بهترین زمان خواب و بیداری کی است؟ ریتم شبانهروزی، چرخهی خواب ما را کنترل میکند. به این ترتیب که مشخص میسازد صبحها کی بیدار شویم و شبها کی بخوابیم. وقتی به توصیههایش گوش میدهیم، بدنمان به یک سمفونی دل انگیز تبدیل شده و هر نتی به بهترین شکل اجرا میشود. حتی وقفههای سکوت هم معنا دارند. وقتی بدنمان را نادیده میگیریم، سمفونی قشنگمان به صدای اعصابخردکن شیپورها و نغمهی ناجور طبلها تبدیل میشود.
دلیلش این است که ریتم شبانهروزی، هورمونها، دمای بدن و تغییرات جسمانی دیگر را دستکاری میکند که به ما بگوید کی گوشبهزنگ باشیم، کی آسوده. ایدهآل این است که با خورشید بیدار شویم و با غروب آفتاب بخوابیم. اگر با طلوع خورشید بیدار شویم، بدنهای ما هورمونهایی مثل کورتیزول ترشح میکند که انرژیزا هستند. ولی همان هورمون وقتی که استرس داریم هم ترشح میشود. اگر قبل از خواب این اتفاق بیفتد، خوابیدن را سخت میکند.
اگر شبها در یک اتاق تاریک بدون گوشی و تبلت بخوابیم، بدن شروع میکند به ترشح ملاتونین و سراتونین. این هورمونها هستند که باعث میشوند خواب خوبی داشته باشیم. در نهایت با این کار در شروع روز بهجای اینکه از فرط بیخوابی خودتان را روی زمین بکشید، زیر لب آواز خوشایندی را زمزمه میکنید.