بیماری پارکینسون، یک اختلال عصبی تدریجی است که بر اثر کاهش سلولهای مغزی تولیدکننده دوپامین به وجود میآید. نبود این سلولها، منجر به از دست دادن کنترل ماهیچههای صاف و لرزشهای غیرقابل کنترل میشود.در این مطلب از مجله دلتا درباره علائم بیماری پارکینسون صحبت خواهیم کرد.
علایم شایع بیماری پارکینسون
لرزش، سفتی عضلات، غیرطبیعی بودن قامت (خمیده)، بینظمی حرکات بدن، راه رفتن نامتناسب به حالتی که پاها به زمین کشیده میشوند و فاصله پاها نسبت به هم بیشتر از حالت طبیعی است، تغییرات صدا (ضعیف و بم)، مشکلات در به خاطر سپردن یا به یادآوردن اطلاعات جدید؛ از علائم بیماری پارکینسون هستند.
چند علامت اصلی بیماری
ارتعاش دست و پا در حالت استراحت (لرزش بیمار، همزمان با ارتعاش دست و پا در حالت استراحت)
آرام شدن و کندی حرکات
نداشتن تعادل
تشخیص بیماری به طور معمول مبتنی بر معاینه فیزیکی است، اما بررسیهای طبی و اسکن مغز هم برای اطمینان از نبود بیماریهای دیگر و رد سایر اختلالات انجام میشود.
حس بویایی و آلزایمر
غربالگری حس بویایی، میتواند به تشخیص زودهنگام بیماری پارکینسون قبل از ظهور علایم حرکتی این بیماری کمک کند. یک تحقیق جدید نشان میدهد مردانی که کمترین قدرت بویایی را داشتند، ۲ و نیم برابر کسانی که قوی ترین حس بویایی را داشتند به پارکینسون مبتلا شدند. بنابراین اختلال یا از دست دادن حس بویایی، پیش نشانگر پارکینسون است و میتواند بیماری را از چندین سال قبل پیش بینی کند.
مطالعات اخیر نشان دادهاند که عوامل ژنتیکی و محیطی از قبیل سابقه فامیلی مثبت، جنسیت مذکر، ضربه به سر، تماس با آلایندهها (به ویژه حشره کشها و آلودگی هوا)، آسیب مغزی، رژیمهای غذایی حاوی مقادیر بالای چربیهای اشباع نشده، کمبود اسیدفولیک و ویتامین D و B12، دیابت، استفاده از آب چاه یا مصرف ترکیبات آفتکش، استرس و شیوه نوین زندگی در بروز این بیماری موثر است.
پیشنهاد مطالعه: مطلب خارش کف پا و علل آن را بخوانید.
ناشناس
۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۳:۲۳ ق٫ظ
ناشناس
۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۵:۲۷ ب٫ظ
ناشناس
۲۵ فروردین ۱۴۰۰ در ۶:۲۳ ب٫ظ