبت کرد. اما همین حیوانات هم به دلایلی میتوانند باعث نارضایتی همسایگان شوند.
چه راهکاری به لحاظ قانونی وجود دارد؟
در قانون برای نگهداری حیوانات در آپارتمانها قوانینی در نظر گرفته شده است.
تبصره ماده ۳ آیین نامه اجرایی قانون تملک آپارتمان ها بیان میکند ” گذاشتن میز و صندلی و هر نوع اشیاء دیگر و همچنین نگهداری حیوانات در قسمتهای مشترک ممنوع است “. از این ماده میتوان نتیجه گرفت که نگهداری حیوانات در واحد شخصی، به شرط رعایت کردن، ممنوع نمیباشد.
مجازاتی برای نگهداری حیوان در قانون تعریف نشده است. با توجه به قانون، در صورتی که نگهداری حیوانات مثل سگ و گربه در آپارتمان، زمینهساز ایجاد سر و صدا و شیوع بیماریهای متداول باشد، تنها حق طرح دعوی و شکایت برای سایر همسایگان محفوظ است.
با این اوصاف روشن است که در قوانین آپارتماننشینی، در خصوص نگهداری سگ، گربه و دیگر حیوانات خانگی، سختگیریهای زیادی وجود دارد. اشخاصی که تمایل به نگهداری حیوانات در آپارتمان خود دارند، باید مقررات و مسائل بهداشتی را به نحو احسن رعایت کنند.
اگر موارد گفته شده رعایت شود، نگهداری این حیوانات در خانه اشکالی ندارد. در غیر اینصورت، صاحب حیوان خانگی متخلف بوده و همسایگان میتوانند از وی شکایت کنند.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی بیشتر با نکات حقوقی دیگر، “هفت نکته قانونی آپارتمان نشینی” را مطالعه کنید.
فریبا
۱۳ تیر ۱۴۰۰ در ۱۲:۴۴ ب٫ظ
عالی بودومشکل مراکه سگ دارم حل کرداین سگ نه سروصداداردنه مشکل بهداشتی برای سایرساکنین این دخترعزیزم جزیی ازخانواده ماست ودرزندگی وایجادآرامش برای من که دارای همسرشیطان صفتی هستم نقش مهمی ایفامیکند
سارا امیرانی
۱۴ تیر ۱۴۰۰ در ۱۱:۲۷ ق٫ظ
از اینکه همراه همیشگی ما هستید، از شما سپاس گزارم. سلامت و شاد باشید.
امیدوارم آرامش و حس خوب دوران اول زندگی مشترکتون بهتون برگرده .
ناشناس
۱۳ خرداد ۱۴۰۰ در ۳:۳۷ ب٫ظ
ناشناس
۱۲ خرداد ۱۴۰۰ در ۱۱:۳۰ ب٫ظ
ناشناس
۱۲ خرداد ۱۴۰۰ در ۸:۳۰ ب٫ظ
ناشناس
۱۲ خرداد ۱۴۰۰ در ۴:۳۶ ب٫ظ