با انتشار ویروس کرونا و بیم سرایت آن به دیگران، در مورد حضانت کودکان در برخی موارد، بین والدین یا سایر نزدیکانی که از این حقوق برخوردارند، اختلاف به وجود میآید. به همین جهت مراجعه به دادگاهها جهت اقامه دعوی صورت میپذیرد. در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی حضانت فرزند در دوران کرونا میپردازیم.
وضعیت حضانت فرزند در دوران کرونا
با توجه به انتشار گسترده این ویروس، بنابر توصیه پزشکان و متخصصین امر بهداشت، بهترین راه پیشگیری و جلوگیری از انتقال این ویروس، ماندن در خانه و به عبارتی قرنطینه میباشد. مگر در موارد ضروری که میبایست تمامی رعایتها را مد نظر قرارداد.
بنا بر نظر پزشکان، دچار شدن کودکان به این ویروس خطرساز نیست. اما آنها میتوانند به سادگی این بیماری را به دیگران انتقال دهند. اما رفتار با فرزندان کم سن و سال، به حدی صمیمانه است که انتقال این ویروس را اجتناب ناپذیر میکند.
با توجه به تعریف قوانین و قواعد موجود در کشور، حضانت فرزند با والدین است. در صورتیکه جهت مدیریت این امر، بین والدین اختلافی حاصل شود، یا بروز یک اتفاق(مانند درگیر شدن با ویروس کرونا) باعث آسیب رسیدن به نگهداری فرزند شود، دادگاه تصمیم صحیح به نفع فرزند را میگیرد. حتی دادگاه میتواند سرپرستی فرزند را به اقوام نزدیک یا شخصی که صلاحیت نگهداری از فرزند را دارد، اعطا کند.
طبق ماده ۴۱ قانون حمایت خانواده و نیز ماده ۱۱۷۳ قانون مدنی، هر زمان دادگاه تشخیص دهد بر سر توافقات راجع به حضانت فرزند اختلاف وجود دارد و نگهداری از فرزند توسط یک والد بر خلاف مصلحت اوست، دادگاه میتواند در خصوص اموری مانند واگذاری امر حضانت به دیگری یا تعیین شخص ناظر، با در نظر گرفتن مصلحت فرزند، تصمیم لازم را بگیرد.
در انتها یادآور میشود، با توجه به قوانین، اصل بر بقای حضانت است. حالتی وجود ندارد که حضانت از پدر یا مادر صرفا بخاطر ابتلا به یک بیماری واگیردار، از بین برود. در اینجا دادگاه است که تصمیم نهایی و صحیح را، برای حضانت فرزند اتخاذ میکند.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی بیشتر با دیگر نکات حقوقی، حضانت فرزند بعد از ازدواج مادر، را مطالعه کنید.
ناشناس
۱۷ تیر ۱۴۰۰ در ۵:۱۸ ب٫ظ
ناشناس
۱۷ تیر ۱۴۰۰ در ۵:۱۸ ب٫ظ
ناشناس
۱۷ تیر ۱۴۰۰ در ۵:۱۸ ب٫ظ
ناشناس
۹ خرداد ۱۴۰۰ در ۲:۵۹ ب٫ظ