محققان دانشگاه «نورث وسترن» در شیکاگو متوجه شدند خواب عمیق برای حفظ سلامت مغز حیاتی است. در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی تاثیر خواب خوب شبانه میپردازیم.
تاثیر خواب خوب شبانه
داشتن یک خواب خوب شبانه با از بین بردن سموم بالقوه خطرناک در مغز، ذهن را پاک میکند. این سموم شامل پروتئینهای سمی است که ممکن است منجر به ابتلا به بیماریهای تخریب کننده عصب مانند پارکینسون و آلزایمر شود. محققان در این مطالعه فعالیت و رفتار مغز مگس میوه را بررسی کردند. اگرچه ممکن است این حشرات بسیار متفاوت از انسان به نظر برسند، اما نورونهایی که چرخه خواب و بیداری این مگسها را کنترل میکند، به طرز شگفت انگیزی شبیه انسانها است. به همین دلیل اغلب از مگس میوه به عنوان ارگانیسمهای الگو، برای مطالعه خواب و بیماریهای تخریب عصبی استفاده میشود.
یافتههای این مطالعه نشان میدهد خواب عمیق در پاکسازی مواد زائد از بدن مگس میوه نقش دارد. این مطالعه نشان میدهد که عملکرد اصلی و تکاملی خواب پاکسازی مواد زائد است. میزان خوابی که برای سلامت، بدن به آن نیاز دارد به عوامل مختلفی (به ویژه سن) بستگی دارد. بر این اساس نوزادان به ۹ تا ۱۰ ساعت خواب، به علاوه ۳ ساعت یا بیشتر چرت زدن در طول روز، بچههای نوپا به ۹ تا ۱۰ ساعت خواب شبانه و ۲ تا ۳ ساعت چرت زدن در طول روز، کودکان مدرسهای به ۹ تا ۱۱ ساعت و بزرگسالان ۶ تا ۹ ساعت خواب نیاز دارند. علاوه بر سن، عوامل دیگری از جمله بارداری و افزایش سن نیز میتواند بر مدت زمان خوابی که بدن به آن نیاز دارد، تاثیر بگذارد.
پیشنهاد مطالعه: مطلب عواملی که هوش را کاهش میدهند! را مطالعه کنید.
Kambiz
۷ دی ۱۴۰۰ در ۱۲:۵۵ ب٫ظ
ناشناس
۱۷ آبان ۱۴۰۰ در ۳:۲۳ ب٫ظ
ناشناس
۵ آبان ۱۴۰۰ در ۲:۲۰ ق٫ظ
ناشناس
۲۰ مهر ۱۴۰۰ در ۷:۳۹ ب٫ظ
ناشناس
۳۰ بهمن ۱۳۹۹ در ۶:۴۳ ب٫ظ
کیان بابا
۹ بهمن ۱۳۹۹ در ۱:۴۴ ب٫ظ
ناشناس
۶ بهمن ۱۳۹۹ در ۶:۱۲ ب٫ظ
ناشناس
۶ بهمن ۱۳۹۹ در ۴:۱۰ ب٫ظ
ناشناس
۶ بهمن ۱۳۹۹ در ۴:۰۹ ب٫ظ
ناشناس
۶ بهمن ۱۳۹۹ در ۱۲:۴۲ ب٫ظ