برای همه ما پیش میآید که شب بدی را گذرانده باشیم و خواب به چشممان نیامده باشد. اینکه بیخوابی به سر آدم بزند امری طبیعی است اما اگر این بیخوابی تبدیل به یک عادت دائمی شود، میتواند نشانه مشکلی در سلامتیتان باشد.در این مطلب از مجله دلتا ۸ بیماری جدی مرتبط با اختلال خواب را عنوان میکنیم. لطفاً با ما همراه باشید.
لازم است بدانید اگر بی خوابی برای شما مداوم و مزمن است می تواند نشانگر یک بیماری یا اختلال در سلامتی باشد. در ادامه با تعدادی از این بیمارها آشنا خواهید شد.
بیماری قلبی
بیماریهای عروق قلبی معمولاً با خواب درارتباط هستند. به عقیده متخصصان در طول روز مایعات بدنی، باعث ورم طبیعی در ناحیه پاها میشود. این مایعات در شب به طور طبیعی در کل بدن پخش میشوند. اما اگر قلب به درستی کار نکند ممکن است این مایعات در قلب و ریهها راکد بماند. این حالت موجب ضربان تند یا نامنظم قلب و سنگینی قفسه سینه میشود.
مشکلات تیروئید
پرکاری غده تیروئید باعث تسریع عملکردهای متابولیکی مختلف بدن میشود. افرادی که به این مشکل مبتلا هستند بی قرارند و به آسانی به خواب نمیروند.
آرتروز
بیخوابی افراد مبتلا به آرتروز صرفاً به دلیل احساس درد نیست. واقعیت این است که آرتروز باعث ایجاد التهاب واضطراب در بدن میشود. اختلال خواب باعث افزایش التهاب و التهاب موجب اضطراب و بیخوابی میشود که یک دور باطل ایجاد میکنند.
آلرژیها
آلرژی از تجمع مواد حساسیتزای موجود درهوا در بینی و بروز التهاب ایجاد میشود. آلرژی باعث آبریزش ، ترشح و احتقان بینی میشود. این علائم که در طول روز نیز ناراحتکننده هستند در طول شب آزاردهندهتر شده و باعث بدخوابی میشوند.
ریفلاکس اسید معده
ریفلاکس معده به معنای برگشت اسید معده به سمت مری است. این وضعیت موجب بروز سوزش، سرفه و احساس خفگی در حال استراحت و خواب میشود. این بیماری یکی از عوامل اصلی بیخوابی در بین افراد ۴۵ تا ۶۴ سال محسوب میشود. روش درمان این مشکل تغییر برخی عادتهای زندگی و مصرف دارو است.
آپنه خواب
واژه آپنه به معنای قطع تنفس کوتاه و یا تنفس منقطع است. زمانی که میخوابید، عضلات گلو به طور طبیعی شل میشوند. این شل شدن عضلانی در افرادی که به آپنه خواب دچار هستند بیشتر است و همین امر باعث میشود که مجاری تنفسی مسدود شوند. این بیماری منجر به خر و پف مزمن میشود.
سندرم پاهای بیقرار
افرادی که به این اختلال دچار هستند تقریباً همیشه تمایل دارند که پاهایشان را تکان دهند و از این طریق سعی در تسکین تنشهای وارده دارند. واقعیت این است که علائم این مشکل در ساعات پایانی روزتشدید می شود و در نتیجه فرد نمیتواند به خوبی بخوابد.
افسردگی
سهچهارم افرادی که از افسردگی رنج میبرند دچار اختلال خواب نیز میشوند. ارتباط بین خواب و افسردگی پیچیده است. کمبود خواب به تنهایی در افسردگی نقش ندارد اما تغییراتی در مغز افراد افسرده به طور مستقیم روی خواب تأثیرمیگذارد. به همین دلیل درمان افسردگی باید با استراحت همراه باشد.
همچنین بخوانید : کمبود چه ویتامینهایی باعث بیخوابی میشود؟
ناشناس
۴ شهریور ۱۴۰۱ در ۹:۴۳ ق٫ظ
نجاتی
۲۰ خرداد ۱۴۰۰ در ۵:۵۸ ب٫ظ
بسیار عالی.ممنون از دست اندرکاران
سارا امیرانی
۲۲ خرداد ۱۴۰۰ در ۹:۵۸ ق٫ظ
با سلام و سپاس از همیاری مهربانانه شما کاربر گرامی.
ناشناس
۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۱:۴۰ ق٫ظ
ناشناس
۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۵:۳۹ ق٫ظ
ناشناس
۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۵:۳۹ ق٫ظ
ناشناس
۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۳:۴۶ ب٫ظ
خوبه سطح آگاهی آدم رو بالا میبره
خدیجه
۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۱:۲۹ ق٫ظ
عالی خوب
نوشین حائری
۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۱۰:۰۰ ق٫ظ
سپاس از همراهی شما دوست گرامی
ناشناس
۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۳:۳۹ ق٫ظ
نازنین ملکی
۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۹:۴۰ ب٫ظ
خیلی جالبه
نوشین حائری
۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۱۰:۵۳ ق٫ظ
سپاس از همراهی شما دوست عزیز
ناشناس
۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۶:۵۸ ب٫ظ
ناشناس
۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۶:۲۶ ب٫ظ
ناشناس
۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۵:۵۰ ب٫ظ
کلیه مطالب ودستور عملهای این مجله مورد استفاده ومفید میباشد
نوشین حائری
۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۱۰:۵۳ ق٫ظ
سپاس از همراهی شما دوست عزیز
ناشناس
۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۳:۱۳ ب٫ظ
ناشناس
۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۲:۴۴ ب٫ظ