این پارچه که توسط شرکت Cityzen Sciences عرضه شده، جایزه ابتکارات بهداشت روزانه نمایشگاه CES 2014 را بخاطر ساخت پارچه حسی هوشمند دریافته کرده است. در ادامه این مطلب از مجله دلتا درباره این پارچه های رصدکننده سلامت بخوانید.
گیلبرت رویلون مدیر بخش بین المللی Cityzen Sciences میگوید این پارچه حسی هوشمند، گرمای بدن، میزان تنفس، ضربان قلب و همچنین حرکات فرد را از طریق GPS میخواند.
کاربرد پارچه رصدکننده سلامت
از این پارچههای رصدکننده سلامت می توان برای تولید انواع پوشاک از جمله تی شرت، دستکش و شلوار استفاده کرد. این پارچه هوشمند جدید که ترکیبی است از حسگر، الیاف، توزیع کنندههای محاسبات و انتقال دهندهای که با یک باتری کوچک کار میکند از طریق یک دستگاه کوچک بطور زمان واقعی به تلفن هوشمند مرتبط میشود.
تلفن هوشمند از اپلیکیشنی استفاده میکند که دادهها را از این پارچه گرفته، ذخیره سازی و تحلیل میکند و نشان میدهد آیا فرد کاربر خسته یا پر استرس است و یا در آستانه سکته قلبی قرار دارد!
پارچههای حسی هوشمند را که احتمالا ۳۰ تا ۴۰ درصد بیش از پارچههای معمولی هزینه دارند، میتوان با خیال راحت با استفاده از ماشین لباسشویی شست و اتوکشی کرد.
وقتی نسخههای رقابتیتر این پارچههای رصدکننده سلامت ساخته شود میتوان حسگرهای دیگری را نیز به آن افزود. اطلاعاتی مانند اکسیژن خون، میزان هوای ورودی و خروجی ریهها در تنفس عادی و شاید میزان قند خون میتواند چنین پارچههایی را برای نظارت روزانه وضعیت سلامت افراد به یک سیستم ضروری تبدیل کند.
شاید هوشمندترین بخش این پارچه حسی هوشمند، هنوز عرضه نشده است؛ چرا که این شرکت در حال کار بر روی سیستم شارژ کنندهای برای پارچه است که بیشترین انرژی خود را در زمان شستشوی پارچه به دست میآورد.
احتمالا این پارچههای حسی هوشمند اواخر سال جاری میلادی به بازار عرضه شوند.
پیشنهاد مطالعه: مطلب «پارچه هوشمند : به نرمی پنبه و سختی سنگ» را بخوانید.
ناشناس
۱۸ خرداد ۱۴۰۰ در ۲:۵۹ ب٫ظ