در طی ده سال گذشته تغییرات زیادی در صنعت فناوری رخ داده است. شروع ماموریتهای جدید کاوش در مریخ، عرضه تجاری خودروهای خودران و ثبت اولین تصویر از سیاه چاله، نمونهای از تحولات و دستاوردهای ده سال اخیر بوده است. پیشبینیها نشان میدهد در دهه آینده نیز شاهد تغییرات باورنکردنی در عرصههای مختلف خواهیم بود. در ادامه این مطلب با مجله دلتا همراه باشید تا با بعضی از پیشرفتهای ۱۰ سال آینده آشنا شوید.
تولید انبوه ماشینهای خودران آغاز میشود (۲۰۲۱)
اگرچه ماشینهای خودران در بازار وجود دارند اما هنوز فراگیر نشدهاند و تنها در تعداد کمی از بازارهای جهان عرضه میشوند. این روزها داشتن یک ماشین خودران، کالای لوکسی است که میتوان گفت فقط افراد ثروتمند میتوانند به آن دست یابند اما این روند در سال ۲۰۲۱ تغییر خواهد کرد.
شرکت چینی بایدو قصد دارد به تولید انبوه ماشینهای خودران دست بزند و خیابانهای پکن و شانگهای را مملو از این نوع ماشینها کند.
اگر موفقیت چین در تولید و استفاده از اتومبیلهای برقی را یک نشانه در نظر بگیریم میتوان حدس زد که رونق و استفاده از این نوع ماشینهای خودران در شرق نسبت به غرب شتاب بیشتری خواهد گرفت.
اولین هواپیماهای مجهز به انرژی خورشیدی عرضه خواهند شد (۲۰۲۲)
در سال ۲۰۲۲، شرکت هواپیمایی Eviation Aircraft قصد دارد اولین هواپیمای تجاری تمام برقی جهان را عرضه کند. این یک ایده علمی تخیلی نیست. این شرکت قبلا از هواپیمای برقی خود رونمایی کرده و یک تیم از خلبانان در حال حاضر یک هواپیمای برقی را در جهان به گردش در آوردهاند.
اما در سال ۲۰۲۲، هواپیماهای برقی که با پنلهای خورشیدی شارژ میشوند گزینه اصلی برای پرواز خواهند بود.
قابلیت بازسازی مغز (۲۰۲۵)
در سال ۲۰۱۳، دولت ایالات متحده از طرح BRAIN پرده برداشت (طرحی برای اسکن و تحلیل فعالیتهای درون مغز انسان تا سال ۲۰۲۵). وقتی این پروژه به سال پایانی خود برسد دانشمندان فعالیتی به جز تحلیل هم انجام میدهند. آنها از هر آنچه در مورد ذهن انسان آموختهاند استفاده میکنند تا نتایج نهایی را آزمایش کنند.
پزشکان روند پیری قلب انسان را به تاخیر میاندازند (۲۰۲۶)
بیماریهای قلبی عروقی هنوز هم علت اصلی مرگ و میر در جهان به شمار میآیند. این بیماریها بیش از هر چیز دیگری بر طول عمر ما اثر میگذارند. هر چقدر هم که مواظب سلامتی خود باشیم نمیتوانیم از روند پیر شدن قلب خود فرار کنیم یا دست کم تا سال ۲۰۲۶ قادر به انجام این کار نخواهیم بود.
موسسه سلولهای بنیادی هاروارد پیشبینی میکند که تا سال ۲۰۲۶، پژوهشهای بالینی خود برای جلوگیری از روند پیری قلب انسان را به نتیجه برسانند.
دانشمندان به احیای گونههای منقرض شده دست میزنند (۲۰۲۸)
در میان پیشبینیهای ۱۰ سال آینده میتوان به بازگرداندن حیوانات منقرض شده اشاره کرد. دانشمندان بر این باورند که تا سال ۲۰۲۸ میتوانند گونههای منقرضشده را احیا کنند.
شاید حتی چندین سال دیگر هم باید صبر کرد تا بتوان دوباره نسل دایناسورهای غول پیکر را احیا کرد، اما پیشرفتها در زمینه کلونینگ و مهندسی ژنتیک میتواند به بازگرداندن نسل حیواناتی مانند دودو که اخیرا در معرض انقراض قرار گرفته اند کمک کند.
پیشنهاد مطالعه: برای مطالعه بیشتر مطلب در عرض ۳ ماه خود را به مریخ برسانید! را بخوانید.
ناشناس
۲۹ مهر ۱۴۰۰ در ۱۰:۱۰ ب٫ظ
ناشناس
۲۲ مرداد ۱۴۰۰ در ۱:۲۲ ق٫ظ
ناشناس
۱۱ مرداد ۱۴۰۰ در ۱۰:۵۰ ب٫ظ
ناشناس
۱۰ مرداد ۱۴۰۰ در ۶:۵۱ ب٫ظ
ناشناس
۱۰ مرداد ۱۴۰۰ در ۴:۰۹ ب٫ظ
ناشناس
۸ بهمن ۱۳۹۹ در ۱۱:۰۲ ق٫ظ
ناشناس
۲۶ دی ۱۳۹۹ در ۳:۴۸ ب٫ظ
ناشناس
۲۶ دی ۱۳۹۹ در ۳:۴۸ ب٫ظ
ناشناس
۲۹ آذر ۱۳۹۹ در ۱:۲۲ ب٫ظ
ناشناس
۲۴ آذر ۱۳۹۹ در ۸:۴۹ ب٫ظ
بد بود
محمد
۵ آذر ۱۳۹۹ در ۹:۳۸ ب٫ظ
خوشم اومد خوب بود
ناشناس
۴ آذر ۱۳۹۹ در ۱۱:۳۸ ق٫ظ
این برنامه واقعا عاایه دوستان
ناشناس
۴ آذر ۱۳۹۹ در ۷:۴۵ ق٫ظ
ناشناس
۳ آذر ۱۳۹۹ در ۴:۲۸ ق٫ظ
ناشناس
۲ آذر ۱۳۹۹ در ۴:۱۵ ب٫ظ
ناشناس
۲ آذر ۱۳۹۹ در ۴:۱۳ ب٫ظ
ناشناس
۲ آذر ۱۳۹۹ در ۳:۱۴ ب٫ظ
عباس
۲ آذر ۱۳۹۹ در ۱۱:۲۱ ق٫ظ
عالی بود واگر مطالب بیشتر حتی تیتر آن را بنویسند