متأسفانه حلقه بیماری کرونا هر روز در حال تنگتر شدن است و روزی نیست که همه ما خبر از ابتلا یا مرگ عزیزان، دوستان و کادر درمان را نشنویم. خبر خوب اینکه دانشمندان به واکسنهای مؤثری در این زمینه دست یافتهاند. اما در این بین افرادی هستند که به دلیل پراکندگی اطلاعات در مورد تزریق این واکسن مردد هستند. در این مطلب از مجله دلتا به دلایل ضرورت تزریق واکسن کووید-۱۹ پرداختهایم.
واکسن کرونا
بطور کلی با ساخت واکسنها به دست بشر میتوان با هزینه کم، از ابتلا به بیماریهای عفونی و ویروسی پیشگیری کرد. کاری که امروز ضرورت آن با توجه به کشندگی ویروس کووید-۱۹ بیش از پیش احساس میشود. اما برای افرادی که هنوز در خصوص تزریق واکسن ایمن مردد هستند دلایل خوبی ذکر میکنیم که نشان از اهمیت بالای واکسیناسیون دارد.
مطالعات روی واکسنها
تمام واکسنهای معتبر در چهارچوب مطالعات طولانی و گسترده بالینی روی دهها هزار نفر مورد بررسی قرار میگیرند و حتی بعد از تأیید، اثرات آنها همچنان بررسی میشود.
اگر واکسنهای کووید-۱۹ با سرعت بیشتری نسبت به سایر بیماریهای واگیر تاریخ، وارد بازار شدهاند به دلیل این است که کاغذبازیهای معمول حذف شده است نه اینکه آزمایشهای دقیق و عمیق روی آنها انجام نشده است.
نجات جان خود
سازمان بهداشت جهانی اخیراً تأیید کرده است که واکسیناسیون سالانه از دو تا سه میلیون مرگ پیشگیری میکند. برای مثال بیماری آبله که تخمین زده میشد در قرن بیستم حدود ۳۰۰ میلیون نفر را به کام مرگ بکشاند به لطف واکسن ایمن و مؤثر، بطور کامل ریشهکن شد.
حفاظت از کادر درمان
در حال حاضر کادر درمان تحت فشار و استرس زیادی قرار دارند. تزریق هر چه سریعتر واکسن، فشار را از روی کادر درمان برداشته و آنها را به روند طبیعی کاری خود برمیگرداند.
حفاظت از افراد آسیبپذیر جامعه
زمانی که تعداد کافی از افراد جامعه واکسن یک بیماری مانند کرونا را دریافت کرده باشند زنجیره انتشار و انتقال این بیماری ناقص خواهد شد. در نتیجه وضعیتی که ایمنی جمعی خوانده میشود اتفاق میافتد.
صرفهجویی در وقت و هزینه
واکسیناسیون فقط چند دقیقه زمان میبرد و بسیار ارزان یا رایگان است. از طرف دیگر شیوع هر چه بیشتر این بیماری به معنای تعطیلیهای گسترده در مشاغل مختلف است که اثرات اقتصادی زیانباری به همراه دارد. علاوه بر آن هزینههای درمان نیز بسیار بالا است.
کاهش مقاومت به داروها
استفاده بیش از اندازه آنتیبیوتیکها باعث شده است باکتریها و ویروسها مقاوم شوند و این مسئله نتیجهای جز انتشار عفونتهای غیرقابل درمان ندارد. تزریق واکسن کووید-۱۹ باعث کاهش مصرف آنتیبیوتیکها و داروهای ضدویروس میشود.
پیشنهاد مطالعه: مطلب چقدر احتمال دارد دوباره کرونا بگیریم؟ را بخوانید.
ناشناس
۷ خرداد ۱۴۰۰ در ۳:۳۸ ب٫ظ
مسعود
۳ خرداد ۱۴۰۰ در ۴:۱۳ ب٫ظ
ممنونم
سارا امیرانی
۳ خرداد ۱۴۰۰ در ۴:۱۶ ب٫ظ
از همراهی مهربانانه شما سپاس گزارم.
ناشناس
۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۲:۳۷ ب٫ظ
ناشناس
۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۹:۳۸ ق٫ظ
ناشناس
۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۹:۲۹ ق٫ظ
ببخشید الان من یه سوال دارم آیا واکسنی برای افراد زیر ۱۸ سال وجود داره؟ اگه وجود ندارد پس چجوری میخوان دانش آموزان رو برای مهر آینده واکسینه کنن؟
سارا امیرانی
۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۹:۱۵ ق٫ظ
همراهی کاربران فرهیخته و فهیمی چون شما ، افتخار ماست.
واکسن کرونا بر حسب سن طراحی نشده ، امیدواریم سریع تر برای همه گروههای سنی تزریق و بهترین نتیجه ها حاصل بشه.
ناشناس
۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۷:۲۳ ق٫ظ
ناشناس
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۱۰:۵۹ ب٫ظ
ناشناس
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۱۰:۵۹ ب٫ظ
ناشناس
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۱۰:۳۴ ب٫ظ
ناشناس
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۱۰:۱۷ ب٫ظ
ناشناس
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۷:۵۸ ب٫ظ
ناشناس
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۷:۵۱ ب٫ظ
ناشناس
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۷:۳۸ ب٫ظ
ناشناس
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۷:۳۸ ب٫ظ
ناشناس
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۷:۳۱ ب٫ظ
ناشناس
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۶:۳۵ ب٫ظ
ناشناس
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۶:۲۵ ب٫ظ
ناشناس
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۶:۲۴ ب٫ظ
ناشناس
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۶:۲۳ ب٫ظ
ناشناس
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۶:۲۳ ب٫ظ
ناشناس
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۶:۲۳ ب٫ظ
ناشناس
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۵:۴۳ ب٫ظ
ناشناس
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۵:۳۳ ب٫ظ
ناشناس
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۵:۲۰ ب٫ظ
مرتضی
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۵:۱۴ ب٫ظ
بر خلاف نوشته های خوبی که ازتون دیدم ، نکته مثبت کوتاه و مختصر بودن متن بود اما اثر گذاری که باید داشته باشه نداشت.مثل این بود بیاییم بگیم آقا اگه واکسن نزنی میمیری اما وقتی از کلید واژه ها استفاده بشه ،تاثیرگذارب بیشتری خواهد داشت
سارا امیرانی
۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۱۰:۰۲ ب٫ظ
همراه گرامی مجله دلتا ، از اینکه با بازخوردهای مثبتتون ، ما رو تقویت می کنید سپاس گزارم.
به نکات ارزشمند مطرح شده از سوی شما هم توجه خواهد شد.
ناشناس
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۴:۵۷ ب٫ظ