جعبه کمکهای اولیه، جعبه یا کیفی حاوی تدارکات و تجهیزاتی است که در صورت لزوم بتوان با آن اقدام به انجام کمکهای اولیه نمود. در صورت بروز حوادث و اتفاقات، دسترسی به این تجهیزات در خانه باعث صرفه جویی در زمان و کمک به بهبود آسیب میشود. در این بخش از سلامت مجله دلتا به شما کمک میکنیم جعبه کمک های اولیه در خانه را خودتان بسازید.
چرا وجود جعبه کمک های اولیه در خانه مهم است؟
بروز اتفاقاتی مانند زخم، بریدگی، خراش و سوختگی معمولا در خانه و زندگی روزمره، امری عادی و پرتکرار است. گاهی این حوادث از بریدگی یا سوختگیهای سطحی فراتر هستند. مانند شرایط پس از زلزله که ناگهان به سراغ ما میآیند. لذا لازم است مجموعه اولیهای از وسایل مورد نیاز را برای استفاده در این شرایط در خانه داشته باشیم.
لوازم جعبه کمکهای اولیه خانگی چه باید باشد؟
وسایل و داروهایی که مورد مصرف بیشتری دارند و ضروری هستند باید در این جعبه نگهداری شوند. باید تصور کنیم در صورت بروز اتفاق، اولین وسایلی که مورد نیاز هستند کدامند. میتوانید از این لیست برای تهیه این وسایل استفاده کنید.
- محلول بتادین
- سرم شستشو (موجود با همین نام در داروخانهها)
- پد الکل و یک بطری کوچک الکل طبی
- گاز استریل و غیر استریل
- باند در اندازههای ۲ و ۵ و ۱۰ سانتیمتری
- انواعی از چسب زخم بزرگ و کوچک
- تب سنج
- قیچی تیز کوچک
- چراغ قوه
- فندک
- قرصهای مسکن ساده مثل استامینوفن و ایبوپروفن
- قرص آنتی هستامین
- قرص متوکلوپرامید (ضد تهوع)
- پماد سوختگی
- قرص کلد استاپ
- پنبه
- دستکش
محل نصب جعبه کمکهای اولیه در خانه
برای این جعبه جایی در نظر بگیرید که به سرعت و به راحتی در دسترس باشد. جاهایی مثل درون کمد دیواری یا کشوهای مرتفع، گزینههای مناسبی نیستند. برای اینکه دست و پا گیر نباشد، میتوانید جایی روی دیوار در نظر بگیرید. همچنین به جای جعبه میتوان از کیف استفاده کرد.
موارد احتیاط در استفاده از جعبه کمکهای اولیه
- دقت کنید که بخاطر وجود مواد دارویی، این جعبه باید در دمای محیط قرار بگیرد و مکانهایی چون حمام مناسب نیستند.
- این جعبه و بخصوص داروهای آن، بایستی همیشه دور از دسترس کودکان قرار گیرد. بعلاوه بر روی شیشه هر یک از داروها بر چسب باشد تا در موقع استفاده اشتباهی رخ ندهد.
- هر ۶ ماه یک بار تاریخ انقضای داروها را چک کنید.
- در صورت استفاده از هر کدام از وسایل در اولین فرصت آن را جایگزین کنید.
- به شرایط اعضای خانواده دقت کنید. بیماریهای افراد خانواده یا سن کودکان را در نظر بگیرید و وسایل متناسب را به جعبه اضافه کنید.
- هنگامی که چراغ قوه را استفاده نمی کنید، باطری های آن را خارج کنید و در کنارش قرار دهید.
حرف آخر
برای ساختن یک جعبه کمک های اولیه در خانه نیاز به دانش پزشکی خاصی نیست. این وسایل ساده اما کاربردی و مفیدند و وجود آنها علاوه بر خانه در هر سازمان و ساختمانی لازم و حائز اهمیت است. پس دست به کار شوید و برای سلامت خانوادهتان یک جعبه کمکهای اولیه برای خانه بسازید.
پیشنهاد مطالعه: این غذاها زخم را زودتر ترمیم میکنند! را بخوانید.
ناشناس
۱ خرداد ۱۴۰۰ در ۴:۵۹ ب٫ظ
ناشناس
۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۱۱:۰۸ ب٫ظ
فریبا/سوته دل
۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۱۰:۲۷ ق٫ظ
خیلی برایم کاربردی بودوازسردرگمی نجاتم دادوبانشان دادن راهکاری برای نظم بخشیدن واولویت بندی لوازم مراازبهم ریختگی جعبه ام نجات دادوکمکم کردلوازم بلااستفاده راکناربگذارم،باسپاس فراوان ازنوشین خانم حائری،عاقبت بخیرباشی مادر
نوشین حائری
۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۱۲:۰۰ ب٫ظ
با سلام خدمت شما همراه گرامی، خوشحالم که این مطلب برای شما کاربرد داشته و استفاده بردهاید. تمام تلاش ما در جهت دادن اطلاعات مفید به شما همراهان دوست داشتنی و ارزشمندمون هست. سپاسگزارم از دعای پر مهرتون و همراهیتون با مجله دلتا
ناشناس
۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۹:۳۸ ب٫ظ
ناشناس
۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۸:۵۶ ق٫ظ
ناشناس
۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۸:۵۶ ق٫ظ
عالیه
ناشناس
۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۸:۵۶ ق٫ظ
عالیه