یکی از روشهایی که امروزه برای درمان دائمی ریزش مو و طاسی به کار میرود، کاشت مو است که شامل پروسه جراحی است که چندین ساعت بطول میانجامد. اما باید توجه داشت که هیچ عمل جراحی بدون خطر یا حداقل عوارض نیست و مهم است که شما در ابتدا تحقیقات جامع و لازم را انجام داده و با متخصصان مختلف مشورت نمایید. برای اینگونه کارها هیچگاه عجله نکنید. در ادامه این مطلب از مجله دلتا درباره عوارض کاشت مو صحبت خواهیم کرد.
مراقبتهای بعد از عمل کاشت مو چیست؟
مراقبتهای بعد از عمل شامل مصرف یکسری قرصها برای جلوگیری از درد، تورم و عفونت است. در اغلب موارد بیمار در حدود ۶۰% رشد مو را در ماههای ۶ تا ۹ بعد از کاشت مو مشاهده میکند.
عوارض جانبی عمل کاشت مو
۱- خونریزی: البته بروز خونریزی در هر عمل جراحی طبیعی است اما در عمل کاشت مو خونریزی شدید اغلب نادر است. در صورت بروز خونریزی شدید مراقبتهای ویژه پزشکی نیاز خواهد بود.
۲- عفونت: درصورت استریل بودن مکان و وسایل مورد نیاز عمل جراحی و عملکرد درست پرسنل مرکز جراحی در حین کار، بروز عفونت احتمال زیادی ندارد. البته درمان این مشکل آسان است : مصرف آنتی بیوتیک به تجویز پزشک معالج.
۳- نازک شدن موقت موها: نازک شدن موها پس از کاشت بسیار شایع است. حتی ممکن است برخی موهای تازه کاشته شده بریزد. اما جای نگرانی نیست. فولیکولها به کار خود که نگهداری و رشد مو است ادامه داده و در عرض یک یا دو ماه موی جدید جایگزین خواهد شد.
۴- خارش: خارش بعد از عمل بسیار شایع است و جای نگرانی نیست! در واقع نقاطی از پوست سر که سوراخ شده و فولیکول مو در آن قرار گرفته، مقداری خونریزی داشته؛ هنگامی که این خون خشک میشود، خارش رخ میدهد. راه درمان آن نیز شامپو کردن سر است، البته با مشورت پزشک متخصص. همچنین روغنهای مرطوب کنندهای وجود دارد که این مشکل خارش را درمان میکند.
۵- کیست: اگر در هنگام عمل کاشت مو ، فولیکول مو به پوست سر آسیب برساند یا بیش از حد در عمق پوست سر فرد فرو رود، ممکن است باعث ایجاد کیستهای کوچکی در آن ناحیه گردد. اینگونه کیستها اغلب به خودی خود برطرف میشوند اما در غیر این صورت به پزشک معالج خود مراجعه کنید.
۶- سکسکه: یکی از اثرات جانبی شایع بعد از کاشت مو، سکسکه است که حدود ۵% افراد آن را تجربه میکنند. علت بروز سکسکه هنوز مشخص نیست و ممکن است بین چند ساعت و یا حتی تا چند روز ادامه یابد.
۷- درد: درد داشتن بعد از عمل کاشت مو بسیار رایج و معمول دارد. البته این درد قابل تحمل است و در اغلب بیماران نیازی به مصرف دارو نیست. اما در صورت بروز درد شدید میتوان مسکن مصرف نمود. این درد موقتی است و هنگامی که پوست سر بطور کامل بهبود یابد، برطرف میشود.
ناشناس
۲۱ آبان ۱۳۹۹ در ۷:۲۴ ق٫ظ