هیچ رژیم غذایی معجزهگری برای کمک به این بیماری وجود ندارد. مصرف ترکیب مناسبی از مواد غذایی در کنار استراحت کردن میتواند به بهبود علائم بیماری کمک کند. در این مطلب از مجله دلتا با بایدها و نبایدهای رژیم غذایی کرونا بیشتر آشنا میشویم. همچنین به شما میگوییم که اگر کرونا گرفتیم چه غذایی بخوریم و چه چیزهایی نخوریم. با ما همراه باشید.
رژیم غذایی کرونا
برای بهبودی در زمان ابتلا به ویروس کرونا و بعد از آن، تغذیه مناسب اهمیت زیادی دارد. ممکن است در زمان ابتلا به کرونا علائمی مثل تنگی نفس، سرفه و ناراحتی در قفسه سینه، غذاخوردن را برای شما سخت کند. همچنین ممکن است دچار بیاشتهایی و اختلال در حس چشایی و حس بویایی شوید که میتواند تغذیه مناسب را سختتر کند؛ بنابراین اینکه در زمان ابتلا به کرونا چه غذایی میخورید و چه مینوشید، نقش چشمگیری در تقویت سیستم ایمنی شما دارد و سرعت بهبودی شما را تعیین میکند. رژیم غذایی فرد مبتلا به کووید ۱۹ با توجه به نوع علائم و شدت آنها تغییر میکند.
انرژی ازدست رفته را با خوراکیهای پرکالری جبران کنید.
بدن شما انرژی خود را دست داده و بنابراین باید انرژی از دست رفته را جایگزین کنید. هرچند غذایی خاص برای مقابله با علائمی شبیه بیماری آنفولانزا وجود ندارد، در رژیم غذایی خود به غذاهایی با کالری زیاد مثل موارد زیر نیاز دارید تا انرژی از دست رفته را جبران کنید.
- برنج
- سیب زمینی
- نان
- پاستا
- غلات کامل
مواد غذایی مثل پروتئین، ویتامین A، ویتامین C، ویتامین D و ویتامین E و روی (زینک) به تقویت سیستم ایمنی شما کمک میکند.
از مصرف پروتئین غافل نشوید.
بدون این مواد سودمند، بهبودی شروع نمیشود؛ بنابراین، غذاهای سرشار از پروتئین بخورید. روزانه ۷۵ تا ۱۰۰ گرم پروتئین را در رژیم غذایی کرونایی خود بگنجانید. میتوانید از خوراکیهای زیر استفاده کنید:
- غلات کامل
- عدس
- حبوبات
- محصولات لبنی
- محصولات سویا
- آجیل و دانههای خوراکی
خوراکیهای تقویتکننده دستگاه ایمنی
بعضی از میوهها، سبزیجات، گیاهان دارویی و ادویهها، به دلیل داشتن مواد شیمیایی گیاهی و ترکیبات زیستفعال، سیستم ایمنی را تقویت میکنند. این مواد را در رژیم غذایی خود قرار دهید و از دمنوشهای گیاهی مثل چای کادا (kadha) (نوعی چای هندی) چای سبز و جوشاندههای گیاهی استفاده کنید.
چه مایعاتی بنوشیم؟
عفونت میتواند بدن را کمآب کند؛ بنابراین برای بهبودی به آبرسانی مجدد نیاز دارید. روزانه ۸ تا ۱۰ لیوان آب بنوشید. آبگوشت، سوپ و سایر نوشیدنیها را در رژیم غذایی کرونا قرار دهید. میتوانید از نوشیدنیهای زیر استفاده کنید:
- آب
- آبمیوه
- آبگوشت
- چای با عسل
- آبمعدنی گازدار
نکاتی در مورد رژیم غذایی کرونا
- از میانوعدههای سالمی که همیشه در دسترس هستند، بخورید و آنها را جلوی دید بگذارید.
- مصرف نوشیدنیهای کافئیندار را محدود کنید. این نوشیدنیها ممکن است موجب کم آبی بدن شوند.
- محصولات تازه مثل میوه، سبزیجات و محصولات حیوانی را نسبت به محصولات بستهبندی شده در اولویت قرار دهید.
- تمام پروتکلهای بهداشتی را هنگام تهیه غذا رعایت کنید. دستهای خود را قبل و بعد از آمادهسازی و خوردن غذا بشویید.
- برای بسیاری از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ طی دوره بهبودی بلعیدن سخت است؛ بنابراین از غذاهای نرم و له شده و مایعات استفاده کنید.
- هیچ رژیمی بدون خواب کافی و ورزش کارساز نیست؛ بنابراین به قدر کافی استراحت کنید و از انجام فعالیتهای جسمی سبک غافل نشوید.
- اگر تب بالایی داشته باشید، به مایعات بیشتری نیاز دارید. آب و نوشیدنیهای داغ بدون کافئین انتخابهای خوبی هستند. مایعات دارای کالری مثل آبگوشت، شیر، آبمیوه، شربت زنجبیل میتوانند مفید باشند.
پیشنهاد مطالعه: مطلب علائم جدید ویروس کرونا که شاید ندانید را در مجله دلتا بخوانید.
ناشناس
۲۸ فروردین ۱۴۰۰ در ۱۰:۵۲ ق٫ظ
خوب بود
ناشناس
۲۷ فروردین ۱۴۰۰ در ۹:۳۴ ب٫ظ
ازمطاالهابی شما بسیار ممنونم دست شما دردنکند
ناشناس
۹ فروردین ۱۴۰۰ در ۶:۵۶ ب٫ظ
ناشناس
۹ فروردین ۱۴۰۰ در ۵:۵۲ ب٫ظ
ناشناس
۷ فروردین ۱۴۰۰ در ۴:۰۲ ب٫ظ
ناشناس
۷ فروردین ۱۴۰۰ در ۵:۱۰ ق٫ظ
ناشناس
۶ فروردین ۱۴۰۰ در ۱:۰۲ ب٫ظ
ناشناس
۶ فروردین ۱۴۰۰ در ۹:۱۲ ق٫ظ
ناشناس
۵ فروردین ۱۴۰۰ در ۴:۴۴ ب٫ظ