به نظر می رسد صدای انفجار یا رعد و برق میٰتواند از صداهای بسیار بلند روی زمین باشد اما ممکن است برای بسیاری از افراد این سوال مطرح شود که یک موج صدا باید چقدر بلند باشد تا به یک موج شوک آور تبدیل شود و عنوان بلندترین صدا که در زمین تولید شده را به خود اختصاص دهد. در ادامه این مطلب از مجله دلتا درباره صدای انفجار آتشفشان کراکاتوآ اندونزی میخوانید.
دانستنی های صوت یکی از موضوعات جالب علم فیزیک است. صدا در اثر ضربه مولکولها به یکدیگر، در یک زنجیره از منبع صدا تا پرده گوش کشیده میشود. صدا یک نوع انرژی ارتعاشی است که توسط گوش دریافت شده و با کمک عصبهای شنوایی به مغز ارسال شده و شنیده میشود. زمانی که با انگشت گوش خود را میپوشانید، در رسیدن این زنجیره به گوشتان اختلال ایجاد میکنید که باعث میشود تا این مولکولها با موج آشفتگی به نزدیکترین بخش منتقل شده تا به پرده گوش رسیده و پیام به مغز منتقل شده و در نهایت صدا شنیده شود.
اگر انرژی بیشتری در منبع صدا وجود داشته باشد، مولکولهای هوا به جای اینکه آن را به جلو و عقب منتقل کنند، فقط به صورت عمده تحت فشار قرار میدهند و موج صدا به یک موج شوکآور تبدیل میشود.
بلندترین صدا در طول تاریخ
یافتههای دانشمندان نشان میدهد هنگامی که آتشفشان کراکاتوآ در اندونزی در سال ۱۸۸۳ میلادی فوران کرد، یک جزیره را ویران نموده و مواد مذاب آن در شعاع ۲۷/۳ کیلومتر با سرعت ۸۰۰ متر بر ثانیه پرتاب شده و در اثر آن ۳۶ هزار نفر جان خود را از دست دادند.
گزارشهای تاریخی نشان میدهد صدایی که در اثر این انفجار ایجاد شده به قدری زیاد بود که ملوانان در ۶۴/۳ کیلومتری این محل دچار پارگی پرده گوش شدند. گفتنی است حتی تا ۱۶۰ کیلومتر دورتر از آن، حجم صدا ۱۷۰ دسی بل و آنقدر زیاد بود که ممکن بود به افرادی که آن را میشنوند، آسیب دائمی وارد شود. جالب این است که شدت صدای ایجاد شده بر اثر این انفجار به حدی بود که در چهار هزار و ۸۰۰ کیلومتر دورتر نیز شنیده میشد به طور مثال برای درک بهتر این پدیده باید بگوییم صدایی که در انگلیس تولید شده میتواند در ایالات متحده شنیده شود.
پیشنهاد مطالعه: در مجله دکوراسیون دلتا درباره «چیدمان مبل بزرگ را در نشیمن کوچک» بخوانید.
ناشناس
۲۵ بهمن ۱۳۹۹ در ۱:۰۱ ق٫ظ
ناشناس
۱۸ بهمن ۱۳۹۹ در ۶:۱۳ ب٫ظ
ناشناس
۸ بهمن ۱۳۹۹ در ۱۰:۳۵ ب٫ظ
فاطی
۲۴ دی ۱۳۹۹ در ۴:۴۱ ب٫ظ
بیچاره اونایی ک کر شدن
ناشناس
۲۴ دی ۱۳۹۹ در ۲:۲۳ ب٫ظ
ناشناس
۲۱ دی ۱۳۹۹ در ۴:۵۰ ب٫ظ
ناشناس
۲۰ دی ۱۳۹۹ در ۱۰:۴۸ ب٫ظ
جالب بود
ناشناس
۲۱ بهمن ۱۳۹۹ در ۴:۱۲ ب٫ظ