آهن بعد از ورود به بدن، در روده کوچک ما جذب شده و سپس به کبد و مغز استخوان منتقل میشود تا در فرآیند تولید گلبولهای قرمز، که سلولهای اصلی خون هستند، شرکت کند. در این نوشتار از مجله اینترنتی دلتا به بررسی موضوع نقش چای در جذب آهن میپردازیم.
عوارض کمبود آهن در بدن
کمبود آهن در بدن باعث ایجاد علائم و عوارض زیر میشود:
- خستگی
- خواب آلودگی
- ضعف و بی حالی
- رنگ پریدگی
- کم خونی ناشی از فقر آهن
نقش چای در جذب آهن
بارها شنیدهاید که مصرف زیاد چای موجب کمبود آهن و کم خونی میشود. میتوان این موضوع را تا حدودی درست تلقی کرد. برخی افراد به اشتباه تصور میکنند که مواد موجود در چای باعث کاهش ذخیره آهن بدن و از بین رفتن گلبولهای قرمز خون میشود.
فاصله زمان چای خوردن با غذا
چای به دلیل داشتن تانن با آهن موجود در غذایی که همراه با آن در دستگاه گوارش وجود دارد ایجاد تداخل کرده و مانع جذب آن میشود. نکتهای که وجود دارد این است که زمان مصرف چای و فاصله آن با زمان غذا خوردن اهمیت زیادی در ایجاد این تداخل دارد. به این معنا که اگر شما منابع غذایی آهن را همراه با چای مصرف کنید، چای از جذب آهن آن جلوگیری میکند. هنگامی که فردی بلافاصله بعد از مصرف وعده غذایی حاوی آهن، چای بنوشد، بهره چندانی از آهن موجود در غذای خود نخواهد برد. بنابراین بهتر است بین وعده غذایی و نوشیدن چای، یک تا دو ساعت فاصله زمانی در نظر بگیریم.
پیشنهاد مطالعه: برای خواندن مطالب بیشتر سلامتی مطلب با خواص جگر آشنا شوید را مطالعه کنید.
ناشناس
۱۴ بهمن ۱۳۹۹ در ۴:۴۳ ب٫ظ
ناشناس
۱۴ بهمن ۱۳۹۹ در ۴:۴۳ ب٫ظ
ناشناس
۱۸ دی ۱۳۹۹ در ۱:۵۵ ب٫ظ
ناشناس
۱۶ دی ۱۳۹۹ در ۷:۰۲ ق٫ظ
ناشناس
۱۵ دی ۱۳۹۹ در ۷:۲۴ ق٫ظ
ناشناس
۱۵ دی ۱۳۹۹ در ۰:۱۲ ق٫ظ
ناشناس
۱۴ دی ۱۳۹۹ در ۱۰:۳۴ ب٫ظ
ناشناس
۱۴ دی ۱۳۹۹ در ۷:۲۷ ب٫ظ
ناشناس
۱۴ دی ۱۳۹۹ در ۶:۴۷ ب٫ظ