ممکن است زمانی که به حمام میروید و به موهای خود شامپو میزنید و یا وقتی موهای خود را شانه میکشید متوجه ریزش تعدادی از موهای خود شوید و این شما را نگران کند. اما اگر بدانید تعداد طبیعی ریزش مو در طول روز چقدر است و چگونه میتوان این مقدار ریزش را آزمایش کرد و به نتیجه رسید، آن وقت نگرانیهای بیهوده را کنار میگذارید و در صورت وجود مشکل در صدد رفع آن برمیآیید. در ادامه این مطلب از مجله دلتا درباره تعداد طبیعی ریزش مو صحبت خواهیم کرد.
تعداد طبیعی ریزش مو
هر انسان بالغ به طور میانگین دارای ۱۰۰.۰۰۰ الی ۱۵۰.۰۰۰ تار مو در سرش است. هر فرد در طول روز تقریبا بین ۵۰ تا ۱۰۰ تار مو از دست میدهد و تا این حد ریزش مو طبیعی است. در واقع ۸۰ تا ۹۰ درصد فولیکولهای مو در مرحله رشد هستند، در حالی که بقیه موها در مرحله استراحت یا ریزش هستند. به مرور زمان به جای هر تار مویی که ریخته میشود مجددا مویی جدید از همان نقطه روییده میشود.
میزان ریزش مو با افزایش سن رابطه مستقیم دارد و هر چه مسن تر شوید، تعداد موهایی که روزانه از دست خواهید داد نیز بیشتر خواهد شد.
اما چه موقع تعداد ریزش مو طبیعی نیست و باید نگران بود ؟
ریزش بیش از ۱۲۵ تار مو در روز طبیعی نیست و باید به دنبال علت این ریزش غیر طبیعی بود. اگر این مقدار ریزش بیش از سه هفته ادامه یابد و یا اگر احساس میکنید تراکم موهایتان با گذر زمان در حال کاهش است، همچنین اگر میبینید تارهای مو همراه با ریشه میریزند، همه این موارد میتواند دلیلی قانع کننده برای مراجعه به پزشک باشد.
روشهای آزمایش ریزش مو غیر طبیعی
- روش کشیدن یک دسته مو: حدود ۶۰ تار موی خود را در دست بگیرید و کمی آنها را بکشید. اگر بین ۵ تا ۸ تار مو ریخت و در دستتان جمع شد، یعنی میزان ریزش موی شما طبیعی است. اما اگر تعداد موهای ریخته ۱۵ تا ۲۰ تار مو بود، طبیعی نیست و باید برای درمان نزد متخصص پوست و مو بروید.
- روش شانه کشیدن از پشت سر به جلو: قبل از اینکه موهای خود را بشویید، از پشت موهای قسمت بالای سرِ خود را شانه کرده و موها را به سمت جلو بیاورید. حدود یک دقیقه این کار را تکرار کنید. میتوانید این کار را روی یک کاغذ یا پارچه رنگی انجام دهید تا موهایی را که میریزد ببینید. در حالت عادی باید حدود ۱۰ تار مو بریزد و بیشتر از آن، طبیعی نیست و باید به متخصص مراجعه شود.
علتهای ریزش مو
- دلایل ژنتیکی و ارثی (بیشتر در ناحیه جلوی سر و کف سر)
- عدم تعادل هورمونی (مثلا زنان در دوران یائسگی، زایمان یا مصرف قرص ضدبارداری)
- کمبود مواد مغذی ضروری در بدن مخصوصا آهن بدن
- کم کاری یا پرکاری تیروئید
- گذراندن دوران بعد از بیماری یا عمل جراحی
- مصرف برخی از داروها (مثل داروهای نیروزا و آنتی بیوتیکها)
- کشیدن سیگار
- استرس، تنش، ناراحتی فکری و نگرانی
- استفاده بیش از حد از مواد شیمیایی همچون رنگ مو، اسپری مو، مواد دکلره و مواد فر و صاف کننده مو
- حرارت ناشی از سشوارها و اتوی مو
- رژیم غذایی نامناسب و عادات ناسالم
- شوره سر و سایر اختلالات پوست سر
- از دست دادن وزن زیاد
پیشنهاد مطالعه: مطلب ریزش مو در مردان و راههای جلوگیری از آن را در مجله دلتا بخوانید.
ناشناس
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۱۲:۳۹ ب٫ظ
ناشناس
۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۳:۲۹ ب٫ظ
ناشناس
۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۱۰:۲۹ ب٫ظ
ناشناس
۱۳ فروردین ۱۴۰۰ در ۶:۰۲ ب٫ظ
ناشناس
۲ فروردین ۱۴۰۰ در ۷:۳۹ ب٫ظ
ناشناس
۲ فروردین ۱۴۰۰ در ۱۲:۴۱ ب٫ظ
ناشناس
۲ فروردین ۱۴۰۰ در ۱۲:۴۱ ب٫ظ
ناشناس
۱ فروردین ۱۴۰۰ در ۸:۳۷ ب٫ظ
ناشناس
۱ فروردین ۱۴۰۰ در ۶:۲۴ ب٫ظ